Quote Originally Posted by perpetua View Post
Alan markaji, kontrol alanina bir oyuncu girdiginde onunla bire bir oynamak demek.
Adam markaji ise belirli bir oyuncuyu sahanin her yerinde marke etmek demek.

Kanat oyuncusuna karsi hem adam markaji, hem de yakin markaj verirsen bek oyuncun surekli onunla ilgilenir. Arkadan bindiren beki alma gorevi tamamen sag kanat oyuncuna kalir.

Bu adam markaji ve yakin markaji yapacaksan tabii biraz daha defansif bir dusunceyle oynaman biraz daha dogru olur. Ama bunun zarari da rakip orta saha oyuncularina biraz daha fazla topla oynayabilme sansi vermen olacaktir.

Bale gibi oyuncular zaten gercekte de durdurulmasi cok zor oyuncular. Durduramiyorsan cok da uzulmemek lazim.

teşekkürler bilgiler için. pres gücü süper, kaliteli bir orta saha kurup ikisini birden yapabilmeye yaklaşmak benim idealim olmalı o zaman. evet bale için haklısınız ama mesela gerçekte geriye yaslanan savunma stratejili oynayan takımlar karşısında bu tip elemanlar messi kadar ince dribblingçi ve/veya yaratıcı değilse işleri pek iyi gitmiyor. oyunda da bu dengeyi yakalamaya çalışıyorum çünkü bu tip world class winger'lara özel bir gıcığım var ve tatmin olmak istiyorum

not: bunu okumadım sanılmasın diye yazıyorum biraz boş olduğunu biliyorum o yüzden cevap yazmana gerek yok yani saygılar...