Stuttgart Teknik Direktörü Soruları Cevaplıyor !
Stuttgart yönetiminin sürpriz bir kararla göreve getirdiği Türk teknik direktör Ümit Boğa 1 yıllık sözleşmeye imzaya attı ve basına tanıtıldı. Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği imza töreninde merak edilenler soruldu. Genç teknik adam da bütün soruları içtenlikle cevapladı. Basın toplantısından satırbaşları :
- Öncelikle görevinizde başarılar diliyoruz. Stuttgart takımının başında olmak sizin için de sürpriz mi oldu ?
- Açıkça söylemek gerekirse şu anda rüyada gibiyim. Teklif önüme geldiğinde hiç düşünmeden kabul ettim ve başarılı olacağıma inanıyorum.
- Bu sizin ilk tecrübeniz olacak. Hem yeni bir ülkede olmak hem de hedefleri olan bir kulüpte başarılı olma zorunluluğu sizde baskı yaratıyor mu ?
- Yeni bir ülkeye alışmak ve dili öğrenmek biraz zaman alacaktır. Fakat bu süreyi en aza indirmeye çalışacağım. Kendimi Stuttgart taraftarına ispatlama zorunluluğum olduğunu biliyorum ve bu da ben de baskı yaratmaktan ziyade motive ediyor.
- Her yeni gelen teknik direktör köklü değişiklikle yapar. Peki takım kadrosu ve teknik heyette değişiklikle yapacak mısınız ?
- Öncelikle teknik heyetten bahsedeyim. Kendi ekibimi kurmak istiyorum. Mevcut ekipten birkaç kişi hariç yollarımı ayırmayı planlıyorum. Ayrıca takımımı iyi tanıdığımı düşünüyorum. Kafamda bazı şeyler belirgin olsa da antremandaki çalışmalar ve hazırlık maçlarındaki performanslara göre son kararımı vermek istiyorum. Ne de olsa herkes son bir şansı daha hakeder !
- Kullanmak istediğiniz diziliş ve futbol felsefeniz nasıl olacak ?
- Günümüz futbolunda ortasahaların önemi büyük ölçüde arttı. O yüzden ortasahayı kalabalık tutmak amacıyla 4-5-1 dizilişiyle oynamayı planlıyorum. Oyunu domine eden ve sonuca giden bir takım yaratmak amacındayım.
- Daha yeni sözleşme imzaladınız ama sizi yakalamışken transferleri de soralım.
Takıma takviye yapmayı planlıyor musunuz ?
- Daha imzayı yeni attık.

Takımla tanışalım ve antremanlara başlayalım. Transferi sonra konuşuruz.
Son 1 soru daha alalım ve bitirelim arkadaşlar...
- Kulübün başına geçtikten sonra taraftarlar ikiye ayrılmış durumda. Buradan onlara söylemek istediğiniz birşey var mı ?
- Taraftarlarımıza hak vermiyor değilim. Bir gün bir haber çıkıyor ve takımlarının başında tecrübesiz bir Türk teknik direktör görüyorlar. Onlardan tek isteğim bana inansınlar ve güvensinler. Çünkü ben kendime güveniyorum !
Bana gösterdiğiniz ilgi için teşekkürler. İyi günler...