Nihayet tur bitmişti. Ama Rusya ve İsveçin arasında olan "Suomi"(finlandiyanın fince adı) okuduğum kitabın etkisiyle aklıma kazınmıştı. Hemen Gabrieli aradım;

+ Merhaba Gabriel nasılsın ?
-Saol Diaz sen nasılsın ? Tur nasıl gidiyor ?
+ Bende tam olarak bunun için aradım. Sana tekrardan teşekkür ediyorum. Tur bitti ve gerçekten çok güzeldi
- Ee ne zaman dönüyorsunuz ?
+ Ben birkaç gün daha buralardayım
- Çalışmak için aklındaki o huzurlu yeri buldun sanırım
+ Hayır hayır öyle değil. Sadece tur kapsamında olmayan bir ülkeyi daha gezmek istiyorum yakında görüşürüz
- Peki kardeşim kendine dikkat et..Görüşürüz.

Telefonu kapadıktan sonra turla beraber trenle tekrar belarusa dönerken ben Finlandiya'nın Rusya sınırıda olan Joensuu şehrinde indim. Avrupada görev yaparken liverpoolu eleyerek tüm dikkatleri üzerine çeken Fc inter takımı hocası Aytaç abi namı diğer "Tenacious Midfielder" ile tanışmıştım. Başkent Helsinkiye gitmek için uçağa binerken hemen aklıma geldi ve aradım saolsun atladı geldi Allahtan çok uzak değilmiş Helsinki-Turku arası. Benide Turkuya götürerek güzelce ağırladı. Bikaç gün gezdirdi ama haliyle görev yaptığı bir takım var daha fazla yük olmadan artık tek başıma gezebileceğimi söyledim. Bana sadece gezilmesi gereken yerleri söylemesini istedikten sonra Aytaç abiye teşekkürlerimi sunup vedalastık

Finlandiyada çalışılır mı yada gezilir mi demeyin. Turkudan bir görüntü