... Haziran ayının ortasında Londra'da Sam ve Darko bir kafede iki güzel hatuna kesişirken aniden Sam sordu;

- Hiç yapmayı düşündün mü ?

Darko pis bir ifade ile sırıttı ve;

+ 2 saatten beri kesişiyoruz, ne zaman gideceğiz yanlarına ?

Sam alaycı bir tavırla;

- Onu kastetmemiştim dostum !! Demek istediğim profesyonel bir ekipte çalışma zamanın gelmedi mi?

Darko bu sefer ciddiyete bürünerek;

+ İsterim ama şuanda böyle bir fırsat gelmedi ayağıma, yoksa yoksa aklından neler geçiyor Sam ?? Çıkar ağızındaki baklayı !!

Sam kibirli bir şekilde;

- Westham ile yollarımı ayırdım ve kariyerime Everton'da devam edeceğim. Tabi sadece kendimi düşünmedim. Sana kefil olduğumu söylerek birkaç İngiliz ekibiyle görüşme yaptım. İstersen yarın bir de senle gidelim. Aklımda tam sana göre bir takım var !

Darko heyecanlandı;

+ Oohh Sam !! Bu inanılmaz, senin gibi bir dostum olduğu sürece sırtım yere gelmeyecekmiş gibi hissediyorum !!

Sam ;

- Peki ala, yalakalığı bir kenara bırakalım da kalkalım bu kuytu mekandan içim sıkıldı..

Darko ;

+ Aslında bence gayet iyiydi (hatunları göstererek), ama sen bilirsin. Hesabı ben öderim. Sen eve git, benim birkaç yere uğramam lazım.

Sam ;

- Peki ala, yarın sabah 8'de hazır ol. Stoke-on-Trent'e gideceğiz...

Ertesi gün Sam ve Darko kulüp tesislerinin önündeyken Darko heyecandan dizleri titrer vaziyette sordu;

+ Nasıl görünüyorum ?

Sam ;

- Etnik çatışmalardan sağ çıkan ve kendini futbola adamış bir Doğu Avrupalı gibi.

Darko sırıttı ve ;

+ Slavlar İngiltere'de böyle mi çağırılıyor ?

Sam ;

- İçerde kendini rezil etmemeye çalış, gerisini bana bırak.

dedi ve binadan içeri girdiler. Büyük bir kapıdan geçtiler ve antrenin orada onları karşılayan Genel Direktör Tony Scholes ile birlikte kulüp başkanıyla görüşmek üzere odaya geçtiler. 2 saat sonra Sam ve Darko kulüp binasından ayrılırken Darko hafif bir ses tonuyla ;

+ Oof sanırım migrenim tuttu. Böyle bir sonuca varacağımızı baştan söylemeliydin Sam !!

Sam rahat bir tavırla ;

- Hadi şimdi eve git ve dinlen, yarın da Britannia Stadı'na git ve başkan Peter Coates ile şu işi resmiyete dök..