Lacina Traoré nasıl oynar ? Çok merak ediyorum bi türlü verim alamadım![]()
Türkçeleri nelerdir![]()
BİDE SU VAR NE ETSEM GOL VEYA ASİST YAPAMIO.PROFİLE BAKIP ALDIK AMA OYNATAMIYOMHACILAR BU NERDE OYNAR ?
Oyun kurucu olabilir. Ama AMC oynayacağı kesinForvet için yetersiz. Boy da kısa kafa da yok. Uzun şutlar da 13 de Uzaktan şut çekmeyi öğret buna
AMC oynatırsın başarılı olur orda rol olarak benim taktiğim de AMRL ler olduğundan dolayı gizli forvet oynatıyorum
Bunu bilemem ama dediğim gibi. AMC.
yok illa ST oynatırsan geriye dönük forvet oynat derim.
@sentugo sen galiba bursasporla oynuyorsun. ben ikinci sezondayım. sana birkç sorum olacak. şimdi ben
sinan bolat
ali tandoğan (bek-destek)
atila turan (bek destek)
ruhasz (defans göbek-savunma)
ibrahim öztürk (defans göbek-koruma)
hüseyin cimşir (defansif orta saha-savunma)
ivan ergiç (çift yönlü orta saha-destek)
batalla(çok yönlü oyun kurucu atak)
turgay bahadır (kanat atak)
ozan ipek (kanat atak)
sercan (uç santrafor)
oyantıyorum
volkan şen sakat 5 ay. o yüzden turgay oynuyor.
diziliş de 4-1-2-2-1 gibi ergiç-batalla tam orta sahada. oldukça da iyi gitti ilk sene şamp, liginde çeyrek finalde elendim. ligde son hafta 2. oldum. (fener inanılmaz benim oyunda)
bu sene de iyi sayılır ama deplasmanda çok zorlanıyorum. antalya- manisa falan yeniyo beni.
kadroda kadlec var ne oynattısam olmadı. 0 gol, rivas gelmedi ibrahim öztürk ile oynamak zorunda kaldım. diarra gelmedi, hüseyin oynamakta. neler öenerirsin, oyuncu yeri-taktik-transfer anlamında.
Defansında Çok problem yok.Eğer kanat atak yiyorsan,Özgür Çek,Bekir İrteğün tipi topu iyi kesen youncular transfer edebilirsin.Sana önerdiğim Forvet Ivıca Olic olur.Ama o adamı getirmek biraz pahalıya patlar.Para değil sadece maaşı klübü batırırSen en iyisi Adam Hlousek,Ceyhun Eris Su ikisi geldimi gol yolların açılır.
![]()
Raffael en iyi Advanced Playmaker (AMC) olarak oynar ya da Inside Forward (Support) olarak.
Oğuz Kağan
TROLLING MAKES PERFECT
Elimdeki forvetler Higuain, Benzema, Dzeko, Welliton. Hangi ikiliyi hangi rolde oynatayım? Tek forvet oynayacaksam hangisi oynar? Kadromu da yazayım:
Kaleci: Casillias (gerisi boş zaten)
Defans: S.Ramos, Pepe, Chellini, Lahm, Marcelo, Fabio, M.Hummels,R. Albiol
O.Saha: X. Alonso, De Rossi, Khedira, M. Veloso, Kaka, Mesut, Gourcuff
Kanat: C.ronaldo, A. Sanchez, Di Maria
Forvet: Yukarıda yazdım zaten
Önerilerinizi bekliyorum.
DÜZENLEME: Özellikle forvetlerden ne denediysem verim alamadığımı belirtmek isterim. Şöyle takımı sırtlayacak, zor anlarda öne geçirecek, gol krallığına oynayan bir forvetim yok. Ne denediysem, hangi taktikle, rolle oynadıysam beceremedim. Takımdaki en golcü oyuncu Ronaldo, Higuain maç başına 0.5 gol ortalamasını zor yakalıyor. Benzema hiçbir şey yapamıyor zaten. Dzeko' yu aldım, herkes yazmış 30 gol atıyor falan filan, yok arkadaş. 10 maçta 1 golü var.
Aynı problemim Almeida ile var kupada gol atıyor ligde yok. Bir de o tür ilginç bir durum var şimdi Target Man olarak oynatıcam bakalım ne olacak. Çift forvet Regen in bitiricilik daha gelişmedi 13 falan ama pasları 17 o yüzden regen i Komple Forvet oynatıyorum Almeida ya pas çıkartıyor sürekli bakalım böyle nasıl olacak. Çift forvet oynuyorsan dediğim gibi dene. Pas veren bir adamını Complete Forward yap. Bitiricilik yüksek olanı Target Man ya da Poacher oynat.
Teşekkürler, deneyeceğim.
Açıkçası sen benim ilk sezon elde ettiğimden daha büyük başarılar elde etmişsin. Ancak yine de güzel soru sormuşsun elimden geldiğince cevaplayacağım
Öncelikle ilk 11'inde ki oyuncuların en iyi hangi rollerde oynayabileceğini tartışalım..
sinan bolat
ali tandoğan (bek-destek)
atila turan (bek destek) [Marking (marke etme) özelliğini özel antremanla çalıştırman lazım]
ruhasz (defans göbek-savunma)
ibrahim öztürk (defans göbek-stoper)
hüseyin cimşir (Ball winning midfielder ya da Anchor Man (Top kapan adam) -savunma)
ivan ergiç (çift yönlü orta saha-destek)
batalla(çok yönlü oyun kurucu atak)
Volkan Şen (Gizli forvet atak)
ozan ipek (kanat atak)
sercan (Poacher yani beleşçi golcü)
Yani aslında sen neredeyse bire bir bu dediklerimi yapmışsın..
Hüseyin'e normal bir görev vermişsin, top kapan adam vermen daha etkili olur
Volkan Şen ya da Turgay Bahadır'a Gizli forvet görevi vermen lazım. Özellikle Volkan çok iyi oynuyor bu görevde..
Sercan'a da Uç forvet vermişsin, Türkçe olduğu için tam ingilizce karşılığını bilmiyorum ama Sercan Poacher(Beleşçi Golcü herhalde ) den başka bir şey oynamaz.. Açıkçası uç forvet oynadığı zaman kaç gol attığını merak ediyorum
Taktikteki diziliş en doğru diziliş Bursaspor için.. Zaten gayet iyi başarılar almışsın
Oyuncular için defansın göbeğine Paolo Dellafiore var. Hem ucuz hemde düşük maaş istiyor. Hemde çok gol atıyor.. Ya da Leonel Galeano var.. Kendisi çok üst düzey bir fedans oluyor.. Sanırım sen 2. yılda 7.5M pound gibi bir paraya 48 ay taksitle alabilirsin.. Müthiş oluyor..
İbrahim Öztürk'e görev vereceğine Serdar Aziz'e şans verseydin.. Sırıtmıyor açıkçası..
Defansif Ortasahada top kapan adam olarak görevlendirdiğimiz için Bursaspor'a gelebilecek oyuncuların ararken aklıma gelenler şunlar; Ognjen Vukojevic , Sime Vrsaljko , ya daha çok var.. tackling, marking gibi özellikleri 14 ve üstü olan tüm oyuncular olur açıkçası.
Kadlec e Poacher(Fırsatçı Golcü) oynar.. Ama daha iyi oynaması için 1 sene daha gelişmesini beklemen gerekiyor..
Sentugo.
@sentugo sercan'ı fırsatçı da oynadım ama yapamadı hiç, ben sercan'ı uç oynatıyorum ve topla koş, geriye dön top al gibi seçeneklerle geçen sezon gol kralı oldu 13 asisst yaptı, tüm sezon toplam 36 gol attı, şamp ligi'nde finale çıkan manulu rooney'den sonra çeyrek finale çıktığım halde 2. oldu. bence sercan'a en uygun rol bu tek forvet için, zaten akım da 80 gol attı ligde, sercan ve juhasz bunun en önemli elemanlarıydı, juhasz arka direğe atakta 10 gol atıyor lig başı, reel ömer erdoğan gibi kafa topu vermiyor. atila turan'ın da markajını aldığımda farkettim şu an 10 seviyesinde markaj çalışması sayesinde. iyi bir oyuncu bence.
cevabın için de sağol ama sorun devam ediyor. deplasmanda çok sorun yaşıyorum. 4-2-1-2-1 oynatıyorum defansdif gibi, o zaman bile olmadık yenilgiler oluyor. kimsenin gelmemesi de çok gıcık srna mesela bedavaya çıktı, 40 bin euro istedi veremedim haliyle 20'dedim gelmedi, oyuncu sattım o ara para gelsin dite, liverpoola gidivermiş hemen, rivas, diarrra önceki yıllarda hep aldığım ve süper olana topçular, şampiyon olmuş, takıma gelmiyor.
sercan'ı uç forvet dene, takım ayarlarından hedef oyuncu topla koş yap, gol-asist kesin aratar.
mesela bir de şey var ben şu an ligde 3.yüm. birinci fener, ikinci trabzon 5'er puanla önde benden. ikisine de deplasmana gittiğimde kesinlikle yenemiyorum. fener'e gol dahi atamıyorum. çok gol kaçıırıyo topçular. kadro uymu falan da kötü değil, baktım, maç öncesi atak çalışyırıyorum, hem de en ağır ama 3 direk, 4 çizgi, karşı karşıya dağlara vurmalar, deli etmek için sanki.
Last edited by sokullu : 11.Şubat.2011 at 04:54 Reason: ekleme
hatem ben arfa ve babtista'yı aldım bedavadan ne oynar bunlar?
@sentugo
Evet türkçe yaması var tam olmasa bile türkçeliği, rollerin hepsi türkçe, burda yazıyorsunuz pek birşey anlamıyorum açıkcası![]()
mevlür erdinçten hangi rolde tam verim alırım? uç santrafor olarak iyi oynuyor ama yeterli değil.
Last edited by kalemci : 13.Şubat.2011 at 17:22 Reason: karışıklık :D
eto'o bitmiş.
edin dzeko tek forvette ne oynar?
mevlüt ise hedef forvetin tanımıdır bence. yanına bir fırsatçı (poacher) ile şov yapar.
dzeko target man, mevlüt poacher.
mevlüt poacher oynamaz bence, hedey oyuncu oynar yanındaki misal kadlec tarzı poacher (fırsatçı) çok gol atar.
Mevlüt poacher oynayabilir onun dışında Target Man (Attack) ve Advanced Forward'da da iyi oynar.
Dzeko Target Man (Attack) ve Deep Lying Forward (Attack) da rahat oynar.
Oğuz Kağan
TROLLING MAKES PERFECT
mevlütü poacher kullanmak yeteneklerini harcamak olur. mevlüt target için arayabileceğin türk takımlarına gelebilecek en iyi oyuncudur.
akinfeev
maicon (DR)
tiago silva (DC)
chiellini (DC)
fabregas (MC)
moussa sissoko (MC)
C. ronaldo (AMR)
samir nasri (AML)
aguero, pato (ST)
dzeko, pato, babacar (ST)
bu kadro için en iyi roller sizce hangisi (ingilizce olursa iyi olur)
teşekkürler
maicon full back automatic sol bek de öyle
tiago silva ball-playing cover
chiellini stopper
fabregas midfielder attack (tavsiye) advanced playmaker de olur
sissoko box to box midfielder
c.ronaldo her türlü oynar ama inside forward support olabilir
samir nasri winger ya da kanatta advanced playmaker (eğer fabregas advanced playmaker değilse)
agüero ve pato poacher
dzeko ve babacar target man ya da complate forward
dünya karması olmuş yalnız.