1 ile 17 arası toplam 17 sonuç

Konu: Hangisi?

Threaded View

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

@perpetua

Öncelikle cevaplar için teşekkürler.

Benim amacım özellikleri değerlendirirken bunu ne şekilde yapmamız gerektiğine ışık tutacak cevaplar bulmaktı ki kendi adıma o cevapları buldum. Yani oyuncunun "top sürmesi düşük", "bitiriciliği yüksek", "top kapması düşük" tarzı değerlendirmeler yaparken diğer saydığım özellikleri de ne kadar gözönüne almamız gerektiğini anlayalım istedim.

Yazdıklarından ben her üç kıyaslamada da 2.oyuncunun özelliklerini 10 değil de 12-15 arası yaparsam diğer ikisinden daha ideal bir oyuncu olacağı sonucunu çıkarıyorum.

Ayrıca "Teknik" özelliğinin pas, orta, şut ve çalım gibi oyuncunun topla temas ettiği tüm durumlar için tahmin ettiğimden daha etkili bir özellik olduğunu da anlıyorum. Zaten çoğumuzun tahmin ettiği bir şey bu belki ama ben şu yazdıklarından sonra Teknik özelliğine biraz daha fazla önem vereceğim açıkçası. "vuruş veya beceri çeşitliliği olarak düşünmek lazım" yazmışsın ya, daha önce o açıdan bakmadığımı farkettim ve çok faydası oldu teşekkür ederim.

Teknik ozelligi beceri cesitliligi olarak dusunmek daha dogru bence. Mesela bitirici vurus ayak ici, ayak disi, ayak ustu, ust dis vs. ile yapilabilir. Bu becerisi daha yuksek oyuncularin vuruslari daha cesitli, daha sert ve daha isabetli yapabilen oyuncular olacaktir.
    Last edited by Walter Sakana : 10.Kasım.2012 at 22:57

Mesaj Yetkileri