Uzun süredir Bostancı Sanayi Sitesi'nde Çıkmacı dükkanı işleten Mehmet Vecdi Nurettin Yanyatardüzyatmaz futbola küsmüştü... Bütün sanayi sitesi onu tanırdı. Yaşını bir hayli almış, futbol konusunda Bostancı Sanayisinin en bilgili ve tecrübelisi oydu çünkü... Yıllar önce uğraştığı futboldan, çalıştırmış olduğu Bostancıspor'da almış olduğu başarısızlıklar sonucunda, tüm semtte ona karşı oluşan nefret nedeniyle soğumuş ve adeta küsmüştü. Baba mesleği olan ticaret hayatına atılarak hayatını zor şartlar altında kazanmaya başlamıştı. Ama futboldan kopması zordu. Hayatıydı onun futbol. 55 yaşındaki Yanyatardüzyatmaz, her Pazar tatilde semtteki futbola meraklı çocuklarada futbol dersi verirdi, birşeyler öğretmeye çalışırdı. Zamanında Bostancıspor kulübünü yönetirken tanışmış olduğu iş Adamı Sami Sandımsandım ilede bir muhabbeti vardı. Sami Sandımsandım'ın SANSAN adında ünlü ve büyük holdingler zinciri vardı. Yurtdışından da önemli kişileri tanımaktaydı. Sami Bey menajerimizi çok sever ve sayardı. Bilirdi onun futbolu ne kadar çok sevdiğini ve tecrübeli olduğunu... 55 yaşınada gelmesi nedeniyle sevdiği abisinin yaşam tarzı olan futboldan daha kolay para kazanabileceğini düşünüyordu. Bu nedenle Çin'deki sponspor olmak istedikleri Shandong Luneng Taishan F.C. başkanı ile bu konuyu görüşmüş ve olumlu sonuç almıştı. Ama bu konuyuda yaşlı kurta açmanın uygun olup olmayacağını kestiremiyordu. Bir gün Bostancı Sanayi'ye gelen Sandımsandım sonunda teklif götürmeye karar vermiştir:
S: Sandımsandım
Y: Yanyatardüzyatmaz
S: S.a Mehmet amca...
Y: A.s Yeğen..
S: Nasılsın Mehmet Amcacığım?
Y: İyidir yeğen, uğraşıyoruz... Sen nasılsın?
S: Şükürler olsun iyiyim bende...
Y: Allah iyilik versin...
S: Amin cümlemize. Sana bir teklif yapmaya geldim buraya.
Y: Bana mı? Yeğen söylemiştim ben holdingde yapacak işlerden anlamam. Burda iyiyim. Sağolasın ama daha öncede söylediğim gibi orda çalışamam ben...
S: Yok amca bu seferki iş başka. Sponspor olduğum Çinde'ki bir takım için menajerlik teklifi yapmaya geldim. Başkanı ile görüştüm ve onlarda seni istiyorlar. Eğer olur dersen Çin'e yolcusun...
Y:Bilmem ki, bunca yıl sonra tekrar... Ben seni sonra arasam. Şok oldum. Biraz düşünüp kararımı açıklarım sana.
S: Tamam amcam. A.E.O şimdilik. Görüşürüz...
Yaşlı kurt yıllar sonra gelen bu teklif karşısında şok olmuştu. Dünyanın neresinde olursa olsun futbolu çok seviyordu. O nedenle gitmeye gönlü vardı lakin yıllar sonra bir başarısızlığı daha kaldıramayabilirdi. Ama yinede kırılan gururunu, onurunu ve haysiyetini kazanabilmek, herkese kim olduğunu gösterebilmek adına bu teklifi kabul edecekti. Sonunda Sandımsandım'ı aradı ve teklifi kabul etti.
Okudum ve kabul ediyorum...