Her takımda kaliteli antrenörler bulunmuyor malesef ve bu nedenle düşük kalitede, oyuncuları tanıyan antrenörler ile devam etmektense, dünya çapında yada ona yakın kalitede kendini kanıtlamış yeni antrenörler ve scoutlar getirmek bana daha doğru geliyor. Sonuçta 1 bilemedin 2 sezon sonunda bu antrenörlerde klübü, ülkeyi ve oyuncuları tanımış olacaklar, ülkenin dilini çoğunlukla konuşabilir hale gelecekler ve buna kaliteleride eklenince ortaya ilkinden çok farklı bir tablo çıkacağına eminim.

Ayrıca youth coach konusunda eski versiyonlara kıyasla şöyle bir farklılık gözüme çarptı. Eskiden coach olarak alınan antrenörler genç takımın training bölümünde as takımdaki kalitede antrenman yaptırabiliyorlardı. As takımda 5 yıldızsa gençtede öyle oluyordu fakat bu seride en basitinden kaleci antrenörlerinde bile genç takım antrenman yıldızları bile yarı yarıya düşüyor neredeyse. As takımda 4 veya 4.5 yıldızla taktik çalıştıran bir coach genç takım antrenmanında sadece taktik seçildiğinde 2.5, 3 yıldıza düşebiliyor. Buradan çıkarttığım kadarı ile sanki bu sene gençlerin gelişiminde youth coachların önemi fazlasıyla arttırılmış gibi geldi bana.

Şahsen önceki oyunların aksine ( sadece 1 youth coach kullanırdım onuda genç takımın hocası yapardım ) oyun ilerledikçe yönetimden sürekli antrenör kontenjanını arttırmalarını isteyeceğim ve bu boşluklarıda yeni youth coachlarla dolduracağım.