Takımın maddi durumu pek iyi değil Tayfur. Buna göre bir oyuncu hatta birkaç oyuncu satıp kendimize bütçe oluşturmamız lazım. Bu bütçeyi en iyi şekilde kullanıp nokta transferleri yapmak zorundayız. Trabzonspor diğer büyük külüpler gibi ekstra zevk uğuruna para harcayamaz. Kafamda satacağım oyuncular belli aslında bu oyuncuları satarsak bize yetecek bir bütçeye sahip oluruz diye düşünüyorum. Zokora, Sapara, Cech, Alanzinho ve Janko gibi oyuncuları satıp çok iyi bir bütçe oluşturabiliriz fakat bu oyuncuları alacak ve bizim istediğimiz parayı verebilecek külüpler bulmamız lazım. Sen bu işlere bakarsın değil mi ? Bir araştır bakalım külüplere öner belki isteyen çıkar.
- Tabi ki hocam. İstediğiniz gibi yapıp külüplere fiyatımız açık bir şekilde öneririm.
Birkaç gün sonra Tayfur Havutçu Selim Atalay'ın evine gelip ona müjdeli haber vereceğini söyler ve bu haberi dinlemek için içeri davet eder. Zokora'ya çok iyi bir talip çıktığını ve 6.25m verdiğini söyler. Selim Atalay bu haberi duyunca çok heveslenir. Bu teklifi hemen değerlendirip satmamız lazım. Zokora ile konuşup onu ikna edip bu transfere sıcak baktırmasına sağlarım ben.
Zokora ile konuşulur ve ikna edilir. Transferin önünde artık hiç bir sorun kalmaz ve transfer gerçekleşir.
Zokora satmak için uğraşan yönetim boş durmuyor ve bonservisi elinde olan Hasan Kabze ile 1 yıllık sözleşme imzalıyorlar. Hasan Kabze'ye imza attıran yönetim boş durmadı ve o sırada Çakıroğlu'nun ilgilendiği Veysel Sarı transferini tamamladı. Transfer detayları ise 12 taksit ile 1.2m ödeyecek peşinat olarak 500k ödenecek. U20 Dünya kupasında iyi performans sergileyen Ali Adnan'ın transferini tamamlayan Özkan Sümer, Bu transfere olumlu baktığını ve gelecekte yıldız olduğunu söyledi ve transfer etti. Selim Atalay'ın genç golcü Fierro ile anlaştığını fakat külüpte para olmadığı için kiralama yöntemine gittiğini öğrenildi. 2 yıllık kiralık sözleşmesi bulunan Fierro, Trabzonspor tarafından beğenilirse 3.8m karşılığında imza atabilir.
Takımda düşünmediğim oyuncuları 1461 Trabzon'a kiralamak istiyorum sence nasıl fikir Tayfur ? Bizde oynayamayacaklar belki pilot takıma giderek gelişmeye devam ederler. Bizde durmaları onların iyiliğine olmaz. Yedeklerde oturmak hatta kadroya bile giremeyen oyuncular olacak ve 1461 Trabzon'a kiralayarak bu oyuncuları 1 sezon boyunca gözlemeye devam edeceğiz. Gözlemcilere söyle bu konuda gözlerini dört açsınlar bu oyuncular hakkında tek tek rapor alacağımı söylersin tamam mı Tayfur!
İlk lig maçım ve üzerimde anlamsız bir baskı hissediyorum. Baskıdan ziyade anlamsız bir duygu demek daha doğru olur. Yıllarca formasını giydiğim ve bu lig içerisinde terlettiğim forma, şimdi benim yönetiminde ve istediğim oyuncular üzerinde. Bu duyguyu bütün sezon boyunca devam ettirirsem başarıya ulaşacağımı düşünüyorum. Taraftar ve medya bana kızgın hatta Avrupa'dan elendiğim için beni suçluyorlar fakat bilmiyorlar ki bu sene Türkiye içersinde bir başarı elde etmek istediğimi ve bu yüzden Avrupa'dan elenmeye bu kadar takmadığımı bilseler acaba böyle yaparlar mı çok merak ediyorum. Neyse hadi maça dönüp tadını çıkartalım.
1. Hafta : Trabzonspor - Akhisar Belediyespor
2.Hafta : Galatasaray - Trabzonspor
3.Hafta Trabzonspor - Kasımpaşa
4.Hafta : Kayserispor - Trabzonspor
5.Hafta : Trabzonspor - Elazığspor
6.Hafta : Beşiktaş - Trabzonspor
7.Hafta : Trabzonspor - Gaziantepspor
8.Hafta : Gençlerbirliği - Trabzonspor
9.Hafta : Eskişehirspor - Trabzonspor
İlk 9 maçımı bitirdim. Çok mutluyum demek istiyorum fakat içimden gelmiyor. 9 maçta 3 beraberlik ve 1 yenilgi aldım. Bunlara rağmen mutlu olup tadını çıkarmam lazım fakat olmuyor. Her zaman galibiyet için çıktığım bu maçlarda ya şanssız olan tarafım yada şanslı aslında top yuvarlaktır ve bunun için şanslar eşittir. İlk derbi heyecanımı Galatasaray'a karşı oynamak çok başka bir duyguydu. Rakbimiz şampiyon olan bir takım ve bizden güçlüydü fakat sıkı defans ve kalecimiz ile 1 puan hatta zorlasaydık 3 puan bile alabilirdik. 2. Derbi ise Beşiktaş! Deplasman'da olmasına rağmen Beşiktaş'a karşı çok iyi bir oyun sergiledim. Bunun karşılığını 3 puan ile aldık. Eskişehir maçında ise tam bir fiyasko diyebilirim. Son vuruşlar ve pasları tamamlayamadık ve rakibin erken bulduğu gol ile maçımızı kaybettik. Artık bundan sonra durmak yok yola devam edip başarılı olmak için elimizden geleni yapacağımıza söz vermek olacak.