Sayfa 1 / 5 123 ... SonSon
1 ile 30 arası toplam 123 sonuç

Konu: Gurur, Haysiyet ve daha fazlası için... [İBB ile 5. Sezonda Hedef 5.lik]

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Default Gurur, Haysiyet ve daha fazlası için... [İBB ile 5. Sezonda Hedef 5.lik]

Uzun süredir Bostancı Sanayi Sitesi'nde Çıkmacı dükkanı işleten Mehmet Vecdi Nurettin Yanyatardüzyatmaz futbola küsmüştü... Bütün sanayi sitesi onu tanırdı. Yaşını bir hayli almış, futbol konusunda Bostancı Sanayisinin en bilgili ve tecrübelisi oydu çünkü... Yıllar önce uğraştığı futboldan, çalıştırmış olduğu Bostancıspor'da almış olduğu başarısızlıklar sonucunda, tüm semtte ona karşı oluşan nefret nedeniyle soğumuş ve adeta küsmüştü. Baba mesleği olan ticaret hayatına atılarak hayatını zor şartlar altında kazanmaya başlamıştı. Ama futboldan kopması zordu. Hayatıydı onun futbol. 55 yaşındaki Yanyatardüzyatmaz, her Pazar tatilde semtteki futbola meraklı çocuklarada futbol dersi verirdi, birşeyler öğretmeye çalışırdı. Zamanında Bostancıspor kulübünü yönetirken tanışmış olduğu iş Adamı Sami Sandımsandım ilede bir muhabbeti vardı. Sami Sandımsandım'ın SANSAN adında ünlü ve büyük holdingler zinciri vardı. Yurtdışından da önemli kişileri tanımaktaydı. Sami Bey menajerimizi çok sever ve sayardı. Bilirdi onun futbolu ne kadar çok sevdiğini ve tecrübeli olduğunu... 55 yaşınada gelmesi nedeniyle sevdiği abisinin yaşam tarzı olan futboldan daha kolay para kazanabileceğini düşünüyordu. Bu nedenle Çin'deki sponspor olmak istedikleri Shandong Luneng Taishan F.C. başkanı ile bu konuyu görüşmüş ve olumlu sonuç almıştı. Ama bu konuyuda yaşlı kurta açmanın uygun olup olmayacağını kestiremiyordu. Bir gün Bostancı Sanayi'ye gelen Sandımsandım sonunda teklif götürmeye karar vermiştir:

S: Sandımsandım
    Y: Yanyatardüzyatmaz

S: S.a Mehmet amca...
    Y: A.s Yeğen..
    S: Nasılsın Mehmet Amcacığım?
    Y: İyidir yeğen, uğraşıyoruz... Sen nasılsın?
    S: Şükürler olsun iyiyim bende...
    Y: Allah iyilik versin...
    S: Amin cümlemize. Sana bir teklif yapmaya geldim buraya.
    Y: Bana mı? Yeğen söylemiştim ben holdingde yapacak işlerden anlamam. Burda iyiyim. Sağolasın ama daha öncede söylediğim gibi orda çalışamam ben...
    S: Yok amca bu seferki iş başka. Sponspor olduğum Çinde'ki bir takım için menajerlik teklifi yapmaya geldim. Başkanı ile görüştüm ve onlarda seni istiyorlar. Eğer olur dersen Çin'e yolcusun...
    Y: Bilmem ki, bunca yıl sonra tekrar... Ben seni sonra arasam. Şok oldum. Biraz düşünüp kararımı açıklarım sana.
    S: Tamam amcam. A.E.O şimdilik. Görüşürüz...

Yaşlı kurt yıllar sonra gelen bu teklif karşısında şok olmuştu. Dünyanın neresinde olursa olsun futbolu çok seviyordu. O nedenle gitmeye gönlü vardı lakin yıllar sonra bir başarısızlığı daha kaldıramayabilirdi. Ama yinede kırılan gururunu, onurunu ve haysiyetini kazanabilmek, herkese kim olduğunu gösterebilmek adına bu teklifi kabul edecekti. Sonunda Sandımsandım'ı aradı ve teklifi kabul etti.

Okudum ve kabul ediyorum...

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Kariyeriniz onaylanmıştır.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

ilginç bir hikaye başarılar

Ulen Gırık Başka Ülke mi Bulamadın Ne Bu Fantaziler Hayırdır ?

En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"

Nesil
    2009
    Yer
    Denizli

Başarılar dilerim

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Gittiğim takım Çin'in doğu sahilindeki Şaytung Eyaleti'nde bulunmakta...

Shandong 92 milyonu bulan nüfusuyla Çin'in Henan eyaletinden sonra en kalabalık ikinci eyaletidir. Konfüçyus'un memleketi Qufu bu eyalette bulunmaktadır.

Amblemimiz:

43,700 kişilik Shandong Stadium:

SANSAN Holding'in sponspor olduğu formalarımız:

Oyunu kurduğumuzda Çin Ligi baya ilerlemiş oluyor. Bu nedenle sıfırdan başlama durumumuz yok. Takımımız 9. sırada bulunuyor. Maddi konuda Çin'e göre çok iyi durumdalar.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by leqolas889 View Post
    ilginç bir hikaye başarılar
    Teşekkür ederim...

Quote Originally Posted by BaGa TaRKaN View Post
    Ulen Gırık Başka Ülke mi Bulamadın Ne Bu Fantaziler Hayırdır ?
    Yahu adamı görmüyon mu soğumuş futboldan. Yapma böyle yazık

Quote Originally Posted by MuraTBudaN View Post
    Başarılar dilerim

Sağolasın

sana güveniyoruz bay Mehmet Vecdi Nurettin Yanyatardüzyatmaz

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Teşekkürler efendim... Beni sizler buralara getirdiniz felan filan

Başarılar

Nesil
    2010
    Yer
    İZMİR

başarılar ilginç bir kariyer olacak

Başarılar .

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Teşekkürler arkadaşlar. Kadromuzdaki şişikliği oyuncularımızdan ihtiyaç fazlası olanları satarak giderdik. Bunun yanında forvet mevkine transfer yaptık. Bir maçıda geride bıraktım. SS'ler gelecek... Hedefim burada başarılı olup Tr Ligi'ne gidebilmek.

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Başarılar dilerim ilginç olacak

'Yanyatardüzyatmaz '

Başarılar.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by EndoplazmiK RetikuluM View Post
    'Yanyatardüzyatmaz '

Başarılar.
    Teşekkürler

Quote Originally Posted by vego View Post
    Başarılar dilerim ilginç olacak
    eyvallah

SS'ler çok yakında... Bu arada Senaryoya göre 55 yaşında olmam gerekiyordu ama unutmuşum 34 yaşındayım... Oyun icabı yaşımızı küçültmüş sayalım

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

Tianjin'e dikkat et.Bende Çin liginde kariyer açmıştım.Yabancı kaleci oynatmak yasak.Garip kurallar var başarılar dilerim.
    "insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."

Giriş Süper Olmuş Takip etmeye çalışacağım kadronuda biraz tanıtırsan güzel olur takımı tanırsak

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by Börk View Post
    Tianjin'e dikkat et.Bende Çin liginde kariyer açmıştım.Yabancı kaleci oynatmak yasak.Garip kurallar var başarılar dilerim.
    Teşekkürler Berk. Garip ama zevkli gibi geldi bana. Paradan daha çok taktikle birşeyler yapmak gerektiren bir ülke heralde. Şuanki taktikle güzel gidiyorum valla...

Quote Originally Posted by RequiemS View Post
    Giriş Süper Olmuş Takip etmeye çalışacağım kadronuda biraz tanıtırsan güzel olur takımı tanırsak
    Kadromda kısıtlı yabancı var. Çünkü Tr'deki gibi kısıtlama getirilmiş. 5 oyuncudan 4 tanesi kadroda olabilir ve bunlardan 3 tanesi ilk 11'de çıkabilir. Asyalı oyuncular sanırım bu kısıtlamaya dahil olmuyorlar.

Defansta en iyi adamım daha önce Sao Paulo'da oynamış Renato Silva... Daha önce Almanya'da oynamış Lübnanlı Roda Antar ilerideki etkili isimlerden birisi. Bunun dışında forvete benim transfer ettiğim Kolombiyalı Martin Garcia var. Takımın en etkili gol silahlarından birisi ise Han Peng isminde bir Çinli. 28 kezde milli olmuş. E.Şehir izleme bile almış. 14 maçta 4 gol atmış gerçi ama... Pek isim yok. Zaten isimlerden dolayı zorluk çekiyorum Çinli oyuncularımı tanımakta. Biraz daha alışmam lazım ...

Bu arada 18 maç kalmıştı geldiğimde. 2 tanesini oynadım ve 16 tane kaldı...

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Başarılar dilerim. Hikaye 10 numara olmuş.
    TariboWest

Nesil
    2009
    Yer
    İzmir

Başarılar dilerim,ilginç bir kariyer olcak. Takipçinim.

Nesil
    2010
    Yer
    Karabük

Başarılar. Takipçinim.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by Ümit View Post
    Başarılar dilerim. Hikaye 10 numara olmuş.
    Sağolasın kardeşim

Quote Originally Posted by furdun View Post
    Başarılar dilerim,ilginç bir kariyer olcak. Takipçinim.
    Teşekkür ederim

Quote Originally Posted by hakankor View Post
    Başarılar. Takipçinim.
    Sağolasın

Geçelim kariyerimize...

Takımımı devraldığımda lig başlamış olduğundan sezon başına yetişememiştim. O nedenle 12 hafta oynanmıştı. 9. sıradalardı. Zirveden baya kopmuşlardı...

GİRİŞ

Takıma geldiğimde hedefimin ne olduğunu bende bilmiyordum. Çünkü takım nasıldı, hedefleri nelerdi bilgim yoktu. O nedenle çok kasmadan üst sıralara yakın bir yerlerde bitirmeye çalışacağım. 3. 5. felan olup uluslararası turnuvaya gidebilmeyi hedefliyorum. Takımımda çok iyi isimler yok. Çin'in ulusal ligindeki ortalama oyuncu değerleri Bin dolarlar ile ifade ediliyor. Milyon dolarlık çok fazla oyuncu yok. Olanlarda takımlarındaki kilit bir kaç isimdir. Vede yabancı oyunculardır. Takımıma uyguladığım taktik 4-2-2-2 şeklinde. Defans bloğumuzun hemen önünde 2 tane önlibero onların önünde 2 tane orta saha ve ileride de iki tane forvetimiz var. AMC veya kanat oyuncusu kullanmamamın sebebi oyuncu kalitesinin düşük olması nedeniyle orta sahadan forvete çabuk uzun paslar ile çıkıp direk kale önüne gelmek. Yani çok yetenekli adamlarımız olmadığı için orta sahada veya kanatlarda oyuncu kullanma gereği hissetmedim. Belki 1 tane yaratıcı AMC olsa oynatır ve yetenekleri ile gol arardım ama malum Çin'deyiz...

TRANSFERLER

Ligde zaten yabancı kısıtlaması hat safada. Yabancı kalecilere teklif yapamıyorsunuz çünkü oynatmak yasak. İlk 11de sadece 4 yabancı isme yer verebiliyorsunuz. Bu neticede iş Çinli oyunculara kalınca hem taktik hem futbol açısından çok daralıyorsunuz. Toplamda 6 yabancım var. Transfer döneminde ise serbest piyasadan forvet oyuncusu Martin Garcia'yı renklerime bağladım.

Profili:

Bunun haricinde orta sahanın her bölgesinde (AML - (AMC-AMR-MC-MR-ML) görev yapabilen daha önce Grasshopper takımında da yıllarca oynayan Brezilyalı Antonio Dos Santos'u ücretsiz olarak renklerimize bağladık.

Takımımızın kalede sıkıntısı var. Ancak sadece Çinli kaleciler oynayabildiği için transfer konusunda sıkıntımız var.

Kadromuzda ve yedek takımımızda forma şansı az olan isimler ile yollarımızı ayırdık. 7 oyuncuyu çeşitli takımlara satarak 165 bin € bütçe oluşturduk.

MAÇLAR

1.HAFTA

Üst sıralardaki rakibimiz karşısında etkili bir oyun oynadık. Çok sayıda pozisyon bulduk. Maçın hakimi bizdik ve hakettiğimiz galibiyete rahat sayılabilecek bir şekilde ulaştık...

2.HAFTA

Ligin alt sıralarında bulunan rakibimize acımadık. Tek kale oynadığımız maçta sonuca farklı gittik. Çok sayıda da pozisyondan yararlanamadık. 2. haftada galibiyet serimizi 5 gollü bir maçla sürdürmüş olduk...

3. HAFTA

Maçta ilk yarı çok rahat geçti. 2 gol bulduk ve devre arasında 2-0 ile soyunma odasının yolunu tuttuk. Ardından 2. yarı başlayınca zorlandık. Rakip 10 kişi kaldı maçı dahada farka götürürüz derken rakibimize direnç geldi. Kısacası zor bir galibiyet oldu. Golüde yeyince berabere kalma riski bile yaşadık...

4. HAFTA

Bizim bu maçtan önceki sıralamada bir basamak üzerimizde yer alan takım ile oynadık. Maçta pozisyon anlamında çok etkili olduğumuz söylenemez. Genellikle ceza sahası dışından auta vurulan şutlarla gol aradık. Kısır bir maçtı. Ortada geçti ve 1 puan ile ayrıldık...

4. HAFTA İTİBARİ İLE OLUŞAN PUAN TABLOSU:

Lige çok iyi bir giriş yaptık. 4 maçtan 3 tanesini kazandık ve 1 tanesinde de yenilmedik. Ligde çok zorlayan rakiplerim yok açıkçası. Puan tablosunda da tırmanışa geçtik. Umarım bu tırmanış lig sonunda bize uluslararası bir turnuva olarak geri döner...

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

17. HAFTA

Alt sıralarda bulunan rakibimiz karşısında öne geçmemize rağmen yediğimiz golle beraberliğe razı olduk. Alt sıralardaki takımlara karşı puan almakta zorlanıyoruz.

18. HAFTA

17. Haftadaki rakibimiz lig lideriydi. Rahat bir maç çıkardık. Etkili oyunumuzun sonucunu 3-1 ile aldık...

19. HAFTA

Orta sıradaki rakibimiz karşısında maça 5. dakikadaki attığımız golle 1-0 önde başladık. Çok etkili olsakta yediğimiz gol sonucu maçı yine berabere bitirdik...

20. HAFTA
    Hemen ensemizdeki rakiplerimizden birisi olan Nanchang ile eşitliği bozamadık. Maçta yenik duruma düşsekte köşe vuruşundan gelen topu kendi kalesine atan rakip oyuncu sayesinde 1 puanı kurtardık...

21. HAFTA

Maça etkili başladık. 1-0 önde kapadık devreyi. İkinci yarıda yediğimiz golle durum eşitlendi. Ancak savunmamızın bel kemili Renato'nun kornerden gelen topu ağlara göndermesi ile 3 puana uzakdık. Takımımızın en etkili gol silahı olan Han Peng 2-3 aylık bir sakatlık geçirdi bu maçta... Maalesef bu durum canımızı sıktı.

22. HAFTA
    Orta sıralarda bulunan rakibimiz ile oynadığımız maçta zorlandık. Ancak maçın 3. çeyreğinde bulduğumuz gol ile 3 puanı kaptık...

22. HAFTA PUAN DURUMU:

Orta sahamızın kilit isimlerinden olan Roda Antar yönetim tarafından satıldı. Gelen 4.5 milyon euroyu yönetim geri çeviremedi. Gelen para transfer bütçesi olarak verildi bana..

Ayrıca ligde 13 maçtır yenilmeme serimiz de devam etmekte...

Nesil
    2007
    Yer
    Kastamonu

güzel baslangıc .)

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Başlangıç süper olmuş. Yaptığın seri ile zirveye yaklaşmışsın. Bu performanstan sonra senden şampiyonluk beklememek olmaz. Hadi şampiyon yap şu takımı.
    TariboWest

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by Mesajlar View Post
    güzel baslangıc .)
    Evet başlangıçta bitişte istediğim gibi.

Quote Originally Posted by Ümit View Post
    Başlangıç süper olmuş. Yaptığın seri ile zirveye yaklaşmışsın. Bu performanstan sonra senden şampiyonluk beklememek olmaz. Hadi şampiyon yap şu takımı.
    Şampiyon olmak için kendi altında ki takımlarıda yenmek lazım. Ben bunda pek başarılı olduğumu söyleyemem. Çok gereksiz maçlarda takılıyorum. Asya kupalarına katılmak yeterli olur. (az daha Avrupa kupaları diyecektim =)

Nesil
    2010
    Yer
    Kalkan/Antalya

Güzel başlangıç.
    Başarılar.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Sağolasın

Nesil