Benim bildiğime göreyse cevap:2 olmalı. Çünkü arkadaş manuel ayarlanmış komutlardan bahsediyor yanlış anlamadıysam. Yani normal şartlarda, verilen kenar talimatına göre bazı takım ve oyuncu komutlarında değişiklikler oluyor evet. Ancak manuel ayarlanmış olanlar olduğu gibi kalıyor diye biliyorum.

Örnekle anlatayım; Orta sahadaki bir oyuncuya rol olarak "Standart Orta Saha (Central Midfielder)" görev olaraksa "Destek (Support)" verdiğinizde uzaktan şutlar komutu otomatikman "Arasıra (Sometimes)" olarak ayarlanır. Maç içerisinde "Rakip Ceza Alanına Paslaşarak Gir (Work Ball Into Box)" kenar talimatını verdiğinizde tüm oyuncuların uzaktan şut komutu 1 kademe düşürülür (sola doğru). Bahsettiğim oyuncunun uzaktan şutlar komutu da manuel olarak işaretlemediyseniz "Nadiren (Rarely)" olarak değişir. Ancak manuel işaretlemişseniz olduğu gibi yani "Arasıra" olarak kalır.

Benim bildiğim bu şekilde oluyor. Çünkü öteki türlü olsa tüm takıma bir talimat verip içlerinden birine farklı talimat vermek istediğinizde problem olur (manuel ayarınız hiçe sayılırsa). Öyle bir durumda kenar talimatı kullanmayıp tek tek uğraşmanız gerekir. O yüzden mantıklı olanı ve benim gözlemlediğim kadarıyla 2.şıkta yazan geçerlidir.