Yoğun bir oyuncu arayışıyla başladık görevimize. İlk hedefimdeYttergard Jenssen transferi var. Orta sahada her mevkide ilaç olacak kaliteye sahip bir çocuk. Bununla birliktre Drenthe'yi kadroya katmaya karar verdim.
Hazırlık maçları ve Transfer
Braunscweig 1-0 (D)
İlk hazırlık maçımız bir Alman takımıyla oldu, Braunscweig. Bu maçtan önce bonservisi elinde bulunan Hollandalı futbolcu Drenthe'yi kadroya kattık ve bu maçta WBL olarak oynattık. Kısır geçen maçı 1-0 kazandık. Maçta neler olduğuyla pek ilgilenmedim.
Ajax Yedekler 2-5
Bizimle aynı taktikle oynayan genç oyuncularımızın sahayı bize dar etmesine bir yandan sevinip bir yandan ağlamalı
R.Madrid'in satılık ve kiralık işaretlediği Callejon ile AMR mevkisi için ilgilenmeye başladık. Yttergard için bir sürü kulüp bastırıyor.
Beijing 3-2 (Çin)
Tianjin 0-1 (Çin)
Çin'de takımla ilgilendiğim pek söylenemez daha ziyade transferle ilgilendim. Birçok oyuncuyla ilgilendik, çoğu adet olduğu gibi genç oyunculardı ama bu zamanda kimse genç yeteneğini satmak istemiyorAma işe yarar transferlere imza attık. İlginç bir şekilde bütün transferler Çin kampından sonra sonuçlandı.
.
.
.
Jonas Svensson
Kulübe getirmek istediğim iki İskandinav'dan biri Jonas. Yaşı genç, özellikleri yeterli.
.
.
Nicklas Helenius
Ajax'da bir çok Danimarkalı futbolcu var ve gözlemciler bu ülkeye oldukça hakim. Personelle yaptığımız görüşmeler sonucunda bu genç Vikingi forvet hattımıza alternatif olması için transfer ettik.
.
.
Gabriel Paletta
Takımdaki taş gibi stoper eksikliğini tamamlamak için personelden istediğim öneriye karşılık gelen futbolculardan memnun kalmadım. Fazla da paramız yoktu. Ben de bir zamanlar kendisiyle çalıştığım (Parma ile Meydan okuma kariyeri) Paletta ile anlaştım. Bana kalırsa iyi bir oyuncu.
.
.
Mario Bolatti
İşte bizim takımın Khedira'sı! International'den kiralık gelmesi beni oldukça şaşırttı. PSV onu bonservisyle almak istiyordu ve ben onlara gideceğini düşünmüştüm. Her halükarda çok iyi bir alternatif oldu bizim için.
.
.
A. Vanden Borre
Sağ bek pozisyonu için bonservissiz tercihimiz. Nasıl oynayacak merak ediyorum.
.
.
.
Dijon FCO 3-2 (Fransa - D)
Yeni transferlerden bazıları sahadaydı. Arada Miralem Sulejmani'yi sattığımız için AMR pozisyonunda Asistanın tavsiyesiyle Drenthe'yi oynattım. Süper oynadı, harika da bir gol attı. Süper oynayanlardan biri Paletta biri de süper bir kafa golü atan Helenius'du. Orda da Vanden Borre'den geldi. Fakat ilk yarıyı 3-0 önde kapatan takımın ikinci yarı sefilleri oynaması çok kötü. Takım haliyle şu an çok uyumsuz ve taktikle ilgili de tam bir uyum sağlanmadı.
Şu ana kadar kendisinden hiç memnun olmadığım mental bakımdan oldukça duyarsız bir tip olan (tam bir Hollandalı!) Ryan Babel'i bu maçta kızağa çektim. Ama kendisine elimiz de mahkum tabi. Satsak mı diye düşünmüyor değilim. Brezilya'da Bernard isminde süper bir AML raporladı gözlemciler. Fiyatını sorucaz, alabilmek mümkünse Babel yolcu.
Tottenham 2 - 2 (E)
Evimizde oynadığımız ilk hazırlık maçı oldukça ciddi bir ekiple. Nispeten as kadromuzla çıkıyoruz. İlk yarısı 1-1 biten maçta takım performansımızdan memnun olmadığım için bambaşka bir formasyona (zaten takımı çalıştırdığım) dönüyorum. Bu kanatsız, İtalyan işi bir 4-1-2-1-2. Oldukça farkediyor. Öne geçiyoruz fakat ters bir vuruşla maç 2-2 bitiyor. Bu seneki sürpriz taktiğimiz bu. Şampiyonlar liginde ve bazı zorlu deplasmanlarda böyle oynayabiliriz.
Callejon kiralık olarak Ajax'da!
İlk etapta teklifimizi reddeden Callejon transfer sezonunun ilerlemesiyle birlikte ikinci başvurumuzda aramıza katıldı.
Transfer sezonunun şimdiki gidişatı aşağıdaki gibi. Yttergard Leverkusen'e gitti, AML-AMR genç arayışlarımız sonuçsuz kaldı vs. Ama yine de takımı biraz kendi stilimize uydurduk diyebiliriz. Özellikle Drenthe'nin AMR'de başarılı performansı hesap etmediğim bir şeydi. Asistanı da arada bir dinlemek gerekiyor
.
Bir sonraki maçımız sezonun genel görüntüsüyle ilgili önemli ipuçları verecek bir maç. Hollanda Süper Kupasında PSV ile üstelik Amsterdam Arena'da karşılaşacağız. Cruyyf ve bütün Hollanda beni, bir Alman taktik mühendisini izliyor olacak. Allah bilir içlerinden birçoğu PSV'nin kazanmasını isteyecektir!
.
.

) Paletta ile anlaştım. Bana kalırsa iyi bir oyuncu.