Quote Originally Posted by ozaniel View Post
Nihat Kahveci'nin Türkiye'deki hali ile İspanya'daki hali çok farklı. İlk Türkiye döneminde 3-5-2'nin sağ kanatı olarak oynuyordu, 2. forvet olunca en iyi performansını vermeye başladı. Fakat o kadar çok sakatlık yaşadı ki Türkiye'de başarılı olamadı, artık koşmaya hali olmayan bir Nihat oldu. Josico 34 yaşında geldi ve zaten oynadığı takımda yedekti. Dos Santos İngiltere'den geldi, Barcelona dönemindeki futbolunu oynasa zaten bonservisi alınırdı. Guiza'nın oynayamaması Fenerbahçe'nin taktiksel düzenine uymaması ve küçük takımların Fenerbahçe'ye karşı kapanması ile ilgili. Guiza ise açık alanda etkili bir oyuncu.

Guti'li Simao'lu Beşiktaş'ın kötü olması bu iki adam yüzünden mi? Simao çok iyi bir performans sergiledi bence, Guti de kondisyonu düşene kadar çok iyi durumdaydı.

Türkiye'de sert savunma var ama akıllı savunma yok, Alex zeki bir oyuncu ve topu çok fazla ayağında tutmadan topsuz oyunu(oyundaki değeri 20) ve tekniği(bütün teknik özellikleri oldukça yüksek) ile rahatça gol bulabiliyor, yine oyun kuruculuk yeteneği ile(oyunda yaratıcılığı 19, karar vermesi 20) rahatça asist yapabiliyor. Hangi özelliğinin iyi yansıtılmadığını merak ediyorum, bir tek staminası artabilir belki.

İspanya'da çok daha üst seviye futbol oynanıyor ve buna göre çok daha kaliteli savunmacıları var. Türkiye'de çalım attıktan sonra tekme yiyen adam İspanya'da o çalımı büyük ihtimalle atamaz.
bunu çok çok çok küçük bir soruyla çürütebilirim... 2007-2008'de şampiyonlar liginde asist kralı kim oldu? cldeki defanslarda mı akıllı savunma yapmıyor..
gutili simaolu kadronun tutmamasının sebebi bütün kadrodur. defansı o kadar öne çekerlerse ben bile pozisyon bulur atarım, farklılık için her maç bjknin 5 gol atması gerekir ya da defansı geri çekmen gerekir, ben de o sahaya o kadar yığsam defansım öne çıksa ben bile o istatistiklere ulaşırım...
santos olayında kendinizle çelişmişsiniz, altın ayakkabı ödülünde ingiltere de 2 ile çarpılıyor, o zaman verdiğiniz örnek yanlış...