Sayfa 4 / 9 İlkİlk ... 23456 ... SonSon
91 ile 120 arası toplam 253 sonuç

Konu: Dur İsrail!!!

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

1.dünya savaşı hesabı hani bilirsiniz sırplı milliyetçi olayı.Buda bir neden olarak benimsenmesin.

İsrail'in tamamı İran'ın nükleer füze menzili içinde.Buda bir dipnot

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

İran'dan saldırıya çok sert tepki

İran, İsrail’in Gazze’ye yardım götüren gemilere saldırısını "vahşice ve insanlık dışı" olarak nitelendirdi.

Güncelleme:31 Mayıs 2010 16:35

Devlet televizyonu, "’Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım’ kapsamında Gazze’ye yardım götüren gemilere siyonist İsrail güçlerince düzenlenen saldırıda en az 20 kişinin şehit olduğu, onlarca kişinin yaralandığı" haberlerinin alındığını duyurdu.

"Siyonist İsrail saldırısı vahşice ve insanlık dışı" ifadesi kullanılan haberde, ölü ve yaralı sayısının daha fazla olabileceği belirtildi.

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu da açıklamasında İsrail saldırısını sert dille kınadı.

Açıklamada, "Dünya barışı ve emniyeti için en büyük tehdit siyonist İsrail rejimidir" denildi.

İsrail kuşatması altındaki Filistinlilere gıda, tıbbi malzeme ve diğer insani yardım malzemeleri götüren gemilere saldırının kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada, "Siyonist rejim İsrail savaş suçu işliyor" denildi.

Bu arada İran Devlet Başkanı İsrail'in 'sona her zamankinden daha yakın olduğunu' belirtti. Ahmedinejad yaşanan saldırının insanlık dışı olduğunu ancak İsrail devletinin yok olmasına da yardımcı olacağını ifade etti.

Nesil
    2006
    Yer
    Aşk-ı Şehir

Artık yeter. Savaşsa savaş, kansa kan. Gelsinler anasını satayım. Kim olduğunu sanıyor bunlar...
    I'm back...

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

İnsanlığa sıkılan her kurşunun bir hesabı olmalı , Artık !

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Yardım Gemisi Aşdod'Da

Baskın düzenlenen gemilerden ilki Aşdod Limanı'na yanaştı.

- - -- - - - - - - - - -

E limana yanaştı gemiler bunlara ne yapıcak İsrail. Acı mı çektirecek, zülüm mü yapacak gene. Hiç mi müdahale edemiyolar.

Nesil
    2007
    Yer
    Diyarbakır

''Allah Belanı Versin israil..!'' daha da bişey demiyorum zaten.

Nesil
    2006
    Yer
    Aşk-ı Şehir

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Quote Originally Posted by Aşk-ı Şehir View Post
    Artık yeter. Savaşsa savaş, kansa kan. Gelsinler anasını satayım. Kim olduğunu sanıyor bunlar...
    Bende bunu yazmıştım ama nedense mesajım silinmiş.

Savaşsa Savaş. Bizim korkumuz yok. Ben öleceksem öleyim ama yeterki bu çile artık bitsin. 50 yıldır aynı olaylar devam ediyor.
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Siyasete girecek ama one minute dedikten sonra hala İsrail ile askeri tatbikatlar planlanmış, görüyoruz ki herşey göstermelik.
    bu anlasmalari yapan ordudur iktidar degil.. askerin isine iktidar karisamiyor türkiyede.

Del Piero_10 Misafir

Quote Originally Posted by BaFraLı View Post
    Yardım Gemisi Aşdod'Da

Baskın düzenlenen gemilerden ilki Aşdod Limanı'na yanaştı.

- - -- - - - - - - - - -

E limana yanaştı gemiler bunlara ne yapıcak İsrail. Acı mı çektirecek, zülüm mü yapacak gene. Hiç mi müdahale edemiyolar.
    Herkesi saatler boyu sorgulayacak, belki işlemedikleri suçları kabul ettirmek için türlü işkenceler yapacaklar.

Ölmek üzere olan insanları bile taşırken kelepçelemişler.

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Ya bu İsrail kimin izniyle hangi hakla bu insanlara işkence yapabiliyor. Adam yaralanmış hastahaneye götürürken bile plastik kelepçe. Allah belanı versin İsrail. Şerefsizler ya.

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Türkiye henüz Israil'e kafa tutacak güce sahip degil kafa tutabilmesi icin kafadan bir 10 yil daha lazim onlarin sahip oldugu donanimlar bizde mevcut degil. Dolayisi ile Türkiye'den somut bir tepki beklemeyin biz ancak olanlari kinariz.

Quote Originally Posted by Del Piero_10 View Post
    Bu meşru bir savaş sebebidir. Eninde sonunda bu iş olacak. Ne zaman ve ne şartlarda olacağını biz belirlersek daha iyi olur.
    Bu açıklamanın ötesinde herhangi bir şey olamaz.

Hani bir söylem vardı, TV ile İnternet ile içimize işleyecekler ve bizdeki o VatanMilletSakarya duygusunu yok edeceklerdi. Buradaki yorumları gördükçe Hepsi hikayeymiş dedim kendi içimden, bizim Millete ne yapsalar biz gene bildiğimizi okuruz.

Nesil
    2006
    Yer
    Pizzacı

bu saldırının hiçbir şekilde açıklaması olamaz elbette fakat israil bizi uyarmıştı. böyle birşey olacağı gün gibi ortadaydı. bu durumda israil haklı gözüküyor. hiçbir ülke başka bir ülkenin kendi iç işlerine karışmasını istemez heleki bu kadar uzaktan. oradaki tüm arap devletleri bir şey yapmıyorda,bunu yapma işi bize mi düştü? heleki seni arkandan vurmuş araplar için. onlar kendileri için kılını kıpırdatmıyorken biz yapıyoruz. ve israil'e. üstelik daha dün uyarmıştı israil böyle bir şey gerçekleşirse sonuçlarının kötü olacağını. veya kendi belirledikleri yere getirmeyi kabul etmeliydik. ki önceki senelerde israil'in dediklerini yapan bir devlet olduğu ispatlanmıştı. lübnan'ın aldığı 2 israil askerini vermemeleri üzerine tak diye girmişti. israil'e kafa tutmak büyük bir hataydı. ve gerekte yoktu. sanki kendi sorunlarımız bitti de, filistin kaldı. kendi şehitlerimiz için bu kadar tepki verdik mi?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Del Piero_10 View Post
    Herkesi saatler boyu sorgulayacak, belki işlemedikleri suçları kabul ettirmek için türlü işkenceler yapacaklar.

Ölmek üzere olan insanları bile taşırken kelepçelemişler.

Bu kadar olur sokaktaki köpek bile yaralı adama saldırmaz.Bu nasıl bir şerefsizliktir ?

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Filler tepişir, çimenler ezilir..

Quote Originally Posted by gerrrard View Post
    bu saldırının hiçbir şekilde açıklaması olamaz elbette fakat israil bizi uyarmıştı. böyle birşey olacağı gün gibi ortadaydı. bu durumda israil haklı gözüküyor. hiçbir ülke başka bir ülkenin kendi iç işlerine karışmasını istemez heleki bu kadar uzaktan. oradaki tüm arap devletleri bir şey yapmıyorda,bunu yapma işi bize mi düştü? heleki seni arkandan vurmuş araplar için. onlar kendileri için kılını kıpırdatmıyorken biz yapıyoruz. ve israil'e. üstelik daha dün uyarmıştı israil böyle bir şey gerçekleşirse sonuçlarının kötü olacağını. veya kendi belirledikleri yere getirmeyi kabul etmeliydik. ki önceki senelerde israil'in dediklerini yapan bir devlet olduğu ispatlanmıştı. lübnan'ın aldığı 2 israil askerini vermemeleri üzerine tak diye girmişti. israil'e kafa tutmak büyük bir hataydı. ve gerekte yoktu. sanki kendi sorunlarımız bitti de, filistin kaldı. kendi şehitlerimiz için bu kadar tepki verdik mi?
    Yahu bu taşıma olayında DEVLET'in eli yok. Ayrıca sadece türk vatandaşları değil tam olarak 32 milletten insanlar var. Dünya'daki sivil toplum örgütlerinin organize ettiği bir yardım. Ancak olay şu ki türk gemisi en öndeydi ve baskın düzenlenen gemilerden biriydi. Diğer hiçbir gemide sorun yokken sadece bizimkilerin bulunduğu gemide silahlar konuşmuş. Örneğin yunanlıların gittiği gemide ölü yok.

Duydugum habere göre Israil konsoloslugunu taslıyorlarmıs protestocular.

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

madde 1. gazze israil toprağı değildir. yani girişi ablukaya
    alamazsınız, kimin ...gireceğine karışamazsınız.
    madde 2. olay
    uluslararası sularda gerçekleşmiştir. uluslararası sularda sadece ve
    sadece deniz haydutluğu ve köle ticareti yapılıyor ise sivil bir gemiye
    ...askeri müdahele yapılabilir ki onda bile silahlı bir karşılık vermezse
    gemi ateş açamazsınız.
    madde 3. saldırıya uğrayan gemi türkiye
    tabiyetinde olduğu için hukuki olarak israilin hatay'a saldırmasından
    zerre farkı yoktur. ve savaş sebebidir.
    madde 4. saldırıya uğrayan
    gemide türk vatandaşları olduğu için türkiye gemideki vatandaşlarını
    korumak, zarar gören vatandaşlarının zararlarını karşılamakla
    yükümlüdür. ayrıca zarara yol açan israil'e zararla karşılık verme
    hakkına sahiptir.
    madde 5. türkiye hukuki olarak bu operasyonu fiili
    bir savaş ilanı sayma hakkını saklı tutar ve savaş ilanı olarak kabul
    ederse yapacağı müdahaleler meşru müdafaa kapsamına girer ve bm 51.
    maddesi gereği hiçbir devlet saldırgan taraf olan israil'e yardım
    edemeyeceği gibi türkiye'ye yardım etme sorumluluğu altına girer.

Bu doğru mu ?

Quote Originally Posted by vego View Post
    madde 1. gazze israil toprağı değildir. yani girişi ablukaya
    alamazsınız, kimin ...gireceğine karışamazsınız.
    madde 2. olay
    uluslararası sularda gerçekleşmiştir. uluslararası sularda sadece ve
    sadece deniz haydutluğu ve köle ticareti yapılıyor ise sivil bir gemiye
    ...askeri müdahele yapılabilir ki onda bile silahlı bir karşılık vermezse
    gemi ateş açamazsınız.
    madde 3. saldırıya uğrayan gemi türkiye
    tabiyetinde olduğu için hukuki olarak israilin hatay'a saldırmasından
    zerre farkı yoktur. ve savaş sebebidir.
    madde 4. saldırıya uğrayan
    gemide türk vatandaşları olduğu için türkiye gemideki vatandaşlarını
    korumak, zarar gören vatandaşlarının zararlarını karşılamakla
    yükümlüdür. ayrıca zarara yol açan israil'e zararla karşılık verme
    hakkına sahiptir.
    madde 5. türkiye hukuki olarak bu operasyonu fiili
    bir savaş ilanı sayma hakkını saklı tutar ve savaş ilanı olarak kabul
    ederse yapacağı müdahaleler meşru müdafaa kapsamına girer ve bm 51.
    maddesi gereği hiçbir devlet saldırgan taraf olan israil'e yardım
    edemeyeceği gibi türkiye'ye yardım etme sorumluluğu altına girer.

Bu doğru mu ?
    3. Madde olmuyor işte. Sivil toplum örgütlerinin kendi çabalarıyla gittiği bir yardım olduğundan Türkiye Cumhuriyeti olarak direk Savaş açma işi olmuyor diye biliyorum. Ancak öldürülen kişiler TÜRK ise o zaman işler değişiyor.

Nesil
    2006
    Yer
    Pizzacı

Quote Originally Posted by bay e-ko View Post
    Yahu bu taşıma olayında DEVLET'in eli yok. Ayrıca sadece türk vatandaşları değil tam olarak 32 milletten insanlar var. Dünya'daki sivil toplum örgütlerinin organize ettiği bir yardım. Ancak olay şu ki türk gemisi en öndeydi ve baskın düzenlenen gemilerden biriydi. Diğer hiçbir gemide sorun yokken sadece bizimkilerin bulunduğu gemide silahlar konuşmuş. Örneğin yunanlıların gittiği gemide ölü yok.
    peki bu kadar milletten insanın olduğu bir geminin gönderinde neden Türk bayrağı olur?

Del Piero_10 Misafir

israil askerleri Filistinlilerin astığı Türk bayrağını indiriyor.

Del Piero_10 Misafir

peki bu kadar milletten insanın olduğu bir geminin gönderinde neden Türk bayrağı olur?
    7 gemi var. Bu Mavi Marmara Türklerin yoğunlukta olduğu gemiydi. Bu yüzden hedef alındı.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by KanaKe View Post
    bu anlasmalari yapan ordudur iktidar degil.. askerin isine iktidar karisamiyor türkiyede.
    Genelkurmay başkanı direk başbakana bağlı, gücün yoksa şov yapmayacaksın, bir şey yapacaksan tam yapacaksın. Şimdi yapılacak 3 tatbikatı iptal etmediler mi? Asker hayır dese sanki başbakan iptal ediyoruz dediğinde karşı gelebilecekti asker. Hükümetin yaptığı anlaşmaları da biliyoruz, bu ülkenin dış işlerinde sorumlu hükümettir.

Quote Originally Posted by bay e-ko View Post
    3. Madde olmuyor işte. Sivil toplum örgütlerinin kendi çabalarıyla gittiği bir yardım olduğundan Türkiye Cumhuriyeti olarak direk Savaş açma işi olmuyor diye biliyorum. Ancak öldürülen kişiler TÜRK ise o zaman işler değişiyor.
    Diğer gemilerde yardım malzemeleri var, saldırılan gemide herkes. Gemide 500 kişi varsa 400'ü Türk ve gemi Türk bandorlü taşıyor, Türk bayrağını dalgalandırıyor ve üldürülenlerin de çoğu Türk. Diğer ülkelerden öldürülenler de vardır muhtemelen.

Terör örgütü bir vatandaşımızı öldürdüğünde yıkıyoruz ortalığı, burada bir devlet bir vatandaşımızı öldürüyor ha sokakta öldürmüş ha bu şekilde öldürmüş. İsrail karasularına girseler, bir nebze ama uluslararası sularda karışamaz asla. Nasıl ki Somali'de korsanların eylem yapacağı bilinirekn, eylem yapmadan müdahale edemiyorsa, ettiğinde dünya karışıyorsa, brada da asla müdahale etme hakkı yok İsrail'in. Ettiğinde de dünya karışmıyor gerçi.
    "YÜCE ATATÜRK"

Yukarıda dediğim gibi ilk gemi yani konvoyun başı bizim gemimiz idi. Devlet ile alakası olmayan ticari bir gemi. Türkiye'den geldiği içinde TÜRK Byarağı olması gayet doğal.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Çünkü gemi Türkiye'ye kayıtlı, Türk bandorolü var. Kaptanı Türk, mürettabat Türk. Ve yabancı katılımcılarla, büyük çoğunluğunu yine Türkler oluşturuyor.
    "YÜCE ATATÜRK"

Diğer gemilerde yardım malzemeleri var, saldırılan gemide herkes. Gemide 500 kişi varsa 400'ü Türk ve gemi Türk bandorlü taşıyor, Türk bayrağını dalgalandırıyor ve üldürülenlerin de çoğu Türk. Diğer ülkelerden öldürülenler de vardır muhtemelen.

Terör örgütü bir vatandaşımızı öldürdüğünde yıkıyoruz ortalığı, burada bir devlet bir vatandaşımızı öldürüyor ha sokakta öldürmüş ha bu şekilde öldürmüş. İsrail karasularına girseler, bir nebze ama uluslararası sularda karışamaz asla. Nasıl ki Somali'de korsanların eylem yapacağı bilinirekn, eylem yapmadan müdahale edemiyorsa, ettiğinde dünya karışıyorsa, brada da asla müdahale etme hakkı yok İsrail'in. Ettiğinde de dünya karışmıyor gerçi.
    Yunanistan'da bizim gemimize baskın yapıldı diye bir sürü sert aıklama yaptı. Ancak onlardan ölen yok deniyor. Zaten bunun SOmali Korsanlarından farkı yok. Burada mı dendiydi bilmiyorum da bir yerde okudum DEVLET TERÖRÜ diyorla. İsrail şu aşamada Somalili Korsanlardan farksız.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Onlardan daha beterler hatta.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

İsrail emperyalizmine ve insanlık ayıbına artık bir son verilmeli, sonuna kadar hukuki mücadele ve dış ilişkilerin tamamen kesilerek nato verilmesi taraftarıyım.

Nesil
    2006
    Yer
    Pizzacı

Çünkü gemi Türkiye'ye kayıtlı, Türk bandorolü var. Kaptanı Türk, mürettabat Türk. Ve yabancı katılımcılarla, büyük çoğunluğunu yine Türkler oluşturuyor.
    böyle bir konunun söz konusu olması yukarıda dediklerimin yanlış olduğunu göstermez maalesef. bizim meselemiz olmayan bir olay milli mesele haline geldi.

Sayfa 4 / 9 İlkİlk ... 23456 ... SonSon

Mesaj Yetkileri