1 ile 16 arası toplam 16 sonuç

Konu: RapidShare ve Fileserve.com kapatıldı!

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Default RapidShare ve Fileserve.com kapatıldı!

MHP'li avukatların başvurusu üzerine Ankara 14. Sulh Ceza Mahkemesi 16 Mayıs’ta skandal kasetleri içeren bazı sitelere erişim yasağı getirilmesi kararını vermişti.

Bu kararla ilgili yazı Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na dün gitti.

Ankara 14. Sulh Mahkemesi ise bu sitelere "müstehcenlik" içerdiği gerekçesiyle yayın yasağı getirdi.

Rapidshare.com veya rapidshare.de adreslerine Türkiye'den girmeye çalışan kullanıcılar, artık siteye erişim sağlayamıyor. Rapidshare'in sayfasına giren kullanıcı, mahkeme kararını gösteren yazıyla karşılaşıyor.

İşte mahkeme kararı: ANKARA14. SULH CM'nin, 02/05/0201 tarih ve 2011/411 nolu KORUMA TEDBİRİ kapsamında bu internet sitesi (rapidshare.com) hakkında verdiği karar Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nca uygulanmaktadır.

RAPIDSHARE YALNIZ DEĞİL
    Rapidshare ile birlikte bir diğer dosya paylaşım sitesi Fileserve.com'a da aynı karar neticesinde yasak getirildi.

BTK'dan Rapidshare açıklaması!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, MHP'deki kaset iddiasına ilişkin Ankara 14. Sulh Ceza Mahkemesinin kararı üzerine iki internet sitesine erişimin engellenmesi hakkında ''Sitelere URL bazında erişim engelleme olanağı olmadığından alan adından erişimleri engellenerek adli mercilerin kararının icrası sağlanmıştır. Ancak Telekomünikasyon İletişim Başkanlığınca ilgili sitelere özdenetim çerçevesinde karara konu internet URL adreslerinin yayından çıkarılması yönünde bildirim de yapılmasına rağmen yayınlar çıkarılmamıştır'' açıklamasında bulundu.

BTK'dan yapılan yazılı açıklamada, Ankara 14. Sulh Ceza Mahkemesinin kararı gereği ''www.rapidshare.com'' ve ''www.fileserve.com'' internet siteleri linklerinde yer alan yayınlarla ilgili olarak 5651 sayılı ''İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunun'' 8. maddesinin 1-a fıkrasının 5 numaralı bendinde belirtilen müstehcenlik suçunu oluşturduğu hususunda yeterli şüphe sebepleri bulunduğu belirtilerek, URL bilgileri kararda yazılı siteler hakkında erişimin engellenmesi kararı verildiği kaydedildi.

Açıklamada, ''Bahsi geçen karara ilişkin mahkeme teknik olarak Telekomünikasyon İletişim Başkanlığını bilgilendirmiştir. İlgili mahkemenin 26 Mayıs'ta Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına ulaşan yazısında kararın uygulanmasının ifade edilmesi üzerine, belirtilen sitelere URL bazında erişim engelleme olanağı olmadığından alan adından erişimleri engellenerek adli mercilerin kararının icrası sağlanmıştır. Ancak Telekomünikasyon İletişim Başkanlığınca ilgili sitelere özdenetim çerçevesinde karara konu internet URL adreslerinin yayından çıkarılması yönünde bildirim de yapılmasına rağmen yayınlar çıkarılmamıştır'' ifadesine yer verildi.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

İyi hayırlı uğurlu olsun. Bari toptan interneti yasaklasakta kurtulsak...

yakında internetide kapatacak bunlar

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

İyide kardeşim sizin skandal videolarınızı rapidshare mi ortaya çıkarttı onlar mı çekti ? Saçmalığa bak yahu. Rapidshare nedir ? Dosya upload- dosya indirmeye aracılık eden bir site. Diğeride öyle. Kapatmanın amacı, mantığı nedir arkadaş ya.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Şaşırdık mı ? Kesinlikle hayır...

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

Quote Originally Posted by BaFraLı View Post
    İyide kardeşim sizin skandal videolarınızı rapidshare mi ortaya çıkarttı onlar mı çekti ? Saçmalığa bak yahu. Rapidshare nedir ? Dosya upload- dosya indirmeye aracılık eden bir site. Diğeride öyle. Kapatmanın amacı, mantığı nedir arkadaş ya.
    Aynen katılıyorum.Saçmalıktan başka birşey değil.Anca bizim ülkemizde oluyor böyle şeyler.

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Ben giriyorum siz de girin.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Hatunu sen ye bizim siteler kapansın iş mi bu yahu...!!!

Nesil
    2010
    Yer
    İZMİR

Quote Originally Posted by World Hollow o1 View Post
    Hatunu sen ye bizim siteler kapansın iş mi bu yahu...!!!
    vallahi doğru hatunları yerken iyi ama iş ayıpa dönünce sen benim siteyi kapat oldu canım başka istediğin......

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

kapandığına eminmisiniz bende normal bi şekilde giriyo

Nesil
    2008
    Yer
    Denizli - İzmir

Normal girenlerde DNS vardır .

Benim için önemli değil , torrentz'i bulduktan sonra başka site kullanmamaya başladım .
    Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Bende genelde hotfile kullanıyorum oraya ellemesinlerde

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Allah akıl filir versin.

Nesil
    2006

Bu sitelere para verip premium alan insanlar da var. Onların halini düşünemiyorum.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

E bu videolar internet aracılığı ile yayınlandı. Ülkede interneti de yasaklayın yahu , ne bekliyorsunuz !

Nesil
    2006

Şu forumda gözünüzü seveyim izin verin siyasete.

Şaka bir yana, Almanya, Hollanda gibi ülkeler yasaklamıyor, dava açıyor tazminatı çatır çatır alıyor, sonra mağdur olanlara ödeme yapıyorlar. Herkes memnun. Türkiye'de yasaklanıyor, çat bi dns değiştiriyorsun hiçbir şey olmuyor. Böyle olmaz bu işler.

Mesaj Yetkileri