Originally Posted by
Vieri
Ben bu konuya sıcak bakmıyorum öncelikle bunu belirteyim, forumu amacı için kullanmalıyız. Şu anda forumu amacı için kullanamıyoruz çünkü sitemizi halen tamamlayamadık.
Football Manager içeriğinden dosyalar, oyunlar, rehberler, turnuvalar vb. içerikler forumda olmamalı fakat şu anda tüm bu içerik forum üzerinde yürüyor. Bundan 4-5 sene öncesinde forum ziyaret oranları ile ana sayfa ziyaret oranları arasında dağlar kadar fark vardı, ana sayfa ziyaret oranları tavandaydı. Şu anda tam tersi. Bu bizim istemediğimiz bir durum fakat gerekli zamanı hayat şartlarımız gereği buraya ayıramadık ve bugün bu problemi yenmek için halen çabalıyoruz. Bir çok üyemiz 3 yıldır, yeni siteye geçeceğimiz günü bekliyor duruyor.
Bu önerdiğiniz sistem daha önce ana sitemizde kullanıldı, ama yukarıda da belirttiğim forum ve ana site ayrımının çok hissedilmesi sebebiyle yeterli ilgi görmemiş olabilir. Bu chat ihtiyacının forum üzerinde olmaması gerektiğini söylemiştim yazımın başında. Sebebi şu ki, foruma bu tip bir eklenti ekleyerek zaten mevcut forum sisteminin geliştirilmesinin planlarımızda olmaması, forum alışkanlığını değiştirmek, bu tip daha akışkan yazışmalardan kaynaklanacak anlaşmazlık ve kural ihlallerinin kontrolü diyebiliriz.
Ek olarak, sorunu olan kişilerin, sorularını ilgili konular altına açarak, kayıt altına alması. Chat yöntemi, sorunlara cevap bulmak adına hızlı bir çözüm getirirken, aynı sorundan ileride müzdarip olabilecek bir başka kullanıcının bundan yararlanamamasınıda olumsuz görebiliriz