1 ile 30 arası toplam 408 sonuç

Konu: TFF'den yabancı sınırlandırması kararı

Hybrid View

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

Harcı niye yatırmamışlar ki, unutmuşlar mı acaba?

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by mwaru View Post
    Harcı niye yatırmamışlar ki, unutmuşlar mı acaba?
    Galatasaray diyor ki, ben başvuruyu AB statüsü için tüzük değişikliği talebimin reddine itiraz için yapmadım. Oyuncuların ortak başvurusu bireyseldir. Tahkim Kurulu yetkisizlik kararı vermiştir. Kararı mahkemeler verecek, Asliye Hukuk Mahkemeleri yetkilidir şu durumda.

Takhim Kurulu da diyor ki, AB statüsü için tüzük değişikliği başvurusu talebinin reddinin itirazı için yapılan başvurular reddin ardından 7 gün süre içerisinde zorunlu yatırılması gereken harç yatırılmadığı için geçerlilik kazanmamıştır. Dosya kaldırılmıştır.

Galatasaraylı oyuncular, başvuruda AB vatandaşlıkları varolduğu için yerli statüsüne sahip olduklarınını tespitini talep ediyorlar. Bunu sağlayan bir kural olmadan tespit yapılamaz. Bu tespiti yapacak kurul Tahkim Kurulu değildir. Tahkim Kurulu'nun görevi bu değildir. Tahkim Kurulu, bir üst yargı mahkemesidir. Galatasaraylı oyuncular ilk yanlışı burada yaptı. Yanlış yere başvuru yaptı. İddia ettiği gibi yetkisizlik kararı verilmedi. Oyuncular TFF kurullarına başvurmalıydı. Bunu sağlayan bir kural olmadığı için usulen reddilecekti ama iç hukuk sürecini doğru tamamlayacaklardı.

Galatasaray, Tahkim Kurulu'na zamanında itiraz başvurusu yapmalıydı ve harcı yatırmalıydı. Tahkim Kurulu belli ki oyuncuların itirazını kendilerini de ilgilendirdiği için davaya müdahil saymış ve AB statüsü için tüzük değişikliğinin reddine itiraz için başvurularını kabul etmiş. Harç zamanında yatırılmadığı için başvuruyu geçersiz saymış. Kısacası bir red bile yok.

Galatasaray, iç hukukta zamanında doğru şekilde itiraz etmediği için reddi kabul etmiş sayılıyor.

Asliye Hukuk Mahkemeleri, Yargıtay ve Avrupa Adalet Divanı'ndan geçerli bir sonuç alınacağını sanmıyorum. Davalar uzun sürecektir. Bu sezonun kesinlikle geçileceğini düşünüyorum. Hatta belki bir sonraki sezonu bile geçebilir Yargıtay'a kadar uzayan süreç.

Nihat sürecinin haberinde şu geçiyor:

"Avrupa Toplulukları Mahkemesi’nin aldığı bir karar gereği, Avrupa Ekonomik Topluluğu (CEE) ile Türkiye arasındaki ortaklık anlaşması gerekçe gösterilerek, AB ülkelerinde oynayan profesyonel Türk sporcuların, "AB statüsünde oyuncu" olmalarına tam hak verildiği belirtildi."
    http://www.radikal.com.tr/spor/nihat...e_soktu-891529

Yani Nihat davası için emsal diyemeyiz aslında.

Bana göre diyorum tartışma olmasın. Bana göre Avrupa Adalet Divanı, AET üyesi olmamızdan ötürü artık AET'nin AB'nin bir alt kurumu olmasına binaen AB çalışma şartlarının AET üyelerine AB içerisinde sunulmasının gerekliliğinin savunulması davasıydı Nihat davası. AB ülkeleri içerisinde AB yasalarınca belirlenen çalışma koşullarının ihlali iddia edildi. Biz bir AB ülkesi olmadığımız için bu yasaları uygulamak zorunluluğumuz bulunmuyor. Mahkemeler, kanunlara aykırı uygulama olup olmadığının denetlenmesini ve aykırı uygulamaların maddi/manevi tazminat taleplerini, yaptırımlarını değerlendirecek. Bir zorunluluk olmadığı için bunu kural ihlali olarak değerlendireceklerini sanmıyorum. AB üyesi olmayan ama AET üyesi olan ülkelerin AB çalışma koşullarını birebir sağlamak yükümlülükleri bulunmuyor. Davanın sonuç vereceğini sanmıyorum.
    Last edited by Cengo : 19.Temmuz.2013 at 02:44
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Mesaj Yetkileri