Olay sadece şike ve teşvik olsaydı, bu mahkemenin buna bakmasına yetkisi yoktu gerçi özel yetkili mahkeme, ne isterse yapabiliyor bu ülkede ama olsun.

Aziz Yıldırım'ın örgütünde yer aldığı söylenen Göksel Gümüşdağ tutuksuz, Şekip Mosturoğlu tutuksuz, Mecnun Odyakmaz tutuksuz, bu nasıl örgüttür ben anlamıyorum. Ama örgüt kapsamından da çıkaramıyorlar, çıkarırsa bu sefer dosyayı göndermesi gerekecek.

Dün gece gördük, taraftar yanında Aziz Başkan, istedikleri kadar uzatsınlar, Ergenekon Davası'nda ifade veren Poyraz'ın da ifadeleri istenmiş. Bu Poyraz'ın neler dediğine, dediklerinin nasıl tutarsız olduğuna Aziz Yıldırım'ın savunmasında şahit olduk.

Eldekiler yetmedi, toplayın herkesi, Ergenekon Davası gibi sulandırın ama sonuç değişmeyecek.

Şike/teşvik ile suçlanan Fenerbahçe'nin, şike/teşvik teklif ettiği oyuncular, kullanılan aracıların çoğu hakkında savcı ya soruşturmaya gerek yok demiştir ya da tutuksuz yargılansınlar demiştir. Hal böyleyken Fenerbahçe tek taraflı olarak yargılanmaktadır.

İlk davada tutuksuz sanıklar ve tanıklar da dinlendikten sonra, Aziz Yıldırım'ın da savunmasıyla örtüşen durumlar ortaya çıktığında, iddia makamı iddialarını sözlü olarak dile getirmeden bile tutuksuz yargılanma kararı çıkabilir ancak başka davalarla birleştirme çabalarıyla beklenmedik şeyler olmazsa.

Medyada Aziz Yıldırım iyi niyet göstersin, istifa etsin, Beşiktaş kupayı iade ederek iyi niyet gösterdi, bu UEFA'nın hoşuna gitti (Beşiktaş kupayı iade etmedi, suçlu çıkarsak ederiz dedi, suçlu çıkarsa zaten elinden alırlar, kupayı iade etmek demek kupadan gelen haklarından vazgeçmek demek), Fenerbahçe de inatlaşmasın vs vs gibisinden gaz vermeye çalışanların gazına gelmeyip, takımına, başkanına sahip çıkan Fenerbahçe taraftarı sayesinde şimdi oynanan oyunları daha net anlayabiliyorum.

Aziz Yıldırım'ı örgüt suçundan ve bir kaç nitelikli dolandırıclık suçundan cezalandıracaklar, Fenerbahçe aklanacak, yeni gelecek adam biz temizledik, temiz sayfa açtık diyecek ve en fazla bir kaç puan silme cezasıyla bu iş bitirilecek diye yorum yapmıştım, o zamanlar.

Şimdi de bu konuda doğru düşünmüşüm diyorum ama düşünemedikleri camianın kenetlenmesiydi çünkü biz sahada akıtılan o teri gördük, şampiyon olmak için oyuncuların gösterdiği mücadeleyi gördük, içimiz rahattı.

Genel savunmasında bahsetti, tek tek maçlara geçildiğinde de tüm iddiaları savcının yüzüne karşı çürütecektir Aziz Yıldırım.

Olayın artık futbolla, şike ve teşvikla alakası olmadığı görülmüştür sanırım yoksa neden dosya hala bu tür davalara bakmakla yükümlü olan Asliye Hukuk Mahkemeleri'ne gönderilmemektedir?