-
KALECİ
Goalkeeper (GK): Bu talimati verdiğimiz kaleci penaltı alanından kalesine kadar her bölgeyi korur. Yani sırf şut kurtarmanın dışında topu oyuna sokup atağı başlatır.
Sweeper Keeper: Bu talimatı veriyorsanız defans çizgisinin önde olması önemli bir konu. Defans çizgisi önde olursa; kaleci öne çıkıp tüm topları yakalayabilir. Fakat hızlı olması önemli bir konu. Defans çizginiz önde değilse bu talimatı vermeye gerek yok.
DEFANS
Sweeper: Bu talimatı verdiğimiz oyuncu diğer defans oyunculardan biraz daha geride duran stoper oyunculardır. Oyuncunun hızlı olması önemli bir konu çünkü topu uzaklaştırma görevi üstlenir.
Libero: Libero da Sweeper ile aynı bölgede durur fakat ondan farkı topu uzaklaştırma görevi üstlenmez, topla birlikte zaman harcar, hareketlenir ve topu güvende olan bir orta saha oyuncusuna gönderir. Bu yüzden teknik özelliklerinin iyi olması lazım.
Full Back: Bu talimatı verdiğimiz oyuncu atağa pek katılmaz, önlerindeki kanat oyuncularına destekte bulunurlar.
Wing Back: Bu talimatı verdiğimiz oyuncu hücumda mevkisinden ayrılır ve derine doğru dribbling yapar. Wing back pozisyonu üstlenen oyuncumuzun hızlı olması çok önemlidir.
Şimdilik kaleci ve defans komutları hakkında bilgi verdim, orta saha ve forvet hakkında da daha sonra bilgi veririm. (Kusura bakma gözlerimin kapandığını hissettim ve o kadar yazmışken silemedim.
)
Mesaj Yetkileri