1 ile 30 arası toplam 542 sonuç

Konu: Taktik Tartışma Platformu

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Burak'i durdurmak cok kolay degil cunku hizli bir oyuncu. Ama ayaklari pek iyi degil. Topu alir almaz, kontrol edene kadar ona pres yapmak, alan vermemek en dogrusu. Teknik ozellikleri cok iyi olmadigi icin onu marke etmek icin agir ama savunmasi iyi bir oyuncu degil, atlet ama savunmasi cok iyi olmasi gerekmeyen bir oyuncu kullanmak daha mantikli bence.

Tabii ayni zamanda Burak savunmanin arkasina atilacak toplarda da tehlikeli. Bunu, Burak'i tutarak engelleyemezsin. Ona pas atacak oyuncularin pas atmalarini zorlastirman, paslarini geciktirmen ve bu sayede Burak'in ofsayt'a dusmesini saglaman mumkun olur.

Gerci oyunda su anda oyuncularin defansif mudahalelerinde biraz sorun var. Oyuncular yeterince iyi pozisyon alarak rakibin kosu yolunu kapatmiyor, omuz omuza mucadeleye girmiyor. Bu acidan da bakarsan rakibi durdurmanin en guzel yolu, topu rakibe vermemek.
    Ic saha maclarında sorun yasamıyorum senin dediklerine uygularak bir taktik yaptım ama ozellikle deplasmanda karsı takım surekli atak ve baskı yapıyor rakip takım ya beraberlik alyor yada maglubiyet, deplasmanda rakibi hangi direktifle durdurabiliriz yada etkisini azaltabiliriz

Uploaded with ImageShack.us

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by halil85 View Post
    Ic saha maclarında sorun yasamıyorum senin dediklerine uygularak bir taktik yaptım ama ozellikle deplasmanda karsı takım surekli atak ve baskı yapıyor rakip takım ya beraberlik alyor yada maglubiyet, deplasmanda rakibi hangi direktifle durdurabiliriz yada etkisini azaltabiliriz

Uploaded with ImageShack.us
    Yahu simdiye kadar oynadigin deplasman maclari zaten Tottenham, Man Utd, Chelsea ve Liverpool. Oralardan puan cikartmak icin sansli olmak lazim.

Belki ufak detaylar yardimci olur. Mactan once duran top calismak, daha defansif oynamak (contain). Rakip takimin ozellikle beklerinin oyuna katilmasini engelleyecek formuller uretmek. Forvetini geriye getirerek ozellikle orta sahalarinin oyun kurmasini engellemek gibi.

Diger tek deplasmanin West Brom. Onu da kazanmissin zaten.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Yahu simdiye kadar oynadigin deplasman maclari zaten Tottenham, Man Utd, Chelsea ve Liverpool. Oralardan puan cikartmak icin sansli olmak lazim.

Belki ufak detaylar yardimci olur. Mactan once duran top calismak, daha defansif oynamak (contain). Rakip takimin ozellikle beklerinin oyuna katilmasini engelleyecek formuller uretmek. Forvetini geriye getirerek ozellikle orta sahalarinin oyun kurmasini engellemek gibi.

Diger tek deplasmanin West Brom. Onu da kazanmissin zaten.
    İlerki deplasmanlarda kayılar oldu Tottennham, Man Utd, Chelsea ve Liverpool maclarında daha fazla topa hakim oldular diğer desplasmanlarda o maclar kadar olmadı tabi top kontrolleri ama yinede puan kayıpları oldu.

Benim gozlemlediğim rakip alan daraltıp pas akısını engelliyor hemen baskı geliyor

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by halil85 View Post
    İlerki deplasmanlarda kayılar oldu Tottennham, Man Utd, Chelsea ve Liverpool maclarında daha fazla topa hakim oldular diğer desplasmanlarda o maclar kadar olmadı tabi top kontrolleri ama yinede puan kayıpları oldu.

Benim gozlemlediğim rakip alan daraltıp pas akısını engelliyor hemen baskı geliyor
    Kendi evinde oynayan tabii daha baskili oynar (en azindan Ingiltere'de). Topu geride gevelemeden oyna o zaman. Clear ball to flanks benim sevdigim bir komut cunku ozellikle AML/AMR oyunculari kullaniyorsan topu onlarin onune dogru atip rakip bekler ile senin kanat oyuncularini yaristirabilirsin. Tabii elinde hizli kanat oyuncusu varsa.

Go route one ile de topu en kisa zamanda ileriye oynamalarini saglayabilirsin.

Savunmayi biraz daha agresiflestirip, kolay top yapmalarini engellemek icin de hassle opponents ve stay on feet guzel bir ikili.

Mesaj Yetkileri