Webo,Elmander'in kötü olmuş profiller.Görünüm olarak da hoş değil oyuncu değerleri.
Webo,Elmander'in kötü olmuş profiller.Görünüm olarak da hoş değil oyuncu değerleri.
Elmander´in çalışması 16 Emre´nin 13 diye bilgi aldım ve doğruysa müthiş yapmışlarböyle devam
evde niye kahkaha attın diye sordular
![]()
Fenerbahçenin Kadıköyde nasıl baskılı oynadığını hatırlıyor musunuz? Başrollerde Emre ve Mehmet vardı... Fenerbahçe - Trabzon maçını izlediniz heralde, o maçı hatırlayın. ortasahayı geçemedi trabzon
Ayrıca 2-3 ay önce Fenerbahçe koçu (şimdi değil) Zafer Önder Özen Emre için "Anticipation özelliği dünyada sayılı oyunculardan biri" demişti ama oyunda 15...Demekki Fenerbahçenin eski koçu futbolu fazla bilmiyor...
Ben mi çok yüzeysel bakıyorum, yoksa Burak Yılmaz rezalet mi olmuş?
Ardayla Alexin profillerini beğendim olması gerektiği gibi ancak Gökhan Gönülün pozisyon alma ve markaj özelliği düşük olmuş ve Burak Yılmazın geçen seneden farkı yok bence hayal kırıklığı olmuş
Emre'nin profilinde 3 eksik gördüm Konsantrasyon,pozisyon alma ve tackling.
Emre savaşan top kapan,oyunun içinde olan ve iyi yer tutan bir futbolcu,top kapması 15 olsa ideal olacakmış.Diğer 2 özelliğide 16 olması yeterli olurdu.
Konsantrasyon, pozisyon alma ve top kapma dediğin gibi olsa Emre'den daha iyi savunma yapabilen Yaya Toure, Lucas Leiva ve Meireles'ten daha iyi bir profile sahip olurdu.
eto'o bitmiş.
Ne alaka yahu bir kere saydığın Yayanın fiziksel özelliği Emrenin fiziksel olarak profildeki konumu ortada 2 sini kıyaslayamassın.Lucasın öyle çok iyi bir futbolcu olduğunu düşünmüyorum ortalama bir oyuncu keza Meireleste yeni çıkışa geçmiş biri 3 özelliğinin artmasıyla Yaya Tourelerle kıyaslanacak kadar iyi olacağını düşünmüyorum.
Benim orada demek istediğim daha iyi bir oyuncu olurdu değil.Eğer Yaya'ya tackling olarak 14 verilmişse Emre için verilen 13 normal.Emre gibi oyunu iki yönüyle de oynayan biri değil Yaya, daha çok gücüyle sahada kalan bir oyuncu.
Leiva'yı sen beğenmiyor olabilirsin ama futbol dünyasında geçen seneki yükselen performansıyla gayette beğenilen bir futbolcu. Meireles'te aynı şekilde.Zaten Emre'nin profili Meireles ile hemen hemen aynı çoğu yerde de üstün.
eto'o bitmiş.
yahu Dia kaç bilmiyorum ama 17 ise yeter be kardeşim daha ne arıyosunuzdünyanın en hızlılarından biri derken ? 19-20 demek dünyanın en iyileri demektir ki zannetmiyorum hız konusunda Dia'nın en iyi 10 kanat oyuncusu arasına gireceğine..
Bizi çıldırtanda Sercanın 19 19 olan hız/hızlanmasına karşılık Dianın 17 17 olmasıydı ondan hep tartışıldı bu.
Biz Diaya 19 19 isteyince dünyanın gelmiş geçmiş en iyilerinden olur denip smileykonuyor ama nedense Sercan öyle olunca onun özelliği o deniyor,çok ilginç Dianın özelliği ne acaba ?
İyi araştırmacı olmanın özelliği kötü yanlarını bulmak iyi yanlarını abartmak değil yazılmış ama Bursaspor araştırmacısı 19 yaparak fazla uçmuş ve ses çıkarılmamış inş bu sene değişmiştir.
Necip Uysal'ın profilinin SS'ini koyabilecek var mı?
ardanın tackling 12 emrenin 13... hangisi yanlış?
Ikisi de degil. Hatta bence Arda'nin toplara mudahaleleri Emre'den daha temiz. Ozellikle Atletico Madrid'de kayarak kaptigi toplari gorunce bu ozelligin dusuk bile olabilecegini dusunuyorum. Tabii orada savunmada biraz daha ozverili Arda. Turkiye'de savunmaya geri donmez olmustu.
Eglendirdigim icin sevindim.
Arda Atletico Madrid'de fazla oynamamis olabilir, ama yaptigimiz profil Arda'nin topa temiz mudahale yapma yeteneginin, cok ust seviyede olmasa da, var oldugunu yansitiyordu. Atletico Madrid'de izledigimiz maclarda da bu ozelligin oldugu dusuncesi pekisti. Arda bunlari Turkiye'de 2 yil once de yapiyordu. Avrupa maclarinda hep yapiyordu. Milli maclarda da hep yapiyor. Biraz izlerseniz dikkat edersiniz.
Bu arada Emre'nin ikili mucadelede top kapma ortalamasi 90 dakika basina 1-2 arasinda, yanlis hatirlamiyorsam. Christian'in ise 4-5. Bu istatistikten giderek Emre'yi ne yapmak lazim?
Ömer abi Muhammet Demirci ' nin technique 19 , dribbling 16 çok abartılı olmuş . Bu adam daha 16 yaşında geliştiğinde bir Messi falan olur herhalde , bana göre özellikle tekniksel özellikleri çok şişirilmiş .
Yahu bu zihniyeti anlayamıyorum... Kim size öğretti bu araştırma işini çok merak ettim? Yanlış anlama, dalga geçmiyorum bu sorumda...
O zaman, bir forvetin maç başı gol ortalamasına göre Finishing değerini de belirleyelim? Hatta Determination değerini bile belirleyebiliriz!
Mesela, Elmander
Adam 91 maçta 19 gol atmış Bolton'da.. Ama Finishing'ine bak? 15! Determination'a bak 17!
Senin anlayışına göre böyle oluyor...
Ve bu adam, FM'de golleri leblebi gibi saydırır gibi görünüyor...