-
25.Aralık.2010, 21:58
Quaresma'nın profili eski profiline göre çok daha gerçekçi olmuş, fakat bazı özellikleri yüksek veya düşük buldum.
Balance ve Strength: Quaresma bu kadar güçlü bir oyuncu değil. İkili mücadelelere girdiğinde bu kadar başarılı değil, genelde çevikliği ile rakibe müdahale şansı vermiyor. Bu iki özellikten de 2'şer puan düşebilir.
Crossing: Quaresma'nın ortaları bence 16 değeri alacak kadar iyi değil. Teknik ve flair sayesinde estetik ortalar açıyor ve yaratılıcık sayesinde atacağı kişiyi görüyor ama ortalarının kavisi ve hızı bence 15 değerini hakediyor.
Decisions: Quaresma'nın karar verme yeteneği bence çok üst seviyeleri hak etmese de 9 alacak kadar kötü değil. Ne zaman bencil olacağını ve ne zaman arkadaşına pas vermesi gerektiğini, kime pas vermesi gerektiğini biliyor. 11 veya 12 değeri daha uygun olur.
Anticipation: Quaresma'nın sezgilerinin daha güçlü olduğunu düşünüyorum. 12 veya 13 gibi bir değer daha uygun olur. Sezgi bir çok olayda ikincil rolde olduğu için örnek bulmak zor.
Adaptability: Quaresma'nın başka ülkelerde oynayamamasının asıl nedeni gittiği takımların çok üst seviye olması nedeniyle istediği serbestliğe sahip olmamasıydı. Beşiktaş'a ve Türkiye'ye çok çabuk ısındı. Bu özelliğinin daha yüksek olmasının daha doğru olacağını düşünüyorum.
Mesaj Yetkileri