Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 37 sonuç

Konu: Sizce insanın sıfırdan bir canlı yaratması mümkün müdür ?

Default Sizce insanın sıfırdan bir canlı yaratması mümkün müdür ?

Uyarı : Mesaj yazan arkadaşlar inançlarını karıştırmadan, kimseyi kırmadan ve başka alanlara kaymadan yazarlarsa konunun sağlığı açısından iyi olur

Evet beyler benim fikrim olabileceği yönünde. Hücreyi düşünün, organeller, dna, rna vs. bu hücreyi oluşturur. Bu parçacıklar ise proteinden, azottan, karbondan ve bilimumu element - bileşiklerden ortaya çıkar. Elimizde bunlar var, o halde uygun şartlarda bunları bir araya getirecek teknolojiyi elde edersek yaşayan bir organizma elde ederiz diye düşünüyorum. Sanırım bir yiyeceğin kurtlanması ve küflenmesi (küflenmesinden emin değilim) uygun ortam ve koşullarda organizma oluşabileceğini destekliyor.

Sizlerin yorumu nedir gerçekten çok merak ediyorum, uyarıda belirlediğim çerçeveden sapmadan yanıtlayıp kendi düşüncenizi yazarsanız sohbet havasında iyi olur

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

Öyle bir şey olmayacağını düşünüyorum.
    "insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Klonlamanın dışında değil mi ? Yani herşey sıfırdan. Anlamadım tam da.
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Klonlama falan değil, sıfırdan.

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

İmkansıza yakın diye düşünüyorum o zaman. Tabi kişisel görüşüm.
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Belli bir beden sıfırdan yaratılabilir,ancak ''canlı'' halini almasının imkansız olduğunu düşünüyorum.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Ruh olmadan canlı da olmaz. İstediğin kadar parçaları bir araya getir, ya da hayati fonksiyonlar düzgün çalışsın, ruh yoksa geriye kalan bir hiç.
    Ne yaptın endop, Frankenstein falan mı okudun-izledin yakın zamanda?

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

canlı var canlı var şimdi bir amip, öglanaysa olabilir ama canlı derken sistemlerden oluşan canlıysa zor

Quote Originally Posted by Deus Dominus View Post
    Ruh olmadan canlı da olmaz. İstediğin kadar parçaları bir araya getir, ya da hayati fonksiyonlar düzgün çalışsın, ruh yoksa geriye kalan bir hiç.
    Ne yaptın endop, Frankenstein falan mı okudun-izledin yakın zamanda?
    Foruma bir hareketlilik gelsin, bir beyin fırtınası yapalım dedim çok mu ?

Geçen gecelerden birinde bende böyle uçuk konulara kaptırdım kendimi. Bi' program izliyordum Matrix'in konusuyla anlatmak istediğiyle ilgili. Giriş o giriş, en son karadeliklerdeydim sabah ezanı okunuyordu

Yani olabilir.Toplama bilgisayar gibi olur.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Nedense ne gerek var diyesim geldi Bence şu anda ellerindeki imkânlarla çok rahat bi şekilde yaparlar ama mesele yapmak değil takip etmek, yetiştirmek vs. asıl sorun.
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Kullanıcı adına yakışır bir başlık olmuş İmkansız diye bir şeyin olmadığına inananlardanım. Fen ile alakam pek yoktur o yüzden pek yorum yapamayacağım ama dediğim gibi imkansız diye bir şey yoktur.
    FM Gazetesi

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Aferin Endop nickinin hakkını veriyorsun

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Endoplazmik Retikulum hücresine gerek olursa kendini feda edicek misin ?

Endop Abi şimdi FEDA zamanı.

Nesil
    2007

Ne kadar sıfırdan? Zaten bilimin açıklayamadığı şey Big Bang öncesi durum. Yani hiçbir şey yokken nasıl yoktan bir enerji var oldu? Fizikte de her şey faklı formlara dönüşür ama yoktan bir şey var olmaz veya bir şey yok olmaz sadece değişir.

Eğer elimizdekileri kullanarak bir şey yapmayı düşünürsek de aklımıza ruh kavramı takılıyor. Bizim ruhumuz olduğunu biliyoruz(en azından bir kısmımız böyle düşünüyor diyelim) ya amip gibi canlıların da varsa? Daha insan beynini çözemedik diyen bir kuşak olarak sıfırdan bir canlı oluşturmak şu anda zor gözüküyor. İleride olur mu olabilir tabii ki. İmkansız diye bir şeyin olmadığını düşünüyorum. Sadece belli başlı problemleri çözmemiz gerekiyor.

Bildiklerim ve düşüncelerim bunlardan ibaret

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by OrcunFB View Post

Yeter la,bunu alın buradan

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Emir'e abi diyen var la forumda vay anasını
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Spy.94 View Post
    Emir'e abi diyen var la forumda vay anasını
    Özgür'ü duyan Kurtuluş Savaşı'nı görmüş zannedecek ayrıca .ocuk iyiki konu dışına çıkmayın dedi he

Olayın ruhani boyutu bir yana ben bunun "canlı"dan kasıtın ne olduğuna bağlı olmakla birlikte gerçekleştirilebileceğini düşünüyorum. Belli bir metabolik sistemde fonksiyonel nitelikleri olan bir organizma yaratmak elbette zor ama örneğin basit bir araştırma için dahi olsa mesela yumurta kullanarak bir tüpte RNA oluşturmak da canlı üretimi sayılabilir.

Nesil
    2006
    Yer
    Adana

Hiç bir madde yoktan var edilemez diye öğrenmiştik zamanında.Teknolojinin bu kadar geliştiği bir dönemde yaratılabilinse şimdiye yaratılırdı.

Quote Originally Posted by ToRoSKaPLaNı View Post
    Hiç bir madde yoktan var edilemez diye öğrenmiştik zamanında.Teknolojinin bu kadar geliştiği bir dönemde yaratılabilinse şimdiye yaratılırdı.
    Konu madde yaratmak değil ki, elimizde karbon var, azot var, un var şeker var vs. Bunları uygun şartlarla bir araya getirip yaşayan bir canlı, bir organizma yaratmak.

............
    Last edited by EndoplazmiK RetikuluM : 03.Şubat.2013 at 19:42 Reason: fazladan

Nesil
    2006
    Yer
    Adana

Quote Originally Posted by EndoplazmiK RetikuluM View Post

Konu madde yaratmak değil ki, elimizde karbon var, azot var, un var şeker var vs. Bunları uygun şartlarla bir araya getirip yaşayan bir canlı, bir organizma yaratmak.
    Elimizde madde var ama bu maddeyle yepyeni bir madde oluşturmaya çalışıyoruz bu imkansızdır.Demek istediğim şuydu yukarıda.Örneğin DÜnyanın oluşumu çeşitli gaz kütlelerinin tepkimeleri sonucu hal değişiklikleri ile birlikte varolan maddelerin dönüşmesi sonucu oluşmuştur.Yani yeni bir madde oluşmamıştır.Ancak canlı oluşumu böyle mümkün değildir.Elimizde ne kadar madde olursa olsun bunları birleştirerek bir metabolizma oluşturamayız.Bu yepyeni bir madde oluşturmaktır ve mümkün değildir.Bilim adamı değilim.Sadece lisede orada burada öğrendiğim şeylerden yola çıkarak yorumluyorum olayı.

Nesil
    2010
    Yer
    Karabük

Eğer enerji gerekiyorsa bu kadar büyük dozda bir enerjiyi şuanda insanlar kullanamıyor.Bence yoktan var edilmesi biraz zor.Ayrıca ruh olayı da var işin içinde.

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Yahu şu konuyu hortlatmayın ne zaman başlığı okusam yarılıyorum

Ciddiyim aşırı komiğime gidiyor.Bırakın bu işleri ya, yarattıktan sora ne yapacaksın ki eline ne geçecek yani

Fossa dei Leoni / AC Milan
    Leoni armati, stiam marciando,
    Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
    Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
    http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
    TAKİP ET!

26. Default

Öyle deme tripot, insanoğlu merak etmese, araştırmasa, şüphe duymasa şu anki bilgi seviyesine, gelişmişliğe ulaşabilir miydi?

Gerçi konuya baktığında deli-kuyu-taş üçlemesi göze çarpıyor

http://www.ntvmsnbc.com/id/25428764/

Ahanda haber, daha maddenin en küçük yapı taşı ne onu bilmiyoruz, nereye yapıcan sıfırdan canlı Dipsiz kuyu mübarek, atomdu, proton nötrondu derken higgs bozonu çıktı şimdi de
    Last edited by Deus Dominus : 21.Mart.2013 at 15:01 Reason: atmodu ne ya, atom atom!

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by europeanconquer View Post
    Yeter la,bunu alın buradan
    bak bunu burdan al bunu burdan alın!!!

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

Quote Originally Posted by Deus Dominus View Post
    Öyle deme tripot, insanoğlu merak etmese, araştırmasa, şüphe duymasa şu anki bilgi seviyesine, gelişmişliğe ulaşabilir miydi?

Gerçi konuya baktığında deli-kuyu-taş üçlemesi göze çarpıyor

http://www.ntvmsnbc.com/id/25428764/

Ahanda haber, daha maddenin en küçük yapı taşı ne onu bilmiyoruz, nereye yapıcan sıfırdan canlı Dipsiz kuyu mübarek, atomdu, proton nötrondu derken higgs bozonu çıktı şimdi de
    Millet higgs bozonunu buladursun biz de tasaruf olsun diye cern ödeneklerini kısalım. Başkanlarımızın altına jip koyalım. Nasıl bir ülkede yaşıyoruz, ya sabır hatırlattığın iyi oldu bak, konuyu açmaya fırsat oldu. Ne gerek var böyle boş işlerle uğraşmaya de mi, adem e ol denmiş olmuş bitmiş, kurcalamayın fazla (:

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Sıfırdan bir canlı yaratmak kendinizde bitiyor beyler İnanırsanız,yaparsınız.

Nesil
    2008
    Yer
    Karabük

Kasıt vücudun oluşması ve can bulması ise ise anne karnında zigottan gelişiyor zaten canlı dediğin şey EmircimSen boşver bu konuları ders çalış git de Demişsin karbon var azot var da bir de onu yapacak aşçı lazım.Onu da zor bulursun

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri