Başarılar kardeşim.Takım kadrosu zaten güçlü Sezer'de Guti'nin alternatifi için iyi olmuş.Bu sene ŞL'de gruptan çıkabilirsen iyi olacaktır.Ben takıma Schuster futbolu oynatıyorum göze hoş gelen bir futbol oynuyor takım.
Başarılar kardeşim.Takım kadrosu zaten güçlü Sezer'de Guti'nin alternatifi için iyi olmuş.Bu sene ŞL'de gruptan çıkabilirsen iyi olacaktır.Ben takıma Schuster futbolu oynatıyorum göze hoş gelen bir futbol oynuyor takım.
Teşekkürler. Bende öyle bir futbol oynatmaya çalışıyorum, bu sisteminde çeşitli riskleri oluyor ama. Mesela ilk yarıda gol atamayınca sıkıntı yaşayabiliyorsun yine de erken bir gol bulursan, rakipte biraz zayıfsa farka gidiyorsun. Savunma çizgisini en önde kuruyorum ve atılan bir uzun topta rakipte çok hızlı bir forvet varsa büyük tehlikeye yaratıyor. Bir sezondur buna çözüm bulamadım. Bu arada röportaj için soru varsa bekliyorum.![]()
Hugol Almeida'nın Talipleri Var!
Beşiktaş'ta sergilediği performansla büyük beğeni toplayan Hugo Almeida, Avrupa devlerinin de dikkatini çekti. Siyah-beyazlılarda geride bıraktığımız sezonda 29 maçta 21 gol, 5 asistlik performans sergileyerek Spor Toto Süper Lig'in son gol kralı olma ünvanını elinde barındıran Almeida için İtalyan devi Milan, kara kartalın kapısını çaldı. İtalyan yöneticilerin siyah-beyazlı kulüple kısa bir görüşme yaparak, Almeida için istenilen ücreti öğrenmek istediklerini öğrenildi. Öte yandan Almeida için Tottenham'ın da takibinde olduğu iddia ediliyor.
Fernandes İle Yollar Ayrıldı
Beşiktaş'ın geride bıraktığımız sezonda Valencia'dan kiraladığı Manuel Fernandes, kulübüne geri döndü. Beşiktaşlı yöneticiler Fernandes'in bonservisini almak için İspanyol kulübü ile 2.5 milyon Euro'da el sıkışmış olsa da, Portekizli oyuncuyu ikna etmeyi bir türlü başaramadı. Fernandes, İspanya'da yaptığı açıklamada, "Beşiktaş'ta iyi bir dönem geçirdim, Türkiye'yi unutmayacağım. Ancak kendimi İspanya'da da ispatlamak istiyorum." dedi. Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Rıza Mertoğlu ise "Fernandes kesinlikle önümüzdeki sezon için plânlarımızda yer alıyordu ama olmadı, bundan sonra yapabileceğimiz bir şey yok." dedi. Genç teknik adam ayrıca, Fernandes yerine transfer yapılıp yapılmayacağı ile ilgili soruyu da "Sezon başında kiralık olarak yolları ayırdığımız Fink kulübe dönecek, onun dönüşüyle birlikte bir çözüm bulacağız." açıklamasında bulunarak, transfer yapmayacaklarının sinyalini verdi.
Fernandes'in bonservisini al bence muhteşem bir oyuncu.Jeneriklik goller atıyor bende AMC'de bir dene derim çok iyi verim sağlıyor bende Guti'nin yokluğunu hissettirmedi.
Valencia ile hep anlaşıyorum, ama Fernandes ile görüşme yapamıyorum. Sözleşme görüşmelerinden, henüz hiçbir rakam belirlemeden ve hiçbir teklif yapamadan çıkmak zorunda kalıyorum, istemiyor yani. Yoksa bende çok memnundum, aynı kalitede ve bu yaşta oyuncuyu 2.5 milyon Euro'ya bulmak pekte mümkün olmaz.
Bu seride menejer olayı kötü olmuş. Eskiden parayı basıp ummadık isimleri getirebiliyorduk. Artık öyle bir şansımız yok.![]()
TariboWest
Evet, Fernandes transferinin bu yüzden gerçekleşememesi beni üzdü açıkçası.
Mertoğlu, turksportal.net'e konuştu!
"Q7 ve çetesi..."
"Bu taraftara bir şeyler vermek gerek."
"Büyük hedef..."
"Transfer..."
"Dünya ses rekoru kolay bir şey değil."
İlk olarak, Beşiktaş’ın şu anki konumundan memnun musunuz?
Bu soruya ne evet, ne de hayır olarak cevap verebilirim. Geride bıraktığımız sezon bizim için bir geçiş sezonuydu, sistemimizi ve oyun anlayışımızı oturtmak adına bir sezonu kupasız kapatmayı göze almıştık. Ancak yeni bir oluşumun içindeyken bile şampiyon olmayı başardık. Buna karşın Avrupa’da aldığımız sonuçlar beni ciddi anlamda rahatsız etmişti, fakat bu yıl Şampiyonlar Ligi’nde büyük hedeflerimiz var.
‘Büyük hedef’ kavramının ne olduğunu biraz açabilir miyiz?
İlk olarak hedefimiz elbette gruptan çıkmak olacak. Henüz kuraları görmedik, ancak kadro kalitemizin Avrupa’da ilk on kulüp arasına girer diye düşünüyorum ve buna göre hedefi, en az çeyrek final olarak belirlemiş durumdayım.
Peki, bu hedefe göre transfer çalışmalarınız var mı?
Zaten yeterli bir kadromuz olduğu düşüncesindeyim. Fernandes ile vedalaşmak zorunda kaldık, Sezer’i kadromuza kattık. Bir veya iki transfer daha olabilir de, olmayabilir de. Kesin bir şey söylemem mümkün değil.
Bobo ve Ekrem’in kulüpten ayrılacağı yönünde haberler vardı, doğruluk payı bulunuyor mu?
Ne Bobo ile ne de Ekrem ile yollarımızı ayırmayı düşünmüyoruz, ancak gelecekte ne olur, oyuncularımızın düşünceleri nasıl olur bilemem. Ancak şu an için ikisi de Beşiktaş’ın futbolcusudur.
Biraz geleceğe yönelik olarak konuşacak olursak, gelecekte Beşiktaş’ı neler bekliyor?
Oyun sistemimiz Avrupa’nın büyük kulüplerinin uyguladığı bir sistem, akla ilk gelen Barcelona oluyor. Ancak bunun için bize zaman gerekiyordu, geçen sezonda savunmayı önde kurmak, pas hatası yapmamak, bol pozisyon üretmek ve bol gol atmak gibi birçok şeyi denedik, oyuncularımızın buna uygun olup olmadığını gördük. Bu doğrultuda, artık büyük hedefler peşinde koşabileceğimize inanıyorum. Türk kulüplerinin Avrupa’da başarılı olma konusunda başarısız olduğu kanısındayım, Türk futbolunun gördüğü en kaliteli kadroya sahip takım olarak, bunu düzeltmemiz gerektiğine inanıyorum.
Gelecekte Avrupa’da bir kupa beklentisi var öyleyse?
Beklentiden çok, hedef diyelim. Fakat bunlardan konuşmak için henüz erken. Önce Şampiyonlar Ligi’nde önümüze kimlerin çıkacağını da görmemiz lazım.
Q7 ve çetesi… Onlar hakkında düşünceniz nedir?
Çetenin başındaki kişi olmaktan mutluyum. (gülerek) Şaka bir yana, hepsi Türk futboluna değer katan oyuncular. Guti, Quaresma, Almeida, Simao… Fakat takımımı oyuncu oyuncu ayırmayı doğru bulmuyorum, biz bir takımız.
Beşiktaş taraftarı hakkında düşünceniz nedir?
Bana göre Türkiye’nin tartışmasız en renkli ve iyi taraftarı Beşiktaş’tadır. Seyirci değil, taraftar olmak kavramına uyarlar. Ve hatta Dünya’da ki taraftar grupları arasında da en iyiler arasında olduklarını düşünüyorum, dünya ses rekoru kolay bir şey değil. (gülerek)
Son olarak size kişisel bir soru. Teknik direktörlük kariyerindeki hedefleriniz?
Şu an Beşiktaş’ın teknik direktörüyüm, bundan da önemlisi bir Beşiktaş taraftarıyım, taraftarın ne hissettiğini iyi bilirim. Bu taraftara bir şeyler vermek gerek, bu yüzden uzun yıllar kulübün başında kalıp, büyük başarılara imza atmak istiyorum. Daha sonrasını da, zamanı geldiğinde düşünürüz.
Teşekkürler.
Umarım okurken keyif alır ve eğlenirsiniz, kariyer hikayelerine farklı bir şeyler katmak istedim.
Bu arada orta sahaya yaşı ilerleyen Ernst'in yerine, zamanla takıma oturtacağım genç bir ortasaha oyuncusu arıyorum. M(C) olarak görev yapan, fazla pahalı olmayacak ve genç olacak oyuncular için önerilerinizi bekliyorum.
Oyuncu performanslarını görebilirmiyiz.