İlk resmi maçıma Almanya Kupasında çıktım.Heyecan fazla olmasına rağmen ilk dakikadan itibaren heyecanı unuttuk tabi.Önümüzdeki maçlara bakıp bir plan yaptık ve bu karşılaşmada as oyuncularımıza şans verdik.Böyle oluncada rahat bir galibiyete imza attık.Lucas Barrios attığı 3 gol ile yıldızlaştı.
Almanya Kupası 1.Tur | 14.08.2010
İlk maçımızdan rahat bir galibiyet ile ayrıldık ancak rakibimiz bize rakip olacak bir takım değildi.Şimdi önümüzde 4 gün sonra UEFA Avrupa Ligi Ön Eleme maçımız var.Viktoria Plzen karşısında bugün oynayan oyuncularımızı kullanmayı düşünüyoruz.Turu geçecek sonucu almak için gideceğiz.
İlk turu geçtikten sonra ikinci turda güçlü bir ekip ile karşılaşacağız.Rakibimiz Werder Bremen oldu.Bremen'in ne kadar güçlü bir takım olduğunu biliyoruz.Deplasmanda oynayacak olmamızda dezavantaj olacak.Elimizden geleni yapacağız.
Zayıf rakibimiz karşısında maçın başında çok etkili olarak işi bitirdik.Henüz ilk 12 dakikada 0-3'ü yakaladık.Bundan sonrası çok daha rahat oldu bizim için.Lewandowski'nin performansı çok memnun etti.
UEFA Avrupa Ligi 4.Tur İlk Maç | 19.08.2010
Viktoria Plzen 1 - 5 Dortmund
J Hanus ( 25 )
Großkreutz ( 4 )Lewandowski ( 7, 12, 48 ) Feulner ( 78 )
Perşembe gecesi karşılaşmayı oynadık ve hemen Almanya'ya dönüyoruz.Pazar günü kendi sahamızda Mainz'ı ağırlayacağız.Sezonun açılış karşılaşması.İlk defa taraftarımın önüne çıkacağım.
Ve Mainz ile kendi sahamızda karşılaştık.İlk defa taraftarımızın önüne çıktım ve taraftarımız gerçekten muhteşemdi.Stadı tamamen doldurmuşlardı.
Bu destek altında karşılaşmaya başladık ve 2.dakikada öne geçtik.Bu coşku ile ardından 2.gol geldi.Erken gelen gollerle işi rolantiye aldık.Ardından 3.golde geldi.3-0'dan sonra ister istemez kontrölü Mainz'e verdik.Neticede kolay bir galibiyet oldu.
Bundesliga 1.Hafta | 22.08.2010
Bu gelen galibiyetle bende biraz rahatlamış oldum.Kariyere iyi bir başlangıç yaptık hemde taraftarımızın önünde güzel futbolla kazandık.Maç sonucunda ise büyük bir üzüntüye düştük.Sağ bek oyuncumuz Owomoyela tam 5 ay sahalardan uzak kalacak.
Lig galibiyetinden sonra Perşembe günü oynayacağımız formalite maçına gözlerimizi çevirdik.
Karşılaşmaya ilk maçtaki avantajımızı bilerek ve Mainz maçında oynamayan oyunculara çoğunluk verdik.Hafta sonuki HSV maçımızıda düşündük.Yine rakibimizden üstün oynayarak adımızı gruplara yazdırdık.
UEFA Avrupa Ligi 4.Tur İkinci Maç | 26.08.2010
Dortmund 3 - 0 Viktoria Plzen
Barrios ( 17 ) da Silva ( 40pen, 49pen )
Gruplara kalmayı başardık ve bunun ödülü olan €1.000.000 bedeli kasaya koyduk.Hemen birgün sonra grup kura çekimi vardı.5-6 senedir Avrupa Kupalarındaki sıkıntımızdan dolayı 3.torbadaydık.Zor bir kura bekliyorduk.
Grubumuza Lech Poznan, Club Brugge ve PSV gelince rahatladık.Kuraları biz istesek herhalde direk bu takımları alırdık.Grupta liderlik için savaşacağız.Bu hedef bizim için çokta zor olmamalı.
Bu gelişmelerin ardından tüm dikkatimizi hafta sonu oynayacağımız zorlu HSV deplasmanına çevirdik.
Cumartesi günü ligte ilginç bir sonuca imza atıldı.Werder Bremen kendi sahasında şampiyon en güçlü adaylarından olan Bayern Münih'i 5-1 mağlup etmeyi başardı.
HSV karşısında maç başlamadan önce 1 puanı verseler kabul edebilirdim ama bu oyunu görünce galibiyet isterdim.Maçın çok başında geriye düşmemize rağmen rakibimizle oranla daha iyiydik.İkinci yarıda bulduğumuz goller ile son 15 dakikaya 2-1 önde girdik ama ilginç bir golle malasef 2 puan kaybettik.
Bundesliga 2.Hafta
Şimdi önümüzde 2 haftalık milli takım arası var.Kariyerimin ilk başını belkide en zorlu dönemini güzel atlattığımı düşünüyorum.İyi futbol oynadık ve iyi sonuçlar aldık.Tabi karşımızda zor rakiplerde yoktu.Oyuncularımın benim hakkında güvenleri tam oturmadı.Zamanla daha iyi bir takım olacağız.