1 ile 30 arası toplam 51 sonuç

Konu: Salih Uçan

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Salih oynadığı ilk maçlarda üstün bir top kapma becerisiyle oynuyordu hatta savunma oyuncularından daha becerili şekilde kayarak müdahale ettiği topları rahatlıkla kapıyordu ancak takımda daha fazla süre alıp oynamaya başlayınca bu başarılı top kapmalar yerini zamansız müdahalelere ve faullere bıraktı. Oyuncu yoruldukça yaptığı müdahalelerde konsantrasyon sorunu yaşadığı açık.

Tackling taş patlasa 10, Salih için en ideal değerdir diye düşünüyorum.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by balde_mir_07 View Post
    Katilmiyorum.

Ligin genelinin en fazla faul yapan orta saha oyuncusundan bahsediyoruz. Ustelik cok da agresif olmayan bir oyuncudan bahsediyoruz.

Yaptigi kaptigi top sayisina oranla yaptigi faullere gore benzerleri Cleyton, Aatif Chahechoue, Ozer Hurmaci, Sapara, Aissati, LuaLua ve Batalla. Hic bir tanesi icin mudahaleleri vasat bile diyemeyecegimiz oyuncular.

Sezonun ilk bolumunde iyiydi, sonra dustu argumanina da cok katilmiyorum. Bir kac defa sansin yagver gider ve iyi gorunursun ama aldigin sure uzadikca gercekten sahip oldugun yer belli olur.

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Katilmiyorum.

Ligin genelinin en fazla faul yapan orta saha oyuncusundan bahsediyoruz. Ustelik cok da agresif olmayan bir oyuncudan bahsediyoruz.

Yaptigi kaptigi top sayisina oranla yaptigi faullere gore benzerleri Cleyton, Aatif Chahechoue, Ozer Hurmaci, Sapara, Aissati, LuaLua ve Batalla. Hic bir tanesi icin mudahaleleri vasat bile diyemeyecegimiz oyuncular.

Sezonun ilk bolumunde iyiydi, sonra dustu argumanina da cok katilmiyorum. Bir kac defa sansin yagver gider ve iyi gorunursun ama aldigin sure uzadikca gercekten sahip oldugun yer belli olur.

Peki sizce Salih' in bu kadar iyi gözükmesinin sebebi az süre aldığı için varını yoğunu 20-30 dakikada ortaya koymasından dolayı mı ? (genel özellikleri bakımından)

Salih 90 dakika ve düzenli sahada olursa sizin öngörünüze göre nasıl bir performans sergiler ?
    Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Corpus View Post
    Peki sizce Salih' in bu kadar iyi gözükmesinin sebebi az süre aldığı için varını yoğunu 20-30 dakikada ortaya koymasından dolayı mı ? (genel özellikleri bakımından)

Salih 90 dakika ve düzenli sahada olursa sizin öngörünüze göre nasıl bir performans sergiler ?
    Su anda Salih topa yatkin, iyi oyun gorusu olan ve bu nedenle de el ustunde tutulan (ve el ustunde tutulmasi gereken) bir oyuncu.

Bundan sonra Salih surekli zorluklarla karsilasacak. Rakipler ona karsi sertlesmeye baslayacak. Top almasini engellemeye calisacak. Bunu su anda U-20'de bile goruyoruz. Hem Kolombiya, hem Avusturalya bunu yaparak Salih'i etkisiz hale getirmeyi basardi.

Bu tip zorluklarla karsilastikca kendisini ve oyununu nasil degistirecegi onemli. Salih potansiyeli olan bir oyuncu bence. Yani oyununu gelistirebilecek ve bu tip zorluklari atlatabilecek bir oyuncu bence. Umarim da gelistirir.

5. Default

Katilmiyorum.

SAlihi yakında mesut özil' lede kıyaslarlar. Beyler daha salih nedir ne yapmış kaç maç oynamış.

Katilmiyorum.

istatistiği bence ne yazık ki çok ham olarak veriyorsunuz, belki görüşünüzde haklısınız ama maçlarda pozisyonları örnek vererek konuşsanız çok daha net olur. çünkü bu faullerin hangi durumda yapıldığı,top kapmada oynadığı alanda ne zorluklar yaşanabildiği gibi kriterleri siliyorsunuz. ayrıca bu dediğinize göre top kapma/faul oranı yüksek olan oyuncularında top kapmaları yüksek yapılması gerekiyor. lig genelinde tüm mevkiler için ilk 10-20yi yazabilirseniz sevinirim bazı fikirlerim var, onlarla kıyaslayıp önünüze sunmak istiyorum, önünüze boş boş koymak istemiyorum

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by malpince View Post
    istatistiği bence ne yazık ki çok ham olarak veriyorsunuz, belki görüşünüzde haklısınız ama maçlarda pozisyonları örnek vererek konuşsanız çok daha net olur. çünkü bu faullerin hangi durumda yapıldığı,top kapmada oynadığı alanda ne zorluklar yaşanabildiği gibi kriterleri siliyorsunuz. ayrıca bu dediğinize göre top kapma/faul oranı yüksek olan oyuncularında top kapmaları yüksek yapılması gerekiyor. lig genelinde tüm mevkiler için ilk 10-20yi yazabilirseniz sevinirim bazı fikirlerim var, onlarla kıyaslayıp önünüze sunmak istiyorum, önünüze boş boş koymak istemiyorum
    Istatistigi sadece gordugumu desteklemek icin kullaniyorum esasinda. Yani bir nevi saglama. Oyuncu ile ilgili sahip oldugum izlenimi istatistik de destekliyorsa o zaman fikrim konuyla ilgili sabitlesiyor.

Yani istatistige baktim, bu sonuc ortaya cikti, o zaman boyledir hic bir zaman demedim, demem de. Cunku salt istatistigin yaniltici olabilecegini pekala ben de biliyorum.

Sahada, Salih ozelinde gordugum genelde rakibe yanindan ve arkadan ayak uzatmasi ve faul yapmasi. Topu almak icin ayagini uzattiginda, bunu iyi zamanlayamadigi icin rakibe faul yapmasi.

Butun mevkiler icin yazmak biraz uzun surer ama orta sahalar icin yazayim.

Sneijder: 20.0
    Hakan Bayraktar: 19.1
    Baroni: 17.2
    Medunjanin: 15.9
    Adrian Mierzejewski: 14.1
    Manuel Fernandes: 14.1
    Lawal: 12.3
    Ali Camdali: 12.3
    Orhan Gulle: 12.0
    Anil Tasdemir: 12.0
    Mahmut Tekdemir: 11.8
    Meireles: 11.7
    Fritzler: 11.4
    Traore: 11.3
    Mustafa Asan: 10.9
    Zokora: 10.9
    Bilal Kisa: 10.8
    Ozgur Ileri: 10.7
    Mustafa Sarp: 10.6
    Adem Kocak: 10.2
    Riveros: 10.2
    Ivan Sesar: 9.7
    Ibrahim Dagasan: 9.6
    Hakan Arslan: 9.6
    Abdullah Durak: 9.5
    Selcuk Sahin: 9.2
    Birol Hikmet: 8.9
    Samil Cinaz: 8.8
    Yekta Kurtulus: 8.8
    Soner Aydogdu: 8.6
    Erman Kilic: 8.6
    Efe Inanc: 8.5
    Kadir Bekmezci: 8.5
    Emin Aladag: 8.4
    Felipe Melo: 8.4
    Bekir Ozan Has: 8.4
    Gustavo Colman: 8.4
    Alanzinho: 8.3
    Kerem Seras: 8.2
    Zeki Korkmaz: 8.1
    Hakan Soyler: 8.1
    Mehmet Guven: 7.9
    Emre Belozoglu: 7.8
    Selcuk Inan: 7.8
    Yasin Pehlivan: 7.7
    Merter Yuce: 7.7
    Hurriyet Gucer: 7.6
    Rodrigo Tello: 7.6
    Okay Yokuslu: 7.6
    Ugur Inceman: 7.6
    Mehmet Topal: 7.5
    Oguzhan Ozyakup: 7.5
    Ernst: 7.4
    Aykut Akgun: 7.3
    Fernando Belluschi: 7.3
    Nizamettin Caliskan: 7.3
    Sarmov: 7.2
    Yigit Incedemir: 7.1
    Mehmet Nas: 7.1
    Cernat: 7.1
    Alex: 7.0
    Tidiane Sane: 6.8
    Engin Bekdemir: 6.6
    Necip Uysal: 6.6
    Petrovic: 6.5
    Ceyhun Gulselam: 6.3
    Veli Kavlak: 6.0
    Maurice Edu: 6.0
    Zeki Yildirim: 5.8
    Ibricic: 5.8
    Batalla: 5.8
    Bulent Ertugrul: 5.7
    Kaan Soylemezgiller: 5.7
    Gosso: 5.6
    Randall Azofeifa: 5.5
    Aissati: 5.5
    Ozer Hurmaci: 5.5
    Sapara: 5.4
    Alper Potuk: 5.4
    Sezer Badur: 5.4
    Samuel Holmen: 5.2
    Salih Ucan: 5.1
    Cleyton: 4.7
    Doga Kaya: 4.7
    Aatif: 4.5
    Musa Cagiran: 4.5
    Murat Yildirim: 4.1
    Hakan Ozmert: 3.7

Rakamlar yapilan faul basina kapilan top sayisini gosteriyor. Oyuncunun ustte olmasinin nedeni iyi pozisyon alip fazla agresif olmaya gerek kalmadan top kapmasi da olabilir. Rakipten top kapmayi cok iyi becerdigi icin de olabilir.

Alt siralardaki oyuncular icin ise rakipten top kapmak icin cok agresif oldugu icin orada olabilir, ve/veya faul yapmadan top kapamadigi icin de olabilir.

Salih bana cok agresif bir oyuncu olarak gorunmuyor. Buna ragmen cok faul yapan bir oyuncu. Bu listenin alt siralarinda olmasi da bu gozlemi pekistiriyor ve top kapma becerisinin ligin zayiflari arasinda oldugu izlenimini veriyor.

Mesela Holmen oldukca agresif oynayan bir oyuncu. Salih ile ayni yorumu onun icin de yapmak bence dogru olmaz.

Nesil
    2008
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by balde_mir_07 View Post
    Salih oynadığı ilk maçlarda üstün bir top kapma becerisiyle oynuyordu hatta savunma oyuncularından daha becerili şekilde kayarak müdahale ettiği topları rahatlıkla kapıyordu ancak takımda daha fazla süre alıp oynamaya başlayınca bu başarılı top kapmalar yerini zamansız müdahalelere ve faullere bıraktı. Oyuncu yoruldukça yaptığı müdahalelerde konsantrasyon sorunu yaşadığı açık.

Taş patlamaz çatlar

Mesaj Yetkileri