Yeni sezona takımı değiştirerek girdik. Çok oyuncu gönderip, çok oyuncu aldık. Bu sezonda avrupa kupalarına katılamayacağız.

Giden Oyuncular;
Volkan Demirel - Shaktar - 6m€
Joseph Yobo - Al Hilal - 190b€
Michal Kadlec - Guangzhou - 3m€
Serdar Kesimal - Krasnodar - 1.5m€
Cristian Baroni - Toluca - 1m€
Samuel Holmen - Dinamo Moskova - 2.4m€
Dirk Kuyt - Dinamo Moskova - 800b€
Moussa Sow - Bayer Leverkusen - 10m€
Milos Krasic - Atalanta - 2.1m€ kira bedeli / 1.4m€ Satın alma opsiyonu - Kiralık

Gelen Oyuncular;

Pablo Piatti

3.400.000 € Bonservis Ücreti

Sebastian Coates

3.000.000 € Bonservis Ücreti

John Guidetti

2.100.000 € Bonservis Ücreti

Cristian Chivu

125.000 € Bonservis Ücreti

Simone Pepe

1.100.000 € Bonservis Ücreti

Galatasaray'ın serbest bıraktığı 2 forvet;
Johan Elmander ve Didier Drogba

Transfere 9.720.000 € harcadık. Giden oyunculardan 24.870.000 € kazandık.

Kadromuz ve Sistemimiz şu şekilde;

Volkan'ın gidişinden sonra kalede Ertuğrul ile devam etmeyi düşünüyorum, yedeği yine Mert.
Stoperlerim genelde Coates-Alves ikilisi olacak. Beklerde Gökhan ve Caner.
Orta sahada Alper-Emre ikilisini kullanacağım, Topal ve Meireles yedekleri olacak. Meireles 4.seçeneğim kullanmayı pek düşünmüyorum iyi bir teklif gelmesi halinde satmayı düşünüyorum.
Ofans yönümüz ise oldukça değişken ve rotasyonlu olacak. Elimizde ki derin hucüm gücünü sonuna kadar kullanacağım.

4 haftalık bir sezon öncesi hazırlığı geçirdik takımla. Hazırlık maçları oynamadık.

Bu arada yönetimle görüşüp stadyumun kapasitesinin artışını istedim. 9.500.000€ karşılığında 57.438 kişiye yükseltilecek.

Süper Toto Süper Lig 1.Hafta

Fenerbahçe 1-3 Beşiktaş

Ligin ilk haftasında sahamızda Beşiktaş ile karşılaştık. Uzun süre berabere giden maçta biraz risk almak istedim, pahalıya mal oldu. 2-1'den sonra Caner'in kırmızı kartı iyice gardımızı düşürdü. Olcay'ın golü perdeyi kapattı. Maalesef ilk maçımızda puan alamadık.

Süper Toto Süper Lig 2.Hafta

Ankaraspor 3-4 Fenerbahçe

Zor bir karşılaşma oldu. Defansımız henüz birbirine alışmış değil. Duran Toplardan yedik golleri, antremanda bunun üzerinde duruyoruz, zamana ihtiyacımız var. Pablo Piatti'nin 2 gollük performansı bizi memnun etti. 3 puan almak güzeldi.

Süper Toto Süper Lig 3.Hafta

Fenerbahçe 2-1 Gaziantepspor

3. maçımızda evimizde ilk puanımızı almayı bildik. Erken yediğimiz gol bizi moral olarak geriye itse de, derin hucüm gücümüzü sahaya yansıtarak maçı çevirmeyi bildik. Webo'nun golden sonra sakatlanması bizi korkutsa da çok önemli birşeyi yok. Yolumuza galibiyetler serisi ile devam etmek istiyoruz.