Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
Anlasamadigimiz sey bu esasinda. Ozellikleri sizin gozunuze dusuk gorunuyor belki Krasic'in ama hic de dusuk degiller (flair'e 6 vererek bence Italyanlar buyuk haksizlik yapmis ama biraz daha izleyelim). Veya ozellikleri fazla iyi gorunen oyuncular, ille de cok iyi performans gosteren oyuncular olmuyorlar.
Krasic'in ozellikleri onu dunyadaki en iyi 15. sag kanat oyuncusu yapiyor. Arsenal'deki Gervinho, Spartak'taki Aiden McGeady veya Tottenham'daki Aaron Lennon ile kafa kafaya olacak seviyede. Biraz daha daha ust seviyede ozellikleri olan oyuncular Jesus Navas, Hulk, Pedro, Antonio Valencia gibi adamlar.
Simdi bu oyuncunun ozelliklerine bakip, begenmemek acaba sizin beklentilerinizde bir carpiklik oldugunu gostermiyor mu?
Beğenmeme durumu yok ortada sadece düşük olduğunu düşündüğümüz özellikler var.Ancak buna rağmen iyi oynuyor dedim..
Oyuncu özellikleri berbat, böyle özellikler mi olur demedim.Sadece daha yüksek olabilir mi sanki diyenler var..Belki de oyunun en iyi kanat oyuncusu ancak herkesi memnun etmek zor, insanlar istediği şekilde görmek ister.
Benim açımdan sorun yok![]()
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
TAKİP ET!
Genel yazmistim zaten. Farkli bakis acilari pek tabii normal. Biz ozellikle oyuncunun genel becerisi (CA) konusunda fahis bir hata yapmamissak ozellikler tartisilabilir. Bazisi yukselir, bazisi duser ve daha memnun edici bir seviyeye gelir.
Biz oyunculari CA olarak dogru yaptigimizi dusundugumuz zaman (ki bunu oyunculari baska oyuncularla karsilastirarak yapiyoruz pek tabii ve genelde bu konuda yanilma az oluyor), abartilmis veya kotu yapilmis gibi yorumlar cok da anlamli olmuyor.
Bir oyuncunun bazi ozellikleri zayif gozukuyorsa, bunun nedeni bazi diger ozelliklerinin yuksek olmasindandir. Veya bir oyuncunun bazi ozellikleri yuksek gorunuyorsa, bunun nedeni bazi diger ozelliklerinin dusuk olmasindandir.
Ornegin Emre Colak'in teknik becerileri var. Ama ne bu teknik becerileri yuksek yuzdeyle olumlu sekilde kullanmasini saglayacak hizi/dengesi/gucu var, ne de karar verme, soguk kanli kalma ve sezme becerileri var. Yani ne bireysel oyunda etkili olabilecek fiziksel yeterliligi var, ne de takim oyununda akli ile oynayarak etkili olabilecek zihinsel yeterliligi var. Ucuncu bir oyun stili zaten yok. Ama bir kac ozelligi yuksek oldugu icin abartilmis denilebiliyor. Belki de bazi ozellikler abartilmistir. Ama bu abartilan ozelliklerin yeterince iyi kullanilmamasina neden olacak baska ozellikler de dusuk birakilmistir.
Hatta Soner Aydogdu ile Emre Colak hemen hemen ayni seviyede degerlendirilmis durumda. Emre icin tepki verilirken, Soner icin hic bir sey yazilmamis olmasi da ilginc esasinda. Veya Semih icin abartilmis denirken, Serdar Aziz icin hic bir sey soylenmemesi de ilginc cunku ikisi de asagi yukari ayni seviyede degerlendirilmis durumda. Bu nedenle de yapilan bir cok yorumun tamamen renk korluguyle yapildigini dusunuyorum. Arastirmanin tarafsizligini sorgulayanlarin, bence kendi tarafsizliklarini gozden gecirmeleri gerekiyor.
Last edited by perpetua : 19.Ekim.2012 at 18:36
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
TAKİP ET!