Quote Originally Posted by kral_67 View Post
ilk mesajımda savunma ile ilgili şikayetlerimiz yazmıştım ama ilerledikçe ve taktik olayına hakim oldukça toparladık durumu.

aslında bu bile gerçekçi bir durum takım alışana ve taktik oturana kadar sistem tamamen oyuncular üzerinden işliyor.

bir de direktiflerden takıma verdiğiniz komutlara dikkat edin rakibi rahatsız et derseniz üstüne birde topa dalı seçerseniz kırmızı kart potansiyeli yüksek ve oyuncular sürekli olarak rakibe hamle yapar bu da savunmada boşluklar doğurur.
rakibiniz ile aranızda çok büyük kalite farkı yoksa bunu tercih etmeyin.
ayakta savun - katı savunma yap ikilisi ise tam bir alan savunması örneği ancak defansif oyuncularınızın pozisyon alması zayıfsa çok gol yersiniz.
savunmalarınız yavaşsa mesela defansı öne çıkardığınız anda arkaya atılan toplarda sıkıntı yaşıyorsunuz.
ileride hava toplarına hakim oyuncu yoksa kaleciye degaj yaptırmayın zira rakip her topu alıyor ve anında hücum ediyor.

tempoyu yüksek tutup topa sahip ol, kısa pas yap seçeneği ile ilerlerseniz inanılmaz pas hataları ortaya çıkıyor.

benim gözlemlerim şimdilik bunlar. ilerledikçe yazarım.

bu arada ben yeni tktik ekranını beğendim gayet gerçekçi olmuş hem sadeleşmiş hemde taktik olarak istediklerinizi çok net yansıtabiliyorsunuz.
ayrıca takımın özllik dağılımı neticesinde yapamayacağı şeyleri istediğiniz anda oyun bunu size çok net hissettiriyor.
ben de biraz önce bir ton şikayette bulundum ama sanırım oyun bu sene ciddi olarak gerçekci dedikleriniz çok doğru..

BEn başka bir şeyden bahsedicem. Eminim söylenmiştir önceden. Antreman sekmesine girdiğimizde genel bakış kısmında ortada bir daire var: Genel antreman odağı. Altında yüzdeler yazıyor. Sanırım savunma hataları olsun hücumdaki aksaklıklar olsun ona bağlı olarak düzelecek. Böyle olması gerekiyor değil mi? Eğer bunu yapay zekaya oturtmuşlarsa helal olsun Tek sıkıntı dengeli sekmesi var bir de bana göre dengeli antreman odağını seçtiğimizde hepsine orantılı olarak dağıtmalıydı..