Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
31 ile 56 arası toplam 56 sonuç

Konu: Sigaraya zam geldi

Nesil
    2006
    Yer
    Adana

Quote Originally Posted by ThreepWooD View Post
    15-20 gün ile 2 ay arasında bir fark olduğunu sanmıyorum madem bu kadar etkili bir bağımlılık olayı var.20 günde de olur, bırakmak istemeyenlerin kaçış taktiği bence
    Şöyle bir durum var.Sİgarada asıl bağımlılık nikotinden filan kaynaklanmıyor.Bağımlılığı alışkanlıklar yapıyor.Bu alışkanlıklarda hemen kazanılmıyor yani sen 20 gün içmişsin problem olmuyor.1 2 sene düzenli içenlerde bile problem çıkmıyor onlarda kolayca bırakıyor.ANcak 5 6 sene kullanımda artık sigara senin bir parçan gibi oluyor.Yemeklerden sonra yakasın geliyor.Kahve içerken yakasın geliyor yakmazsan tad alamıyorsun o kahveden.SÜrekli elin cebine gidiyor.İşte sorun bu alışkanlıktan kaynaklanıyor.Önemli olan bunu geçirebilmek.Yoksa nikotin ihtiyacını bir bantla da geçirebilirsin ancak alışkanlıkları hemen yokedemezsin.

Nesil
    2006

Çözüm mü?

Kredi kartına 2 taksit...

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ThreepWooD View Post
    Kuzenim benden büyüktür ona eşlik ediyodum yazın ancak hiç bağımlılığım olmadı.

Koca yaz içtim ve bağımlılık falan olmadı.Nikotinmiş falan takmayın bunlara herşey kafada ben düzenli 15-20 gün içtim sonrasında anında bıraktım hiç de eksiklik hissetmedim
    Quote Originally Posted by ToRoSKaPLaNı View Post
    Şöyle bir durum var.Sİgarada asıl bağımlılık nikotinden filan kaynaklanmıyor.Bağımlılığı alışkanlıklar yapıyor.Bu alışkanlıklarda hemen kazanılmıyor yani sen 20 gün içmişsin problem olmuyor.1 2 sene düzenli içenlerde bile problem çıkmıyor onlarda kolayca bırakıyor.ANcak 5 6 sene kullanımda artık sigara senin bir parçan gibi oluyor.Yemeklerden sonra yakasın geliyor.Kahve içerken yakasın geliyor yakmazsan tad alamıyorsun o kahveden.SÜrekli elin cebine gidiyor.İşte sorun bu alışkanlıktan kaynaklanıyor.Önemli olan bunu geçirebilmek.Yoksa nikotin ihtiyacını bir bantla da geçirebilirsin ancak alışkanlıkları hemen yokedemezsin.
    Tam cevabı vermiş arkadaş. Bir parçan oluyor artık, yani 15-20 gün içenle veya 2 ay içenle, 3-5 sene içen bir olmuyor bırakma konusunda maalesef.
    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Valla öyle bir dediniz ki 20-30 yıldır içenler ne yapar onu hiç bilemeyeceğim
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by europeanconquer View Post
    Valla öyle bir dediniz ki 20-30 yıldır içenler ne yapar onu hiç bilemeyeceğim
    Ama cidden fena alışkanlık yahu. Evinde sigara içirtmiyor diye gitmediğim arkadaşlarım var Duramam o kadar saat içmeden
    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Neyse Allah sabır versin sizlere
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

Balkon diye bir şey var coşkun olmadı pencere
    "insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Benim denemişliğim bile yok sigarayı, ailede de babam içer yaşı 58, 40 senedir içiyormuş. 15 gün önce ani bir kararla bıraktı, 3 gün sürdü o sıkıntılı dönem. Sürekli bir şeyler yemek istedi, sorulan sorulara 15-20 saniye geç cevap verdi aklında sadece sigara olduğunu söylüyordu. Tabii bu bırakma sürecinde dedemin 10 gün kadar önce ameliyat olması da etkili. Beyin ameliyatı geçirdi, tümor çıktı. Hastalığın çıkış noktasının akciğer kanseri olduğunu söylediler. 73 yaşındaki, 58 senedir sigara tiryakisi olan dedemin vücudu en sonunda iflas etti. Ameliyat iyi geçti, yakında kemoterapi başlayacak ama kısmı felç geçirmiş durumda bundan sonraki yaşam kalitesi çok düşük olacak. Oysa 80-85 yaşında olup dinç olan dedeler, nineler var. Yol yakınken bırakın arkadaşlar, hem size hem de yanında içerek zehirlediğiniz insanlara yazık.

Nesil
    2009
    Yer
    Tarsus

Allah yardımcınız olsun sigara içenler.

Yaşasın Yeşilay.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

İlla içicem diyosanız para vermişken tam verin Captain Black alın onu için en azından kokusu güzel bayaa güzel hemde adamı sigaraya başlatır
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

Zorla Prestige, Brilland aldıracaklar insana. Gerçi bunlara da zam gelmiştir.

Nesil
    2006
    Yer
    Adana

Quote Originally Posted by nekop View Post
    Zorla Prestige, Brilland aldıracaklar insana. Gerçi bunlara da zam gelmiştir.
    Kaçak sigara satıcıları da acayip fırsatçı.Anında onlarda zam yapıyor Eskiden 75 kuruşa aldığımız prestigeyi 4 5 liradan satmaya başlarlar artık.
    Last edited by Sheriff : 03.Ocak.2013 at 00:19 Reason: argo yazmak, ima etmek yasaktır!

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Kaçak sigaranın parasının direk terör örgütüne gittiğini ve bize kurşun olarak döndüğünü hatırlatırım, kimseye akıl vermek gibi bir niyetim yok, bilmeyen arkadaşlar varsa bilgilendirme amaçlı yaptım sadece.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

ne güzel di eskiden bir paket marlbora 3 liraydı 3 e katlamış be ıslak tütüne geçmek farz oldu artık

Quote Originally Posted by Önder HOCA View Post
    ne güzel di eskiden bir paket marlbora 3 liraydı 3 e katlamış be ıslak tütüne geçmek farz oldu artık
    O marlboro 1 liraydı ben başladığımda
    Burak

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Kaçak sigaranın parasının direk terör örgütüne gittiğini ve bize kurşun olarak döndüğünü hatırlatırım, kimseye akıl vermek gibi bir niyetim yok, bilmeyen arkadaşlar varsa bilgilendirme amaçlı yaptım sadece.
    Benim aldığım sigaranın vergisinin başka bir ülkenin terör örgütüne destek amaçlı kullanılmadığına inanmıyorum maalesef. Zaten bize atılan kurşunu sağlayanı da, attıranı da hepimiz az çok biliyoruz. O yüzden bu konuyu pek kafama takmıyorum.

Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    O marlboro 1 liraydı ben başladığımda
    Yeni nesilde şans yok!

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Ben Marlboro içiyorum bari 10 lira yapsınlar, marketten her sigara alısımda üstüne çikolata alıp kilo aldırmaya hakkı yok kimsenin.
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

Sen Marlboro içiyosun da biz napalım

Victory deneyin siyah paket çok iyidir zamlara karşı en etkili sigara

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by Börk View Post
    Sen Marlboro içiyosun da biz napalım
    Sigaraya da mı başladın ? Olm seni bıraktığımda böyle kötü alışkanlıkların yoktu. Azaltmaya bakıyorum gün geçtikçe artıyor anasını satayım.

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

Senle uzun uzun muhabbet etmeyeli 1,5 seneyi buldu olm.Hem o zaman da içiyordum da reklam etmeyelim kendimizi diye söylememişimdir Winston Light'a sıkılınca Muratti'ye devam !

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Geçen gün bırakıcam dedim kendi kendime bir gece içmedim ertesi günde öğlene kadar dayanabildim.

En kısa sürede bitirmek lazım ama nasıl.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2006
    Yer
    Adana

Bende epey azalttım.DIşarı çıkmayıp evde durursam günde 5 tane yetiyor ancak dışarı okula şuraya buraya gittiğimde epey artıyor.Ondan dolayı mümkün mertebede evde kalmaya çalışıyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

He ya evde olunca daha az sigara tüketiyorum. Dışarıdaysam olay bitiyor, otobüs beklerken iç, telefonla konusurken iç, yürürken iç. Hele bi yere oturduysan 3-4 sigara kontigaranti gidiyor.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Herşeye vergi herşeye zam. Litresi 5 liradan benzin alırız, şişesi 5 liradan bira alırız, paketi 10 liradan sigara alırız. Sorsan ülke ekonomisi düzeliyor. Vatandaşın cebi boş arkadaş, ekonomi düzelse ne düzelmese ne. Herşeye zam yapa yapa yaşam standartlarını minimuma indirdiler.

Bu durum değerlendirmesini siyasi içerik olarak değerlendirip silmezsiniz umarım.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by Alicanfmfan View Post
    He ya evde olunca daha az sigara tüketiyorum. Dışarıdaysam olay bitiyor, otobüs beklerken iç, telefonla konusurken iç, yürürken iç. Hele bi yere oturduysan 3-4 sigara kontigaranti gidiyor.
    karşında birisi sigara yakar sende yakarsın filan evdeykende farketmiyor sabahlarken paket biter neyse canım çekti ben bitane yakarım

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12

Mesaj Yetkileri