Kendine haksızlık ediyorsun bence, fotoğraf çekmekten çakmayan birine benzemiyorsun
Teşekkürler ama bana resimler kalitesiz geliyor ve daha iyisini yapmak istiyorum..

Benim makina modeli CANON Powershot A3000 IS.. Canonun 2010 Şubat'ında piyasaya sürdüğü yeni bir modeli. Makinamı bir kaç ay önce NT Kitap mağazasından 399 TL peşin olarak aldım. İçinde TV bağlantı kablosu, PC bağlantı (USB) kablosu, Şarj aleti mevcuttu. Kitapçık Türkçe. Kamera bir çok dili desteklemektedir. Türkçede mevcut. Fotoğraf çekmekten benim gibi anlamayan insanlar kendilerini makinaya bıraksalar bile kolay çekim modunda tatmin edici fotoğraflar çıkartabilirler. Herkese tavsiye edebileceğim, şık tasarımlı kaliteli bir makina. Ben artık P modunda kendi ayarlarımla çekim yapıyorum çünkü yavaş yavaş fotoğraf çekmeyi öğreniyorum. Makina 10.0 px büyüklüğünde resimler çekebiliyor. Max fotoğraf boyutu 3648x2736 ayrıca 3648x2048 boyutunda geniş açılı fotoğraflarda çekebiliyoruz. Kalitesini anlatmaya lüzum yok çünkü hem Canon hemde 2010da çıkan yeni bir model. Alacaksan bu modelin bir üstü olan ve daha geniş özellikleri olan CANON Powershot A3100 IS al. Kitapçıkları A3000 ve A3100 ile aynı ortak kitapçık olarak verilmiş. Unutmadan harici flaşta takılabiliyor.Canon Yüksek Güçlü Flaşı HF-DC1 harici flaşı ekstra olarak satın alabilirsin vede daha uzak yerleri karanlıkta olsa bile çkebilirsin.
Bazı teknik özellikleri:

GÖRÜNTÜ SENSÖRÜ

Türü: 1/2.3 tip CCD
Etkin Piksel: Yaklaşık 10,0M
Renk Filtresi Türü: Ana Renk

Türü: iSAPS teknolojisine sahip DIGIC III
LENS:
Odak Uzaklığı: 6,2 – 24,8 mm (35 eşdeğeri: 35 – 140 mm)
Zoom: Optik 4x. Dijital yaklaşık 4x² (Dijital Tele Dönüştürücü ile yaklaşık 1,4x veya 2,3x ve Güvenli Zoom¹)². Birlikte yaklaşık 16x
Maksimum f/sayısı: f/2,7 – f/5,6
Yapı: 5 grupta 7 eleman
2 tek taraflı küresel olmayan lens
Görüntü Sabitleme: Evet (lens kaydırmalı tip), Yaklaşık 3 kademeli

ODAKLAMA
Türü: TTL
AF Sistemi/ Noktaları: AiAF (Yüz Tespiti / 9 noktalı), 1 noktalı AF (merkeze sabit veya Yüz Seçme ve Atlama)
AF Modları: Tek, Sürekli¹
AF Nokta Seçimi: Boyut (Normal, Küçük)
AF Kilidi: Seçilebilir Açık/Kapalı
AF Yardımcı Işın: Evet
En Kısa Odaklama Mesafesi: makroda lensin ön tarafından 3cm (G)

POZLAMA DENETİMİ
Ölçüm modları: Değerlendirmeli (merkez veya Yüz Tespiti AF karesiyle bağlantılı), Merkez ağırlıklı ortalama, Nokta (merkez)
AE Kilidi: Seçilebilir Açık/Kapalı
Pozlama Telafisi: 1/3 kademeli olarak +/- 2 EV.
Otomatik dinamik aralık düzeltme için i-Kontrast
ISO hassasiyeti*: OTOMATİK, 100, 200, 400, 800, 1600

DEKLANŞÖR
Hız: 1- 1/1600 sn (fabrika çıkışı)
15 - 1/1600 sn (toplam aralık - çekim moduna göre değişir)

BEYAZ AYARI
Türü: TTL
Ayarlar: Otomatik (Yüz Tespiti WB içerir), Gün Işığı, Bulutlu, Tungsten, Floresan, Floresan H, Özel

LCD MONİTÖR
Monitör: 6,7 cm (2,7 inç) TFT, yaklaşık 230.000 nokta
Kapsam: Yaklaşık %100
Parlaklık: Beş düzeyden birine ayarlanabilir. Hızlı parlak LCD

FLAŞ
Modlar: Otomatik, Manuel Flaş Açık/Kapalı, Yavaş Senkronizasyon
Yavaş Senkronizasyon Hızı: Evet. En yüksek hız 1/1600 sn
Kırmızı Göz Düzeltme: Evet
Flaş Pozlama Telafisi: Yüz Tespiti FE, Akıllı Flaş Pozlama
Flaş Pozlama Kilidi: Evet
Yerleşik Flaş Menzili: 30 cm - 4,0 m (G) / 2,0 m (T)
Harici Flaş: Canon Yüksek Güçlü Flaşı HF-DC1

ÇEKİM
Modlar: Otomatik*, Kolay*, P, Portre, Manzara, Anlık Gece Görüntüsü, Çocuklar ve Hayvanlar, İç Mekan, Yüz Otomatik Zamanlayıcısı, Düşük Işık (2,0 MP), Süper Canlı, Poster Efekti, Kumsal, Yeşillik, Kar, Havai Fişek, Uzun Süreli Enstantane, Film
*Sahne Tespiti Teknolojisi ve Hareket Tespiti Teknolojisi ile
Fotoğraf Efektleri: Renklerim (Renklerim Kapalı, Canlı, Doğal, Sepya, Siyah-Beyaz, Özel Renk (sınırlı))
Sürücü modları: Tek, Sürekli
Sürekli Çekim: Yaklaşık 0,8 çekim/sn¹ (hafıza kartı doluncaya kadar)²

KAYIT PİKSELLERİ / SIKIŞTIRMA

Görüntü Boyutu: (B) 3648 x 2736, (O1) 2816 x 2112, (O2) 2272 x 1704, (O3) 1600 x 1200, (K) 640 x 480, (G) 3648 x 2048. İzleme modunda yeniden boyutlandırma (O3, K, 320 x 240)
Sıkıştırma: Yüksek, Normal
Filmler: (B)640 x 480, 30 kare/sn/30 kare/sn(LP)
(O)320 x 240, 30 kare/sn
Film Uzunluğu: En çok 4GB veya 1 saat (B ve O)¹

DOSYA TÜRLERİ
Fotoğraf Türü: JPEG sıkıştırma, (Exif 2.2 [Exif Print] uyumlu) / Design rule for Camera File system, Digital Print Order Format [DPOF] Sürüm 1.1 uyumlu
Filmler: AVI [Motion JPEG sıkıştırması + WAVE (tek kanallı)]

DOĞRUDAN BASKI
Canon Yazıcılar: Canon SELPHY Kompakt Foto Yazıcılar ve PictBridge desteğine sahip Canon Inkjet Yazıcılar (Vesikalık Fotoğraf Baskısı, Sabit Boyutlu Baskı ve Film baskısı sadece SELPHY CP ve ES yazıcılarda desteklenir)

PictBridge: Evet

DİĞER ÖZELLİKLER

Kırmızı Göz Düzeltme: Evet, oynatma sırasında
Akıllı Yön Sensörü: Evet
Histogram: Evet
Oynatım Zoom'u: Yaklaşık 2x – 10x
Otomatik Zamanlayıcı: Yaklaşık 2 veya 10 saniye ya da Özel
Menü Dilleri: İngilizce, Almanca, Fransızca, Felemenkçe, Danca, Fince, İtalyanca, Norveççe, İsveççe, İspanyolca, Basitleştirilmiş Çince, Çince (geleneksel), Japonca, Rusça, Portekizce, Korece, Yunanca, Lehçe, Çekçe, Macarca, Türkçe, Tayca, Arapça, Ukraynaca, Rumence, Farsça

ARABİRİM
Bilgisayar: Yüksek Hızlı USB (MTP, PTP) özel konektör (Mini-B uyumlu)
Diğer: A/V çıkış, özel konektör (PAL/NTSC)

HAFIZA KARTI
Türü: SD, SDHC, SDXC, MMC, MMCplus, HC MMCplus

DESTEKLENEN İŞLETİM SİSTEMLERİ
PC ve Macintosh: Windows 7/ Vista SP1-2/ XP SP2-3
Mac OS X v10.4 - 10.6

YAZILIM

İnceleme ve Yazdırma: ZoomBrowser EX / ImageBrowser
Diğer: PhotoStitch

GÜÇ KAYNAĞI
Piller: Şarj Edilebilir Li-ion Pil NB-8L (pil ve şarj cihazı birlikte verilir)
Pil ömrü: Yaklaşık 230 çekim¹
Yaklaşık 360 dk. izleme
A/C Güç Kaynağı: İsteğe bağlı, AC Adaptör Kiti ACK-DC60

AKSESUARLAR
Kılıf: Yumuşak Kılıf DCC-480
Flaş:Yüksek Güçlü Flaş HF-DC1
Güç Kaynağı ve Pil Şarj Cihazları: AC Adaptör Kiti ACK-DC60

FİZİKSEL ÖZELLİKLER
Çalışma Ortamı: 0 – 40 °C, %10 – 90 nem
Boyutlar (GxYxD): 97,2 x 58,2 x 28,1 mm
Ağırlık: Yaklaşık 155 g (pil/piller ve hafıza kartı ile birlikte)
Zoom: ¹ Seçilen resim boyutuna bağlıdır.
² Dijital zoom özelliği sadece fotoğraf ve standart film modlarında kullanılabilir. Film kaydı sırasında optik zoom yapılamayabilir.
AF Modları: ¹ Bazı ayarlar kullanılabilirliği sınırlayabilir
Sürekli Çekim: ¹ Flaşın patlamadığı durumlarda.
² Hafıza kartı hızına/kapasitesine/sıkıştırma ayarına bağlıdır.

Film Uzunluğu: ² Hafıza kartı hızına/kapasitesine/sıkıştırma ayarına bağlıdır.
Pil ömrü: ¹ Aksi belirtilmediği sürece, kamerayla birlikte verilen piller ve hafıza kartı formatı (eğer verilmişse) kullanılarak.

* Standart Çıkış Hassasiyeti / Önerilen Pozlama Endeksi

Dijital fotoğraf makineleri için ISO hız oranlarının saptanmasına ve bildirimine ilişkin yöntemi belirleyen ISO 12232:2006'ya göre (20 Nisan 2006).

Aksi belirtilmediği sürece tüm veriler Canon'un standart test yöntemlerine (CIPA Standartlarına uygun) dayanmaktadır.

Bildirimde bulunmaksızın değiştirilebilir.