Quote Originally Posted by perpetua View Post
Ek: Ayip olan Orhan Sam'in oynamasi degil. Ayip olan Orhan Sam'in Turkiye'nin en iyi (atiyorum) 5. sag beki olmasi. 20-25. en iyi olmasi gerekirken.
İşte anlaşamadığımız nokta bu ztn kardeşim sen bana bir ülke göster ama kulüpsel anlamda ama devlet politikasıyla olsun tamamen alt yapı ve genç akademilerle oyuncu yetiştirsin ve her mevkide (verdiğin 20-25 rakamını ironik olarak kabul ediyorum...) en az 5-6 tane alternatifli topçusu olsun YOK olamaz senin nufus örneğine bakılırsa o zaman son atılımlarıyla Çİn'in Japonya'nın dünya sıralamasıında ilk 5 te olması gerekir.

Sorun şu her altyapıdan Kalede: Volkan-Cenk-Onur

Defansta: Gökhan Gönül sol bek yok) Egemen-Toroman (semih Kaya henüz zikredilecek kadar gelişmedi bence o kalitede de değil)

Orta sahada Emre-Arda-Topal-Selçuk İnan

Forvette HAKAN ŞÜKÜR-Burak Yılmaz

bu kalitede bu teknikte bu meziyetlerde topçu YETİŞTİRMEK DEMİYORUM bulursan ve onları GELİŞTİRMEK için vaktin zamanın camianın sabrı varsa o kalifiyelerde hocaların varsa tamam şubat döneminde kalksın yabancı kontejanı ama biz 3 senedir elimizde tek değer olarak Arda'yı tutabiliyorsak yerine yenisini koyamıyorsak ve bu SİSTEMSİZLİKTEN ÜSTÜNE DÜŞÜLMEMESİNDEN DEĞİL ASLINDA HAYATIN BİR GERÇEĞİ İSE yani iyi futbolcu nadir çıkıyorsa bırak Manisaspor Gaziantep Gençlerbirliği v.s kulüpler oyuncu yetiştirsin ztn ligin 18 takımlı formatında figüran takımların düşmemeye oynamaktan başka rolü olsun ama senin liginin ilk 2 si ŞL ayrıca kontejan v.s ile de 2-3 takımı UEFA ya yolluyorsan yabancı kontejanını azaltmak yerine arttırki yukarıda olmayan sol beke en az 2 alternatifli forvet hattına keza öyle kanat oyuncuları için de aynı şey geçerli yani kısacası 38 i yerel en kötü ihtimallede 8 uluslararsı maçlık bir periyotta 5 yabancıyla mücadele edemezsin ya sol bek yok milli takımda peki yabancı kontejanı inince altyapıya yönelince bu sayı kaç artacak KAÇ SENEDE ARTACAK? en azından bu sistemle kör topal da olsa üst tura kalıorsun bişeyler yapıosun diğer türlü nasıl olacak taraftarın sabrı yok yönetimin mali konuda kendisini döndürmesi lazım tamam sportif başarı primine kimse bel bağlamıyor da bunu neyle yapacak? Orhan Şam'ın formasını satarak mı yada Oğuzhan'lı bir zamanlar Sergen'in giydiği 10 numaralı Olcay Şahan'ın sahada çıktığı BJK'nin kombine satışlarıyla mı? Bu seneye kadar, Tarihinde en kötü sezonunu geçirdiğinde bile İnönü'yü dolduran Çarşı maçlara gitmez oldu Kombine ve bilet satışları ortada bunu ben uydurmuyrum tribün bölünmüş en zor anında bile TEK vucut olan BJK taraftarı bölünmüş durumda neden? kaldı ki onlar bu konuda her zaman destek oldular peki şimdi kendi başlarına geldi neden bir küskünlük var? En baştan belirtttiğim gibi Futbol artık spor değil rakibinin gerisinde kalmak kadar yaralıyıcı bir olay daha yok?

Yaklaşımını hep Wegner'e benzettim bunu da belirttim eğer o adamı takip ediyorsan bu sene o adam da bir hüzün var sıkıntı var sanki yaptığı işten zevk almıomuş gibi çünkü senin düşüncelerinin fikir babası olan kendisi bile artık yenildi evet dünya futboluna çok topçu Arsenal'e iyi paralar kazandırdı ama taraftar(ki bu oyunun temel parçası) dünya futboluna kattığı yeteneklerle yada transferden, kulübe kazandırdığı milyon poundlara değil, kazandığı kupalarla tatimin oluyor ve kazanamadığı ve bu yüzden de takımdan giden hemde ezeli rakiplerine kaptırarak kaybettiği oyuncular yüzünden eleştiriyor? işte fm de basın toplantısında sorulan soruya her zaman verdiğim cevap gibi Galibiyet geldikçe kimin oynadığının bir önemi yok. Bu nokta da bir amadiyerek son sözü koyuyorum TÜRK futbolcuların ağırlıklı olcaağı ve sadece 5 yabancıyla sınırlanan bir takımda bu sözü söylemek imkansız...