1 ile 14 arası toplam 14 sonuç

Konu: 32 Soru – Dr. Gregory Stock

Threaded View

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

1. Bu gece öleceğinizi bilseniz bazı insanlara bazı şeyleri söylememiş olmanın pişmanlığını hisseder misiniz ? Peki, neden söylemediniz ? Hayır hissetmezdim.Çünkü eğer söylemem gerektiğine inansaydım,zaten söylerdim çoktan.

2. Size, mutluluk dolu mükemmel bir yıl geçireceğinizi, fakat bu yılın sonunda hiçbir şey hatırlamayacağınızı söyleseler razı olur musunuz ? Neden ? Olurdum.Çünkü sonrasında hatırlayamamak çok önemli değil bence.

3. Günün birinde çocuğunuzun doğduğu hastanede bir yanlışlık yapıldığını ve çocukların karıştığını öğrenseniz, kendi çocuğunuzla sizin büyüttüğünüz çocuğu değiştirir misiniz ? Değiştirmem.Sonuçta biyolojik olarak çocuğum olmasa da o çocuğu benimsemiş,onu yetiştirmiş,ona emek vermiş olacağım.O aşamadan sonra çok sıkıntı oluşturmaz gerçeği öğrenmem ama yine de Allah kimsenin başına vermesin.Kolay bir durum değil her şeye rağmen.

4. Sizce bugün bir kadın olmak mı daha iyi, bir erkek olmak mı ? Diğer cinsiyetten olmayı hiç düşündünüz mü ? Bu ülkede kadın olmak bir çok açıdan erkek olmaktan daha zor bence.Bu yüzden kadın olarak doğmayı istemezdim.

5. Bin yıl yaşamayı, çok çirkin olmak şartıyla kabul eder misiniz ? İstemezdim.Çok yaşamak güzel bir şey değil bence.Yeterince yaşasam iyidir diye düşünüyorum.

6. Diyelim bir yolculuk sırasında, sevdiğiniz insan bir başkası ile mükemmel bir gece geçiriyor. Bir daha asla görüşmeyecekler. Sizin de bu olaydan haberiniz yok. Birinin size söylemesini ister miydiniz? Eğer bunu yapan siz olsaydınız söyler miydiniz ?
    Sevdiğim insan,sevgilim veya eşimse bilmek isterdim gereğini yapmak için.Çünkü ben böyle bir şey yapmam,aynısını karşımdakinden de beklerim.
    7. Hayalinizi süsleyen bir yerde bir hafta tam pansiyon, harika bir tatil için uçan bir kelebeği yakalayıp, ayaklarını ve kanatlarını koparır mıydınız ? Peki bu bir hamam böceği olsaydı ? Kelebek olabilir ama hamamböceği için bilemiyorum.En tiksindiğim böceklerden birisidir.Çıplak elle değilse olabilir ama.

8. Bir hafta sonra nükleer bir savaş olacağını öğrendiniz, ne yapardınız? Eğer benim ülkemde olacaksa,sevdiklerimle ülkeyi terkederdim.Normal savaş olsa kalıp ülkem için mücadele ederdim kesinlikle ama nükleer savaş için yapabilecek pek bir şey yok malesef.

9. Bir yemeğe davetlisiniz ve önünüze tanımadığınız bir yemek konuyor. Tuhaf haline ve pek iştah açıcı görünmemesine rağmen tadına bakar mısınız ? Tadına bakarım ve eğer çok berbat değilse mecburiyetten bitirmeye çalışırım.Misafirlikte falan çok olmuştur pek hoşlanmadığım yiyecekleri zorlanarak yeme olayı.

10. Bir daha ailenizi asla göremeyeceğinizi bildiğiniz halde çok sevdiğiniz insanla çok uzak bir ülkede yaşamak ister misiniz ? Hayır,bu ailem için haksızlık olurdu.Özellikle annem ve babam için.Görüşme ihtimali olduğu takdirde çok seviyorsam giderdim ama.

11. Çok sevdiğiniz nişanlınıza bir kaza sonucu felç gelseydi, onunla yine de evlenir miydiniz, yoksa kararınızı değiştirir miydiniz ? Eğer evlenmiş olsaydık kesinlikle yarı yolda bırakmak olmazdı ama nişanlım olursa evlenmezdim sanırım.

12. Eşinizin sizden hem daha akıllı hem de daha çekici olmasından hoşlanır mıydınız ?
    İsterim.

13. Yıl sonunda zengin olmak şartıyla bir yıl boyunca korkunç kabuslar görmeye razı olur muydunuz ? Valla huzur en önemlisi.Eğer maddi durumum kötü değilse istemem böyle bir şey.

14. Meşhur olmak ister miydiniz? Evet ise ne şekilde? Evet,dizi ve sinema oyuncusu olmak isterdim.

15. Çok çekici ve akıllı olmak için hayatınızdan 5 yıl verir miydiniz? Evet,neden olmasın?

16. Yarın sabah başka birinin kimliğinde uyanma olasılığınız olsa, bunu değerlendirir miydiniz? Kimi seçerdiniz ? Evet değerlendirirdim.Mesela ertesi gün uykudan Kıvanç Tatlıtuğ olarak uyanmak acayip fantastik bir şey olurdu.

17. Yakın arkadaşlarınızdan biri ressam ve başarılı olup olmayacağı hakkında ne düşündüğünüzü öğrenmek istiyor. Sizce hiç başarı şansı yok… Bunu ona söyler miydiniz ? Dost acı söyler mantığındayım.Eğer bu işte başarılı olamayacaksa onu uyarırdım.Tabii kırmayacak bir şekilde.

18. Sevdiğiniz biri için yalancı şahitlik yapar mıydınız ? Örneğin bir yayaya çarptığında, direksiyonda dalga geçtiği halde, çok dikkatli kullandığını söyler miydiniz ? Yalancı şahitlik büyük bir vebal,ailem için bile olsa sanmıyorum.Zaten onlar da benden böyle bir şey istemezler.

19. Bir şeyi hiç yapmamış olmanız sizde o şeyi yapmak için daha çok istek uyandırıyor mu ? Evet uyandırır.Çoğu insanda böyledir zaten.

20. Yetişme tarzınızda değişiklik yapma imkanınız olsa, ne değiştirirdiniz ? İnsanlara karşı daha sıcakkanlı olabilmeyi isterdim.

21. Öleceğiniz anı önceden bilmek ister miydiniz ? İstemezdim doğrusu.Sayılı zaman çabuk geçer.

22. Çok iyi anlaştığınız, güvenilir, harika bir tek dostunuz olmasını mı, yoksa mesafeli ama çok sayıda arkadaşınızın olmasını mı seçerdiniz ? Tek bir dostum olmasını tercih ederim.Zaten hep genelde az kişiyle samimi olmayı tercih ediyorum.

23. Kör olmakla sağır olmak arasında nasıl bir seçim yapardınız ? Görmek daha önemli ama Allah hiç birisini vermesin.Sadece bu ikisi değil,sağlık çok çok önemli.Ayağımızı yere basabilmemiz veya elimizle bir şeyi iyi kavrayabilmemiz bile çok önemli.

24. Sizin için en korkunç psikolojik işkence tarzı ne olabilir ? Sevdiğim insanlardan herhangi birisinin bana küsmesi ve benimle hiç konuşmaması,neden küstüğünü bilme söylememesi.

25. Bir hikaye ya da olayı anlatırken süsleme, ya da abartma gibi bir huyunuz var mı? Varsa neden ? Ya aslında bunu çok sevmiyorum ama eğer anlatmaya başladığımda eğer beklediğim ilgiyi bulamadıysam,biraz süslerim bazen.

26. Tek başınıza sinemaya, lokantaya giderken rahatsızlık duyuyor musunuz ? Peki ya tatile gitmekten ? Yalnız olmayı severim,bu yüzden yadırgamam.

27. Cenaze töreninizi nasıl hayal ediyorsunuz ? Sizin için ağlanması önemli mi ? Ağlama sevgi göstergesidir bence bu tür durumlarda.

28. Mal ve para varlığınızın yarısını, sizi mükemmel bir formda tutacak ve günde yalnız 1 saat uykuyla yetinmenizi sağlayacak bir ilaç için verir misiniz ? Tabii ne kadar vereceğime bağlı ama az 1 saatlik uykunun yetmesini isterdim.

29. En iyi dostlarınız sizden daha mı genç, yoksa daha mı yaşlı ? Yaşıtlarım olurlar genelde.

30. Eviniz ve içindeki eşyalarınız yanıyor. Ailenizi, kendinizi ve köpeğinizi kurtardıktan sonra bir kez daha içeri girme şansınız var, ne kurtarırdınız ? bilgisayarım ve telefonum.

31. Bir akşam yemeğine, dünyada en çok kimi davet etmek isterdiniz ? Cem Yılmaz olabilir.Güzel bir sohbet olurdu yemek esnasında.

32. Cevapların dürüst olacağından emin olmak şartı ile, birine üç soru sorma hakkınız olsaydı, kime hangi soruları sorardınız ?
    Şu an için hayatımda böyle birisi yok.
    Last edited by GeNç KaRTaL : 24.Eylül.2011 at 00:21
    So what?
    Saike

Mesaj Yetkileri