Quote Originally Posted by Walter Sakana View Post

Evet CA dediğiniz gibi oyuncunun "şimdiki" yeteneğidir. Burada öncelikli hata (bence) Burak ile Sow'un kıyaslanmasıdır. Bana göre Sow "golcü" olarak, Burak ise "forvet" olarak değerlendirilmelidir. Ayrıca Burak'ın CA'sının Sow'dan 3 puan daha yüksek olması ondan daha iyi bir oyuncu olduğu anlamı taşımaz. Burak bilmem kaçıncı en iyi forvettir, Sow da bilmem kaçıncı en iyi golcüdür... bu şekilde değerlendirmek gerekir bence. Tabi burada "bence"nin altını çiziyorum, kesin doğru bir yaklaşım diyemem, onu araştırma şefi doğru veya yanlış olarak izah edebilir anca.
gökhan gönül örneğinden gideyim konuşulmuştu çünkü öncelerde bu konu hakkında. 3 tür sağ bek vardır: alves tiplemesi, gökhan gönül tiplemesi, önder turacı tiplemesi. forvet-santrafor olayı da tam böyle bir şey bence. araştırmacılar verirken direk açıyor sağ beki alayı içinde gökhan şu kadar adamı şu kadar şekilde geçmiş veya geçilmiş diyor. o yüzden ben de işini yapan insanlardan daha çok bilemeyeceğimi düşündüğüm için mevkisi st olan oyuncunun herhangi bir şekilde ayrılmasını yersiz buluyorum ki burak'ın profili de santrafor tipinden çok uzak değil bence.

bu arada değil ibb dünyada barcelonadan akhisara hangi takımı alırsam alayım bana maliyeti aynı sow ile burak'ı göstersinler saniye düşünmem sow derim