2002'de ki büyük krizin ardından takım gençleştirme akademeleri kurdu.Bu akademilerden bir taneside menajer yetiştirme akademisiydi.2006 yılında BVB Academy kuruldu ve ilk menajer öğrencilerinden biride bendim.

Dortmund gerçekten her işi sağlama alıyordu.Bu kurslarıda müthiş düzeyde yaptılar.3 yılda burada kurs gördükten sonra geçen yıl Dortmund minik takımında çalışmıştım.Tabi bu süreçte Dortmund'u 2 defa şampiyon yapan Ottmar Hitzfeld gibi kaliteli isimlerden de ders aldık.Şu anki teknik direktörümüz Jurgen Klopp bizzat kendisi ilgilenirdi.

Aslında Jurgen Klopp ile uzun bir yolculuğa çıkmıştı takım.Klopp 2008-2009 sezonunda 6. 2009-2010 sezonunda takımı 5.yapmıştı.Ancak elde olmayan sebeplerden ötürü ayrılacağı konuşuluyordu.

Sezon bitmiş herkes yavaş yavaş tatile çıkmış hatta dönüyorlardı.Ben ise Türkiye'den dönmüş Almanya'da idim.Başkanımız Reinhard Rauball telefonla aradı ve evine çağırdı.Klopp'un ayrılmasının ardından acaba Dortmund yönetimi kendi yetiştirdiğini birini takımın başına getirir mi diye hayaller kuruyordum.

Eve gittiğimce Klopp'da oradaydı.Yönetim kurulundan birkaç kişi ile birlikte.Belli ki bir toplantı falan olmuştu.Başkan uzun uzun takımın nasıl zor günler geçirdiğini anlattı.Klopp'un ayrılmasının nedenleri sıraladı.Ardından da bombayı patlattı.Klopp ve yönetim kurulu ile görüşmüş menajerlik için en iyisinin içerden biri olacağını ve bu kişinin ben olacağıma karar vermişler.

O an duyduğumda hayaller kurmama rağmen büyük bir şok geçirdim.Henüz 25 yaşında iken Borussia Dortmund A takımından menajerlik teklifi almıştım.Gerçekten mükemmel birşeydi.Benim de pek fazla diyeceğim birşey yoktu.

Sözleşme bile hazırdı.Daha o gece anında aldığım rakama bile bakmadan sözleşmeye imzamı atmıştım. 2 yıllık bana €1.400.000 uygun görmüşler.Tabi ki de birşey diyemedim.