Genel olarak serinin sıkıntısı daha büyük kesimi hedeflemek için oyun detayını daha basit seviyeye çekip, daha kolay oynanabilirliğini sağlamaya çalışmaları. İnsanlar detaylarda boğulup sıkılmasın, direkt açıp 5dk içinde maç yapmaya başlayabilsinler diye her yıl oyunun "yenilik" adı altında daha basitleştirildiğini düşünüyorum.

Yani düşünün ki cm 01-02 oyununda taktik ekranında on ball ve off ball şeklinde 2 çeşit taktik formasyonu kullanabiliyorken şuan hücum oyuncumun antrenmanda ne kadar şut ya da ne kadar defans çalışacağını belirleyemiyorum. Oysa ki Fm serisinde en hoşuma giden özelliklerden biri örneğin kanat oyuncusunun defans antrenmanı yaptırmayarak tackling değerini düşürmesini sağlayıp, buradan gelen Ca fazlalığını tekniksel özelliklerde kullanmasıydı.

Maç motorundaki saçmalıklara, senaryolara falan hiç girmek istemiyorum ancak geniş kesime hitap etme kaygısıyla oyunun simülasyondan çıkmasına yani efsanenin yavaş yavaş ölmesine çok üzülüyorum. Sports Interactive nasıl olsa bu oyunu 10 yıldır oynayan insanlar ne yaparsak yapalım oyunu alacaklar, madem öyle biz de popülariteye uyarak satış kitlemizi genişletelim gibi günü düşünen sığ bir pazarlama mentalitesinde. Yıllardan beri herkesin vardığı ortak kanı gibi, bu oyuna dişli bir rakip gelmedikçe bu düzen değişmeyecek gibi görünüyor.