@Kaka Leite teşekkürler Cenker, çift forvet kullanmamak ayıp olurdu bu takıma.
@davidalaba27 düşündüğüm birkaç isim var. Bakalım hangisini alabileceğiz birazdan...
@NermBst başladık bi yola, uzun olması dileğiyle dostum...
@resoag 18 yaş altında Hırvatistan'da oynayan oyuncuların transferine izin verilmediği için, transfer 18 Haziran 2014 tarihinde gerçekleşecek. Almanya seferim başlayacak zaten birazdan. Genç oyunculardan da Santi Mina'yu bulabildim sadece, açıkçası pek ilgimi çekmedi. Önerilerin için teşekkürler.
@KadirGok hemen paylaşıyorum.
@5267 Aslında ben derbilerin genelinde kötüyüm. Beşiktaş son darbe oldu.

İlk Yarı Değerlendirmem

FM 2014 için çekinerekte olsa başladım. Fakat beklediğim kadar felaket bir sezon geçirmiyorum. Anadolu takımlarına üstünlük sağlama konusunda pek fazla derdim olmadı. Arada süprizler yaşadım. Evimde Eskişehirspor mağlubiyeti, Konyaspor beraberliği vs. Derbilerde tamamen felaket kötü oynuyoruz. 3 maçta sadece 2 puan toplayabildim. Üstelik bu 2 puanda evimde toplayabildiğim puanlar. Deplasmanda ne olacağı ise aşikar. Beşiktaş'tan 3 gol beklemiyordum. Bunların dışında takımın gösterdiği performanstan memnunum.

Kalede Volkan'dan bu sezon için kurtulamıyorum. Karakter olarak kendisinden pek haz etmediğim için sene sonu göndermeyi planlıyorum. Aklıma gelen ilk isim Sinan Bolat, Porto yollarsa alırım direkt. Mert Günok ise Kupa maçında beni çok şaşırtmıştı. Bi ara O'nla devam etmeyi düşündüm; fakat göze alamadım bu durumu.

Defansta Gökhan Gönül değişilmez isim sağ bek için. Kart cezası olmadı şu ana kadar Gökhan, pek sıkıntı çekmedim. Veysel'i de arada takviye ederek, takıma alıştırıyorum. Ortada ise Alves ve Kadlec gayet iyi. Egemen'i ve Bekir'i pek oynatmadım. Solda ise Hasan Ali Kaldırım oynadı genellikle, kart cezası yaşadığım dönemde ise Kadlec'i oraya koydum.

Orta Saha için bu sezon çok alternatif var. Fenerbahçeli arkadaşların en çok zorlanacağı mevki bence. Genel olarak takımı incelediğimde 3 orta saha 1 10 numara mevki olmasına karar verdim, çift forvet oynatma istediğimden dolayı kaynaklı da olsa seçimimin doğru olduğunu düşünüyorum. Sağda Kuyt, ortada Meireles ve solda Caner, 10 numara mevkinde ise Salih oynuyor. Kuyt'ın yedeği Topuz olarak gözüküyor, ortada bu sezon Emre ve defansif anlamda Topal takviyesi yapıyorum. Baroni ve Selçuk'u hiç düşünmedim bile. Holmen sakatlık geçirdi 2 ay, uzun süre oynamayınca kaldı öyle ortada. Solda ise Sow'u koymak tamamen bir hata olacağını düşünerek alternatif için Hasan Ali'yi koyuyorum, Kadlec'i sol beke çekerek. Gelelim Salih'e belki erken olduğunu düşünenleriniz olabilir; fakat ben çok memnunum. 14 maçta 1 gol atıp, 5 assist yaptı. Ayrıca tekniği 19 oldu ve fiziğinde önemli bir artış var. Alternatifi ise Alper Potuk.

İlerisi kesinlikle çift forvet olmalı. Sow 18/13, Emenike 17/13 ve Kuyt 17/6 gol atması muazzam. Alper Potuk ve Meireles'in katkıları da yüzümü güldüren diğer bir isimler. Webo konusunda hep kararsız kaldım. Kupa maçlarında oynatacağım.

Diziliş

Takım Direktiflerim

Oyuncu Direktiflerim

Kullanabildiğim her mevkide daha fazla pres, sıkı markaj ve kısa pası kullandım. Orta saha için daha az riskli pas seçeneği de pozisyon yaratmada önemli bir etken diye düşünüyorum. Bunun haricinde forvetlerimde ise içeri kat et seçeneği aktif.

Almanya Seferi Başlıyor

Dün gece saatlerinde teknik adam ve ekibi apar topar Almanya'ya uçtu.
Gelişmeler birazdan...
( İlk önce takımdan ayrılanları, sonradan transferleri yazacağım. )