
Originally Posted by
Chivalry
Anlamadığım bir nokta var, top süremez hızı yok devamlılığı yok gibi şeyler oyuncunun kişisel özellikleriyle ilgili detaylar değil mi? Yani adam top süremiyor kanat oynayamaz derken bunu oyuna aktarış şekliniz " kanat oynamayı beceremez o zaman AML özelliğini 10 yapalım, şeklinde mi yapmalısınız yoksa AML özelliğini yüksek tutup oyuncunun dribbling özelliğini mi düşürmelisiniz?"
Konuyu biraz daha genelleştirirsek;
Sow'un DC oynayamamasının asıl sebebi sizin DC özelliğini 1 girmiş olmanız mı yoksa Positioning, Tackling gibi özelliklerinin yetersiz olması mı?
Ya da bir forvette olması gereken tüm özelliklere fazlasıyla sahip ama ST mevki becerisi 1 olan oyuncuyu ST mevkisinde oynattığımızda nasıl davranacaktır?
İlk paragrafa cevabım.
Oyuncunun becerisinin gerektirdiği puan verilir. Oyuncunun pozisyonu ayrı değerlendirilir. Yapılması gerekli olan budur.
Geri kalan sorularınız oyun motoru ile alakalı. Sports Interactive Community'de sormanızda fayda var.

Originally Posted by
pele96
Benim düşüncem şöyle yukardaki arkadaşa ek olarak ;
Şimdi bir oyuncu düşünelim adı X olsun , bu oyuncu Y takımında oynasın . X oyuncusu Y takımının banko sol kanadı ve ilk 11yse ve berbat oynuyorsa bu adamın özellikleri AML'ye uygun değilse bu adam mevkisiz mi kalacak ? Yoksa AML mevkisinde özelliklerimi düşecek?
Oyundaki özelliklerin mevki ihtiyaçlarına uyup uymadığına göre araştırma yapılması mümkün olamaz. Oyunun kodları her zaman değişebilir. Kötü oynamak başka konu, o mevkinin gereksinimlerini ne kadar yerine getirebileceği başka konu. Oyuncunun mevkisinin belirlenmesi performansından bağımsızdır. Mevkisinde başka oyuncu var diye yapay zekanın oynatıp oynatmaması araştırmacısının düşünmesi gerekli olan konu değildir.
Last edited by Cengo : 23.Temmuz.2013 at 08:42
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı