Daha öncelerde amatör bir futbolcuydu, ancak zaman ile gelişti ve Fenerbahçe'de oynama şansını yakaladı, kariyerinin tamamını Fenerbahçe'de geçirmişti, Fenerbahçe onun herşeyiydi.
Ve aradan 15 yıl geçti, Fenerbahçe'de futbolculuğuna son verdi ve teknik direktör yardımcısı oldu, 2 sene sonra teknik direktörlük teklifi geldiğinde Fırathan Bakır, yerinde duramıyordu, adeta sevinçten kendini kaybetmişti... Hiç beklemeden gitti ve Fenerbahçe'nin başına geçti, aradan 2 sezon geçmişti, Fenerbahçe hiç haketmediği yerlerdeydi, Fırathan Bakır düşündü ve aklından şöyle geçirdi ''Bunların tek sebebi benim, ben olmasaydım Fenerbahçe buralarda olmazdı''
Aradan iki gün geçtiğinde ise Fırathan kararını vermişti, gerçekten bu takımın başka bir teknik direktöre ihtiyacı vardı, gitti ve Aziz Yıldırım'a şunları söyledi:
-Takımın teknik direktörü olduğumdan beri çok düşüş yaşadık, sanırım bu benden kaynaklanıyor, daha önce hiç teknik direktörlük tecrübem yoktu sadece kariyerinin hepsini Fenerbahçe'de geçirmiş bir futbolcuyum. Takımım için düşündüm ve taşındım, istifa etmeye karar verdim, daha tecrübeli bir teknik direktör bulursanız beni daha çok mutlu edersiniz.
Aziz Yıldırım:
-Sen öyle diyorsan birşey diyemeyiz, açıkçası takımımız gerçekten son iki senedir düşüş yaşıyor, bunun sebebi sen misin, değil misin bilmiyoruz. Sen takımımızda 12 sene boyunca ter döktün ve topun peşinde koşturdun, hayatının geri kalanında başarılar dilerim, tecrübeli bir teknik direktör bularak seni mutlu etmeye çalışacağız.
Bütün bu olanlardan sonra Fırathan Bakır evine geri döndü ve 2 ay boyunca işsiz şekilde evinde oturuyordu, tam o sırada telefonu çaldı ve karşıdaki Elazığspor'un başkanı Akın Şatıroğlu'ydu, Akın Şatıroğlu:
-Fenerbahçe'den ayrıldığını duydum, çok üzüldüm, bizim takımdada Osman Özköylü ile anlaşamıyoruz, seni takımımızda teknik direktör olarak görmek isteriz.
-Bilmem ki, eğer siz istiyorsanız, zevkle...
Fırathan Bakır Elazığ'ya gitti ve Fenerbahçe'den sonra ikinci kez Elazığspor'da teknik direktörlüğe başladı. Aradan bir sezon geçti, Fırathan Bakır Elazığ'ı Bank Asya'ya taşıdı. Tüm klüp çok sevinçliydi.
Nihayet Bank Asya başlamıştı, Fırathan Bakır'ın yönetiminde Elazığspor 10 maçta 8 mağlubiyet alınca, Akın Şatıroğlu Fırathan Bakır ile görüşmek istedi ve Fırathan Bakır Akın Şatıroğlu'nun yanına gitti. Akın Şatıroğlu:
-Tam 8 haftadır mağlubiyet üstüne mağlubiyet alıyoruz, daha fazla sabrımız kalmadı, yeni bir teknik direktöre ihtiyacımız var, lütfen anlayışla karşıla.
Fırathan Bakır:
-Başarılı olamayacağımı biliyordum, olsun yinede sizinle çalışmak bir zevkti, gelecekte takıma başarılar dilerim...
Fırathan Bakır artık anlamıştıki, o ne başarılı ne tecrübeli bir teknik direktör değildi. Artık hayatını sakince yaşamak için uzaklarda bir ev tuttu ve orda yaşamaya başladı. Tüm bunlar olduktan yaklaşık 2 sene sonra Fırathan Bakır düşünmüştü, belki tekrar geri dönmeliydi, belki başarılı olacaktı, henüz 39 yaşındaydı, yeni takımlar, yeni başarılar elde edebilirdi ve tekrar kendini futbolun içine attı ve şuanda yeni takım arayışında...
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=98776
Okudum, kabul ediyorum.
Arkadaşlar uzun bir hikaye yazdım, Fenerbahçe ile Elazığspor'u Fm'de yönetmişliğim var, ancak her ikiside başarılar yakaladığım kariyerlerdi, anlayacağınız hikaye hayal ürünü, uzun ve zevkli bir kariyer geçirmek istiyorum, mesajlarınız kariyerimi taçlandıracaktır