Artık eğri oturup doğru konuşmanın zamanı geldi.
Kanatlarımız çok zayıf. Cihan ve Ferhat devamlı arkaya top kaçırıyor. Ankaraspor gibi bir takıma bu kadar çok top kaçırırsanız diğer takımları düşünemiyorum. Kanatlardan başlamışken Ferhat'ın idmanlarda veya maçlarda kendini geliştirmesi lazım. Top kontrolü çok kötü. Ayrıca klasik futboldan uzaklaşması lazım. Top önüne geliyor adam koşuyor çat orta açim klasiği ile oynamaması lazım.

Beşiktaş maçından sonra bu maçtada anladık ki ön libero kesinlikle şart. Mehmet yapacağı görevi unutup ilerlede top koşturuyor. Sonra bir kontra atak'da ön libero arıyor gözlerimiz..

ve beklediğim gibi Carrusca bugün ilk 11'de forma şansı buldu. Öncelikle Ribery gibi kıvrak devamlı koşan bir futbolcu beklememeliyiz. Herkesinde dediği gibi geleceğin Hagi'si bulundaysa onun gibi oynamalı ve şuana kadar onun gibi oynuyor. Bir kaç ara pası, ortası, çalımları var. Yakında takıma alışır. Düşünün yabancı bir ülkeye gidiyor ve sizin çevrenizden sadece bir futbolcu var konuşabileceğiniz o da Mondragon. Bu arada Hasan Şaş ile hemen uyum sağladı. Kanat değişrip durdular. İlerleyen zamanlarda Hasan Şaş onu takıma kazandıracaktır.

İlic'e gelince. Dünya Kupasında ki kötü performansını gösteriyor. Bir an önce düzeltmesi gerek yoksa formayı kaptıracak gibi.

Hakan Şükür ve Necati. of of! en sorunlu ikilimiz. Necati geçen seneki kötü performansını sürdürüyor. Futbolda bir tabir vardır. Penaltı yapılan oyuncu, penaltı kullanmaz! malesef Necati bu sözü hiç duymamış. Düştüğü gibi topa koşup "ben kullanacam ben kullanacam" diyor. Hakan Şükür'e gelince. Karşı karşıya ve bitiricik özellikleri gün geçtikçe düşüyor. Yine geçen seneden beri karşı karşıların 10'undan 7 tanesine kaçıyor.

Bu maçın ilk yarısını göz önüne alacak olursak, Cihan'ın yerine Arda, Ferhat'ın yerine transfer yapılana kadar Orhan, Mehmet Güven'in yerine yeni bir transfer, Hakan Şükür ve kötü performansını sona erdirene kadar Necati'nin yerine ise Ümit Karan - Hasan Kabze - Özgürcan üçlüsünden biri oynamalıdır.

Sonuca gelirsek. Daha ilk yarı. Gözlemlerim bunlar. Umarım ikinci yarıda daha güzel, göze hoş gelen futbol oynarız..

Bu arada, Mehmet Güven'in yerine orta sahayı toparlacak Ayhan'ın ikinci yarıda forma bulması lazım. Ayrıca Necati veya Hakan Şükür'ün yerinede Özgürcan alınmalıdır.