Anket Sonuçlarını Görüntüle: 2 sezonda Avrupada 17.000 üzerinde puan toplayan Sakaryaspor 7.Sezonda Kaç Puan Alır?

Voters
12. You may not vote on this poll
  • 4.999 ve altında

1 8.33%
  • 5.000 ile 9.999 arasında

0 0%
  • 10.000 - 14.999 arasında

2 16.67%
  • 15.000 - 19.999 arasında

3 25.00%
  • 20.000 - 24.999 arasında

4 33.33%
  • 25.000 ve üzeri

2 16.67%
1 ile 30 arası toplam 292 sonuç

Konu: Kupa Galibi Sakaryaspor ile daha büyük hedeflere

Threaded View

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

Default 2013-2014 Sezon Öncesi Transferleri

İç transferde maddi sıkıntılar nedeniyle istediğimiz anlaşmaları yapamamıştık. Son günlere kadar bizim için canla başla mücadele eden Mesut Morgül zaten takımdan ayrılıyordu.

Tayfun Baytar ve Forvet Selim Çatalbaş ile de kontrat yenilemeyip yollarımızı ayırmaya karar verdik. Selim'in yaşlanmış olması ve PTT 1.Ligi kaldıramayacak olması; Tayfun'un da geçen sezon yedek takımda kalması ve kendini geliştirememesi nedeniyle takımdan yollayacaktık.

En büyük sıkıntıyı ise takımın Kaptanlarından Levent Demiray idi. Takım mevcutta zaten limitlerinin üzerinde bir maaş veriyordu Levent'e. 500.000€'luk bütçenin 75.000€'sunu tek başına alıyordu.

Masaya ise en az 175.000 ile oturuyor bizde buna karşılık veremiyorduk. Oyuncuyla konuşup 2013-2014 sezonunun transfer bütçesine göre tekrar görüşmelerimize devam etme kararı aldık.

Geçen günler içinde de bir türlü yönetimden bütçe haberi gelmiyor ilgilendiğimiz oyuncularla görüşmelerimizi askıya almak zorunda kalıyorduk. en sonunda beklediğimiz o güzel haber geldi. Hala ekside olduğu için nakit sağlayamayacaktı takım ancak maaş bütçesi 1.3M€'ya yükseltilmişti. en sonunda lige yarışır ve bu sene bizi ligin orta sıralarında tutabilecek oyuncuları kadroya katabilecektim.

İlk olarak Levent Demiray ile masaya oturduk. 130.000€ verebiliyorduk en fazla. ancak kendisi bu teklifide kabul etmeyince yollarımızı ayırmaya karar verdik. en önemli 2 oyuncumuzu böylece kaybetmiş oluyorduk. Parasızlığın gözü kör olsun....

En azından gidecek oyuncuların da boşalttığı bütçe ile daha fazla oyuncu çekebilecektim. Kadrom gençti. alt yapımızda ise yeterli kapasitede oyuncumuz yoktu. Takımın mali durumu altyapıyı da etkilemişti. Ligde en azından takıma yedek olabilecek bir oyuncu seçebilmiştik.

Şevket Akçay (DOS/OSM)

Böyle bir durum ile karşılaşınca Kulüp yönetimimizden bize oyuncu kiralıyabilecek bir kardeş kulüp bulmasını istedim. Kulüp yönetimi bu isteiğimi yerinde bir talep olarak gördü. maddi açıdan kulübe iyi geleceğinide düşünerek arayışlara başladı. Sonunda bana 3 takım ile geri döndü. Gençlerbirliği, Bursaspor, Galatasaray.

Hiç düşünmeden Galatasaray demiştim. Altyapısına her zaman güvendiğim bir kulüptü çünkü.

Bir taraftan Türkiye piyasasını araştırırken gözlemcilerim, bende dünya turuna çıkmıştım resmen. Çocukluğumda Finlandiyalı bir Alex vardı gözümde. Jari Litmanen. döneminin en iyi oyuncularındandı. Kendisinin hala Futbolculuğu bırakmadığını ve oynayabilecek durumda olduğunu biliyordum. Takım arıyordu. Menajerleri aracılığıyla mesaj yollamış bende yüzyüze görüşmek istemiştim.

Oyun açısından olmasada bilgilerini/deneyimlerini aktarması için bulunmaz bir nimet olacağını düşünüyordum. ve yaklaşık 1 saatlik bir görüşmenin ardından 1 yıllık anlaşmaya varıyorduk 42 yaşındaki oyuncuyla.

Jari Litmanen

Türkiye'ye döndüğümde ise gözlemcilerim bana raporlarını sunmuşlardı. önümde 32 kişilik bir liste vardı. Çeşitli değerlendirmelerden sonra taktiğime en uygun olan vekadro derinliğide sağlayacak 12 oyuncu ile iletişime geçtim. Bir üst ligi kaldırabilmek için kadroyu tamamen yenilemek zorunda kalıyordum. bu büyük bir riskti. ama başka şansımda yoktu.

Oyuncuların hepsi önerdiğimiz teklifleri kabulederken, Nijerya ve Kenya'dan iki oyuncu için menajerlerden teklif gelmişti. Bir Defansif Orta Saha, bir de Kaleci. Yabancı kalecileri her ne kadar benimsemesem de kalede alternatifi çoğaltmam lazımdı. yaptığım araştırmalardan sonra her iki oyuncuyu da kadroya katmaya karar verdim. Toplamda Jari dahil 16 oyuncu ile anlaşma sağlamıştım.

Oyuncular için basın toplantısı yapmasakta kulübümüzün resmi sitesinden oyuncularımızla ilgili bilgileri paylaşmaıştık.

Paul Obiefule

Arnold Origi

Okan Derici

Serhat Akın

Sezer Sezgin

Ivan Ergic

Fevzi Elmas

Mustafa Sevgi

Serkan Özsoy

Muhammed Hanifi Yoldaş

Alper Akçam

Mehmet Al

Emre Özkan

Ahmet Çalık - Kiralık

İbrahima Faye

Gelen bu kadar oyuncu olunca tabi takımdan kiralık yada tamamen ayrılacak oyuncular'da oldu. Resmi sitemizde yayınlanan transfer listesi şu şekildeydi.(Spoiler olmasın diye gelecek transferler kapatıldı. Nedir bunlar diye sormayın )

Last edited by trinitrotloen : 04.Aralık.2012 at 16:15 Reason: Transfer Listesi Eklendi.

Mesaj Yetkileri