Deneme amacli kullandim, yine bug gibi bir taktikle karsimiza cikmis Mr Hough. Basarili olmama ihtimali yok gibi. Antrenore sadece ilk 11i secmek kaliyor. Mac icinde kisayollardan mudahele edememek dezavantaji ama pek gerek kalmiyor zaten.

Stoperler dedigin gibi hizli olmak zorundalar. Savunma hatti ilerde ve bekler de surekli bindirme yaptiklarindan stoperler son adam durumunda kaliyorlar ve hizli hucumcularla birebir kalirsa benim yasadigim gibi kirmizi kart gormeleri yuksek ihtimal haline geliyor. 10 kisi kalindigi takdirde DMC poziyonunu bosaltarak ayni sekilde devam edilirse daha verimli sonuc alinabilir, eger ki skor bulmak istenirse.

Bekler ileri geri cok calistiklarindan mac sonunda en cok yorulanlar oluyorlar. Staminalari yuksek olmasi sart. Keza heryerde pres yapan DMC pozisyonu da cigerli kisilerden secilmeli. DMC pozisyonu da hucum oyunu oynandigindan vasat da olsa oyun zekasina sahip olmali, zaman zaman ataklara ara paslar vererek dahil oluyor cunku.

Forvet pozisyonunu tam bir poacher olarak gozlemledim. Surekli gole yonelik calisiyor, asistten cok kaleyi dusunuyor. Kanatlar inside forvet goruntusundeler. Surekli iceri katediyorler.

Duran toplar cok etkili, kornerler klasik on direk ancak hedef kisi stoperiniz degil firsatci forvetiniz bu sefer. Ceza sahasi cevresindeki frikiklerde iceri yerden kisa pas kullaniliyor ve genelde golle sonuclaniyor.

Surekli prese dayali oldugu icin superlig gibi yogun takvimli bir ligde genis bir kadroya sahip olmak sart gibi gorunuyor. Bu taktigi kullandiktan sonra farkettim ki oyuncularim benim yonetimimde sahada piknik yapiyorlarmis.