-
Yukarıda Fm2012'nin güzel yanlarını yazmıştım şimdi birde gözüme çarpan bazı hataları ekleyeyim;
1- Clear Cut Chances:
Maç istatistiklerinde net gol fırsatını (genelde karşı karşıya) tanımlayan "Clear Cut Chances" çok yanıltıcı hale gelmiş. Maçı izlerken bakıyorum oyuncum kaleciyle karşı karşıya, çevresinde kimse yok golü kaçırıyor. Sonra istatistiklere bakıyorum Clear Cut Chances'a değil Half Chances'a (yarım şans) işlenmiş. Diğer yandan net gol fırsatıyla alakasız bir pozisyonun ise CCC olarak işlendiğine tanık oluyorum çoğu kez.
2- Reputation:
Reputation'lar (tanınırlık seviyesi) çok yüksek. Örneğin Blackburn'deki SAMBA'nın reputation'u Worldwide (dünya çapında). Onu geçtim tanınırlığı Continental (kıtalararası) olan, gerçekte ülkesinde bile çok az tanınan o kadar çok oyuncu var ki. Bu seride beni en çok rahatsız eden ve gerçekçiliği azaltan detay bu oldu.
3- Profiller:
Bizim araştırmacılarla ilgili o kadar yaygara koparanlar oldu da birkez daha en gerçekçi profilleri gene Turksportal ekibinin yaptığı net bir şekilde ortada. Allah aşkına Man City'deki Nigel de Jong "World Class Midfielder" mi sizce? Daha nice örnek var da en son bunu görünce yuh dedim artık.
Tüm bunlara karşın genede serinin en iyi olduğunu düşünüyorum hala. Artık arayüzle fazla uğraşmayıp, Perpetua'nın değindiği gibi yapay zekayı geliştirmeye yoğunlaşırlarsa yıllardır özlemini çektiğimiz gerçeğe en yakın FM ortaya çıkacak gibi yakında.
Mesaj Yetkileri