1 ile 30 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by DisCo View Post
    Sen bu takımları suçlayıcı mantıkla yani bak bak onlarda yaptı mantığıyla belirtmedi diyorsun. Bende bilakis bunu yapmaya çalıştı diyorum.

Galatasaray'ı seçmesinde de sıkıntı görmüyorum. Özellikle Galatasaray'ın bu maçını seçmesinde sıkıntı var. Yani Galatasaray'da beterin beteri var beni mi yargılıyorsunuz diyor.

1921'de güçler birliği varken daha sonraki yıllarda yasama yürütme yargı ayrılığının nedenini biliyor musunuz? Montesquieu'den etkilenen bir Atatürk vardı. Güç bir yerde toplanırsa insanın belli bir süreden sonra bu gücün esiri olacağından bahsediliyor.

Aziz Yıldırım demokratik olmayan bir ortamda ciddi bir güç varlığı ile başkan seçiliyor. İlk başkan olduğu sürece baktığımızda benim puberte yıllarıma denk geliyor. Şimdi ise bana genç yetişkin diyorlar. Ciddi bir süre. Dediğine göre odasına girmeye korkan kişiler çevresinde yer alıyor. Zamanında söyleseydim kimse bana inanmazdı ama federasyon başkanının yanında bile istediğini söylemekten çekinmiyor, küfür edebiliyor.

Bu kadar yükselmek bu kadar güç bu kadar ben oldum demek her şeyin sahibi olduğunu hissettirir. Bu konuma gelen kişi de bana bir şey olmaz diyebilir. Düşmez kalkmaz bir Allah demişler.
    Hocam sen cidden çok karıştırıyorsun , yani bir oraya bir buraya , daha önce de söylemiştim demagojiyi çok iyi yapıyorsun , ben ne diyorum sen ne diyorsun Allah aşkına =)

ayrıca siyaset okuduğum için bahsettiğiniz konuları çok iyi biliyorum , Atatürk'ün döneminde yasama yürütme yargı ayrılığından bahsedilebilir mi ? daha sonraki yıllar ne kadar daha sonra ?

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Son zamanlarda uyku problemim var. Aşırı şekilde uykum olmasına rağmen uyuyamıyorum. Bu nedenden dolayı olayları yanlış algılıyor olabilirim.

Sen Aziz Yıldırım'ın Galatasaray örneğini "Galatasaray'da şike yapıyor" mantığıyla kullanmadığından bahsediyorsun. Aşağıdaki senin cümlendir.

bak bak onlar da yaptı diye göstermedi
    Bende bunun tam tersini düşündüğüm için fikrimi belirtmek istedim. Benim fikrimi belirttiğim mesajı alıntılayarak bende böyle düşünüyorum demişsin. Aşağıdaki de senin cümlendir.

Evet ben de aynı şeyi söylüyorum
    O yüzden sen benimle aynı şeyi söylemiyorsun. Bu noktada senin söylediklerinden çok alakasız konuştuğumu zannetmiyorum. İkimiz aynı konuda zıt düşünceleri paylaşıyoruz.

Diğer yazdığın kısımda da bu kadar önemli bir adam neden bu kadar basit işlere girsin diyorsun. Bende güç sende oldu mu herşeye girersin diyorum. Bunuda tarihten bir durumla örnekledim. Daha sonrası dediğim kısım ise 3 yıl sonrası oluyor. 1924'te güçler birliğinde ayrılık adımları atılıyor. Meclis hükümeti, parlamenter sistem karışımı uygulanıyor. Yasama ve yürütme TBMM'de ama yasamayı kendisi yürütmeyi Bakanlar Kurulu ve Cumhurbaşkanı ile kullanıyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

şu tbmm - kuvvetler ayrılığı konusuna girmek istemiyorum , çok uzayacak çünkü ve çok alakasız olduğunu düşünüyorum.Bilgi yanlışı yok söylediklerinde ancak yine de yanlış.

diğer konuda da biz sanırım birbirimizi anlayamıyoruz ben de aynı sorunlarla baş ediyorum , belki de ondan doğru ifade edemiyorum kendimi.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Anlattığım bazı konuları desteklerken farklı örnekler veriyorum. Tartıştığımız konuya bakan birisi şike davası neresi Atatürk neresi, yasama yürütme ne alaka Aziz Yıldırım ne alaka, 2012 - 1921 ne gibi bir bağlantı diyebilir. Burada sadece 1921'e, Atatürk'e, yasama - yürütme - yargı kardeşliğine odaklandığımızda bunlar tek tek bir alakayı barındırmıyor.

Söylediğim ile örneklediğim durumu parça parça görmek yerine bütün olarak gördüğümüzde bağlantılı şeyler olduğunu anında farkedebiliriz.

Fikir: Aziz Yıldırım önemli bir isim böyle bir şeye tenezzül etmez.
    DisCo'nun fikri: Çok güç sahibi olmak bazen insanı olmadık işlere tenezzül ettirebilir.

Ben kahin olduğum için bu yargıyı ortaya atmıyorum. Geçmişte Montesquieu gibi bir düşünür bu durumdan bahsediyor ve Atatürk bundan etkilenerek bazı adımlar atıyor diyerek bu yargının önemli insanlar tarafından benimsendiğini kaynak gösteriyorum. Çok ağır demagoji ile suçlandım.

Mesaj Yetkileri