Kendi deneyimlerimden çıkardığım bir kaç sonucu sizlerle paylaşmak istiyorum.Belki bir çoğunuz bu tarz detayları biliyor ama yine de bir yararı olur hatırlamanın heralde

Arkadaşlar 4-4-2 taktiğinde eğer rakip takım OOS kullanırsa ve çift forvet oynuyorsa,takımınız zorlanıyor. Özellikle alan markajı yapıyorsanız rakip OOS harikalar yaratabiliyor. DOS kullanmasanız bile en azından hızlı bir orta saha oyuncunuz ile adam adama markaj kullanmalısınız etkisini azaltmak için.

Ayrıca sizin taktiğiniz ve oyuncularınız ne kadar iyi gözüksede karşı takımın taktiği oyunu çok etkiliyor artık. sürekli taktik değiştirmek iyi birşey değil. takımın taktiklere yatkınlığı çok çabuk etkilenebiliyor sık değiştiriyorsanız.

bir maçta 3-0 kazanıp diğer maçta fark yiyorsanız çok büyük ihtimalle defansınızda bir hız/derinlik oranı sorunu vardır. bunu iyi ayarlamanız gerekir. yavaş bir takım iseniz çok ileri yaslanmamalısınız. geriye 40 metreden süper toplar yersiniz.

birde bir arkadaşın dediği gibi Genişlik Tempo Derinlik çok etkiliyor. eger derin defans kullanıyorsan yada hantal bir defans hattın varsa ofsayt taktiği kullanmamalısınız. çoğu zaman en yavaş olan oyuncu bozuyor ofsaytı.

Genişlik ise kanatları iyi kullanan rakiplere karşı önem kazanıyor. dar kullanırsanız genişliğinizi rakip takım ters kanatta her zaman boş oyuncu ile pozisyon yaratır.

4-1-2-3(3lu forvet 2 OSM 1 DOS) taktiği alt liglerde işime çok yaradı. Ancak takımımdaki oyuncular 3 forvetli oyunu kaldıramamaya başlayınca 2 OOSM kullanmaya başladım 2 forveti geri çekerek. Gerekirse de maç içinde yedek taktiklerimi kullanıyorum.

bunlar sadece ufak anektotlardı benim yakaladığım. Mükemmel taktik yoktur. takımına uygun ve maç içinde ufak müdahelelerle rakibine ayak uydurabileceğin etkin taktikler vardır. Bunu yaratmakta biraz deneme yanılma biraz tecrübe ile oluyor. Oyunda ilerledikçe daha etkin taktikler ve ayarlar kullanmaya başlıyorsunuz.