1 ile 30 arası toplam 653 sonuç

Konu: Football Manager 2013 | Fenerbahçe

Hybrid View

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Derin analizleri kenara bırakıp basit olarak bakınca 4-4-2'de 2 tane merkezi orta saha oyuncusu oynayabiliyor. Ama Aykut Kocaman Alex ayrıldığından beri 3'lü orta saha ile oynuyor. Şu an oynadığım oyunda Meireles ve Baroni oynuyor, M.Topal mutsuz ve takımdan ayrılmak istiyor. Gerçekçilik açısından bakınca da hiç 4-4-2 oynatmamış hocaya varsayımlarla 4-4-2 oynattırıyorsunuz. Yanlış mıyım?

Tamamen yansıtılamıyorsa şu an oynanan sisteme en uygunu bence, 1 DMC, 2 MC, 2 AMRL, 1 S daha doğrudur.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by di canio View Post
    Derin analizleri kenara bırakıp basit olarak bakınca 4-4-2'de 2 tane merkezi orta saha oyuncusu oynayabiliyor. Ama Aykut Kocaman Alex ayrıldığından beri 3'lü orta saha ile oynuyor. Şu an oynadığım oyunda Meireles ve Baroni oynuyor, M.Topal mutsuz ve takımdan ayrılmak istiyor. Gerçekçilik açısından bakınca da hiç 4-4-2 oynatmamış hocaya varsayımlarla 4-4-2 oynattırıyorsunuz. Yanlış mıyım?

Tamamen yansıtılamıyorsa şu an oynanan sisteme en uygunu bence, 1 DMC, 2 MC, 2 AMRL, 1 S daha doğrudur.
    Kendini 1 Ekim'e, yani bu kararin verildigi tarihe, gotur lutfen.

Fenerbahce'nin o tarihten onceki son 4 macinda:

Mersin IY: Stoch, Topal, Meireles, Topuz, Alex, Kuyt (4411)
    Marsilya: Caner, Topal, Meireles, Topuz, Alex, Sow (4411)
    Trabzon: Stoch, Topal, Meireles, Topuz, Alex, Sow (4411)
    Kasimpasa: Stoch, Topal, Meireles, Topuz, Alex, Sow (4411)

Bu tarihten sonra Alex ayrildi ve 2 Ekim itibariyle veritabani oyundaki son halini aldi.

Alex'in kadrodan cikmasiyla yerine Christian'in mi, Kuyt'un mu oynayacagi soru isaretiydi.

Biz Kuyt oynar herhalde dedik ve 4411'e yakin olan 442'yi sectik. Bu karari verirken elimizdeki veri Kasimpasa macinda gol gerektiginde Alex'in yerine Kuyt'un girmesi, Marsilya macinda ise maci tutmak icin Alex'in yerine Christian'in girmesiydi.

Ama Kuyt, Alex'in yerine degil Topuz'un yerine, son maclarda oynamayan Christian da Alex'in yerine daha geride oynamaya basladi.

Bu sezon Fenerbahce 4312'de oynadi, 442'de oynadi, 4411'de oynadi, 4231'de oynadi, 451'de oynadi, 433'de oynadi. Bazi maclarda cok bol pas yaparak da oynadi, bazi maclarda ise topu rakibe vererek uzun toplarla da oynadi (ozellikle Sivasspor maci).

Bu kadar cok degisiklik yapilan bir ortamda, bizim varsayim yapmak zorunda kalmamiz pek anormal degil herhalde.

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Kendini 1 Ekim'e, yani bu kararin verildigi tarihe, gotur lutfen.

Fenerbahce'nin o tarihten onceki son 4 macinda:

Mersin IY: Stoch, Topal, Meireles, Topuz, Alex, Kuyt (4411)
    Marsilya: Caner, Topal, Meireles, Topuz, Alex, Sow (4411)
    Trabzon: Stoch, Topal, Meireles, Topuz, Alex, Sow (4411)
    Kasimpasa: Stoch, Topal, Meireles, Topuz, Alex, Sow (4411)

Bu tarihten sonra Alex ayrildi ve 2 Ekim itibariyle veritabani oyundaki son halini aldi.

Alex'in kadrodan cikmasiyla yerine Christian'in mi, Kuyt'un mu oynayacagi soru isaretiydi.

Biz Kuyt oynar herhalde dedik ve 4411'e yakin olan 442'yi sectik. Bu karari verirken elimizdeki veri Kasimpasa macinda gol gerektiginde Alex'in yerine Kuyt'un girmesi, Marsilya macinda ise maci tutmak icin Alex'in yerine Christian'in girmesiydi.

Ama Kuyt, Alex'in yerine degil Topuz'un yerine, son maclarda oynamayan Christian da Alex'in yerine daha geride oynamaya basladi.

Bu sezon Fenerbahce 4312'de oynadi, 442'de oynadi, 4411'de oynadi, 4231'de oynadi, 451'de oynadi, 433'de oynadi. Bazi maclarda cok bol pas yaparak da oynadi, bazi maclarda ise topu rakibe vererek uzun toplarla da oynadi (ozellikle Sivasspor maci).

Bu kadar cok degisiklik yapilan bir ortamda, bizim varsayim yapmak zorunda kalmamiz pek anormal degil herhalde.
    Ne yazarsak yazalım siz haklı olacaksınız. Ziya Şengül tartışmasında yaşamışken bunu tartışmaya girmeye niyetim yok. Zaten maç da başlayacak. Hiç oynamadığı 4-4-2'yi oynamaya devam etsin Fenerbahçe oyunda.

Nesil
    2003

Ne yazarsak yazalım siz haklı olacaksınız. Ziya Şengül tartışmasında yaşamışken bunu tartışmaya girmeye niyetim yok. Zaten maç da başlayacak. Hiç oynamadığı 4-4-2'yi oynamaya devam etsin Fenerbahçe oyunda.
    Su anda Antalya karsisinda 442 oynuyor Fenerbahce.

O donemde elimizdeki bilgi ile yanlis karardi diyemem. Ama tabii her sey olup bittikten sonra karar vermek cok daha kolay.

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Su anda Antalya karsisinda 442 oynuyor Fenerbahce.

O donemde elimizdeki bilgi ile yanlis karardi diyemem. Ama tabii her sey olup bittikten sonra karar vermek cok daha kolay.
    O dönemde elinizde, ana sistemi 4-4-2 olacak ne gibi bir veri vardı merak ediyorum. Çok ileri görüşlü araştırma ekibimiz var, ne diyeyim. oynamıştı Fenerbahçe dersiniz. Kolay gelsin.

Nesil
    2003

Çok ileri görüşlü araştırma ekibimiz var, ne diyeyim. Oyunda Mehmet Topal mutsuz olup, devre arasında ayrılmak istesin takımdan. Siz de ama Antalyaspor karşısında 4-4-2 oynamıştı Fenerbahçe dersiniz. Kolay gelsin.
    4411 veya iki MC'li 4231'de de ayni sorun olacakti.
    Iki DM'li 4231'de de Meireles ayni sorunu yasaycakti.

Dizilis 433 yapilsa Topuz, Krasic ve Kuyt'tan birisi veya belki ikisi ayni sorunu yasayacakti.

Aykut Kocaman'a bu oyunculari al diyen de biz degiliz sonucta. Kafasinda ne oldugunu da bir tek kendisi biliyor. Biz de bu kafasindakilerin sahaya yansimasini gorup, ona gore degisiklik yapmaya calisiyoruz.

Haftalarca, aylarca hatta yillarca Aykut Kocaman'in takimlarini izliyoruz, kisa pas yapmayi tercih eden bir teknik direktor oldugu sonucuna variyoruz. Su anda Fenerbahce bu kisa pas oyunundan vazgecmis, kaleye olabildigince az pasla gitmeye calisan bir takim gorunumunde. Bu son 4-5 haftanin goruntusu. Oyunda Aykut Kocaman'in kisa paslarla yavas tempo ile oynatmasi da yanlis bu durumda, degil mi?

Zaten kendisi daha Ekim ayinin basina dogru takimimiz 1-1.5 aya kadar oturacak demedi mi? Arayis icinde degil mi? Arayis icinde olan ve dizilis ve mactan maca taktiksel tercih degistiren bir teknik direktorun taktik tercihlerini yansitmak basit bir is mi? Sadece dizilis de degil. Mantalitesi de degisiyor her mac Aykut Kocaman'in.

Tahminen Ocak yamasina kadar Aykut Kocaman'in tercihleri daha belirgin olmaya baslar, takimi oturtur ve o zaman kadar daha isabetli kararlar verebiliriz.

Aykut Kocaman söz konusu olduğunda araştırmacıya yüklenmek pek faydalı olmayacaktır diye düşünüyorum.

Özellikle Alex'in gidişinden sonra Fenerbahçe'nin bilinçsiz bir şekilde 4-3-3 görünümlü asimetrik bir 4-2-3-1 oynadığını gözlemledim. Doğan görünümlü şahin gibi oldu

- Sağ Kanat ofansif (Ofansif Sağ, Ofansif Bek), sol kanat ise Orta Saha Sol ve Defans Sol çizgisinde oynuyor.
    - Aykut Hoca orta sahada 2 DMC ve 1 MC (Christian) dan kurulu 4-3-3'ün 3'ünü oynatmaya çalışıyor ancak Christian arkadaşımız kendini Alex'in pozisyonunda ve kalibresinde zannedip ileride (OOSM) duruyor ve topa basmıyor.

Bu yazdıklarım benim kişisel tespitlerim, katılmazsanız gücenmem.

Sizler de göreceksiniz Aykut Kocaman sezon ortasında gidip yerine başka bir hoca geldiğinde bu takım 4-4-2 oynayacak. Kuyt ve Sow 2'li forvet olacak. Mehmet Topal değil ama Christian ıskartaya çıkacak. Hal böyle olunca araştırmacı arkadaş ne yapsın. Onun yerinde olsam ben de 4-4-2'yi bildirirdim, aklın yolu bir. En azından sezonun ikinci yarısı için isabetli bir karar almış olacaktır.

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by erdeng View Post
    Aykut Kocaman söz konusu olduğunda araştırmacıya yüklenmek pek faydalı olmayacaktır diye düşünüyorum.

Özellikle Alex'in gidişinden sonra Fenerbahçe'nin bilinçsiz bir şekilde 4-3-3 görünümlü asimetrik bir 4-2-3-1 oynadığını gözlemledim. Doğan görünümlü şahin gibi oldu

- Sağ Kanat ofansif (Ofansif Sağ, Ofansif Bek), sol kanat ise Orta Saha Sol ve Defans Sol çizgisinde oynuyor.
    - Aykut Hoca orta sahada 2 DMC ve 1 MC (Christian) dan kurulu 4-3-3'ün 3'ünü oynatmaya çalışıyor ancak Christian arkadaşımız kendini Alex'in pozisyonunda ve kalibresinde zannedip ileride (OOSM) duruyor ve topa basmıyor.

Bu yazdıklarım benim kişisel tespitlerim, katılmazsanız gücenmem.

Sizler de göreceksiniz Aykut Kocaman sezon ortasında gidip yerine başka bir hoca geldiğinde bu takım 4-4-2 oynayacak. Kuyt ve Sow 2'li forvet olacak. Mehmet Topal değil ama Christian ıskartaya çıkacak. Hal böyle olunca araştırmacı arkadaş ne yapsın. Onun yerinde olsam ben de 4-4-2'yi bildirirdim, aklın yolu bir. En azından sezonun ikinci yarısı için isabetli bir karar almış olacaktır.
    Aykut Kocaman gidince dusunulur o. Su an takimin basinda bulunan hocanin oncelikli taktiksel dizilis tercihi tartistigimiz.

Mesaj Yetkileri