Toplu bir cevap olarak olayı açıklayayım.
Oyuncuyu belli bir bonservis bedeline satmak istiyorsunuz ve bazı kulüpler bu bonservisi ödeyebileceklerini düşünüp teklifte bulunuyorlar. Buraya kadar her şey normal. Ancak düşünmemiz gereken şey o kulüplerin maaş bütçeleri.
Genelde oyuncular yeni bir takıma transfer olurken aldıkları maaşı arttırırlar. Yaşlı oyuncular vs. buna dahil değil. Eğer satın almak isteyen kulüp, oyuncuya bizim kulüpten aldığı maaştan daha az bir miktar maaş teklif ederse ve oyuncu da o kulübe gitmek isterse bizden yıllık belli bir oranda maaş ister. (Belki de istemez.) Bu istediği rakam oyuncunun bizimle olan sözleşme bitiş tarihine kadar geçerli olur.
Yani X oyuncusunun 2014 yılına kadar sözleşmesi olsun. Biz onu 2013 yılında satalım. Eğer bizden para isterse maksimum 2014 yılına kadar isteyebilir. Daha sonraki yıllarda diğer kulübün önerdiği rakama evet demiş oluyor çünkü.
Gerçek hayatta oyuncular bunun tam tersini yapıyorlar. En yakın örnek olarak Baros'u verebiliriz. Oyuna böyle bir şey de eklenebilir. Hatta ben bugüne kadar bir oyuncunun eski kulübünden bizim takıma gelmek için para istediğini de görmedim. Madem oyunda böyle bir şey var, bizim yararımıza da olması gerekir diye düşünüyorum.
Bunun yanı sıra "bi de ona para mı veriyim" düşüncesi yanlış. Yeri geldiğinde sözleşme fesh etmeyi de yapmamız lazım. Oyuncuyu hazır satabiliyorken en karlı sözleşme feshi budur.![]()

Alıntılı Yanıtla