N. Forest ile bir sezon bitirdim. Sakatlık konusunda pek sıkıntı yaşamadım. Oyuncularım nadir olarak sakatlandı.
N. Forest ile bir sezon bitirdim. Sakatlık konusunda pek sıkıntı yaşamadım. Oyuncularım nadir olarak sakatlandı.
Oyunun maç motorunu direk 2013 de ki maç motoru ile yer değiştirmeleri mümkün değil mi ?
Eğer mümkünse rezil olmamak adına mı yapmıyorlar bu değişimi ?
20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.
"Anlatamazsın bunlara"dan ziyade anlamak istemeyen sizsiniz.
Türkiye Liginin kuruluş tarihi oyunun kodlarına işlendikten sonra yapacak bir şey yok.
Atıyorum, tr ligi kurulalı 50 sene mi geçti. Şu an 51. senedeyiz demektir ve oyunda 50 tane şampiyonluk gösterilir.
Türkiye Liglerinin kuruluş tarihi değişmedikçe bahsettiğin olay değişmez diye anlatmaya çalışmıştık ama anlamamışsınız. Sonra da "anlatamazsınız bunlara" diyorsunuz
Oyunun kodlarını değiştirecek konumda olmadığımız için bu olay konusunda bir taraflarınızı yırtmanıza gerek yok.
Daha once de yazdigim gibi. Bu yildiz olayi oyuna eklenirse bu iki ekstra sampiyonlugun yildiz icin saydirilmasini saglariz.
Ama gecmisi 1959'da baslayarak veritabanina girilen bir lig icin 1957 ve 1958'da yasanmis sampiyonluklari eklemek yanlis olur.
Bu nedenle de 1957 ve 1958 yilinda kazanilan basarilar Federasyon Kupasi Sampiyonasi adi altinda ayri bir kupa olarak gosteriliyor oyunda. Zaten o sezonlarda Besiktas Federasyon Kupasini kazandi. Henuz kurulmamis 1. Lig (daha sonraki adi ile Super Lig) kupasini degil.
Bunun farkli bir sekilde yapilmasi mumkun olmadigi icin de uzerinde tartismaya degecek bir mesele de degil.
Hatalarin giderildigine inanmayin.
Hala bir cok sorun var mac motorunda. Yeni yama ile de olmaya da devam edecek.
Daha once karsilastiginiz sorunlar azalmis veya ortadan kalkmistir. Ama baska sorunlar ortaya cikmistir ve gelecek yamalarda o sorunlari gidermek icin calisilacaktir. Maalesef ilerleme ancak boyle gerceklesiyor.
Abi sezon boyunca yaşanan sakatlıkları tek tek oyunculara bakmadan görebiliceğimiz bir yer var mı ? Takımda sakatlanmayan adam kalmadı sezon başından beri. Kaburga,elmacık kemiği,omuz,fıtık ne ararsan var. Savunma zaten kötüydü bi de üstüne Balta,Semih,Chedjou arka arkaya sakatlandı.
Oyunu ilk kez bu yıl Türkçe oynamaya karar verdim ama çok büyük bir engel var önümde. Artık ezbere bildiğim sıralamaları değiştirmek istemiyorum. Geçen sene böyle bir yama çıkarılmış ama bu sene bulamadım. Oyuncu profillerini İngilizceleştirme konusunu nasıl yapabilirim?
ben beşiktaş ile 2 sezon bitirdim ve sakatlanan oyuncu sayım toplam 5 idi. antrenmanlara dikkat edin, antenmanlardan şikayet eden oyuncular sakatlandı bende hep.
Arkadaşlar her sene aynı muhabbet oluyor, geçen senenin maç motoru yerin dibine sokuluyordu şimdi 2013ünkini koysunlar direkt diyenler çıkmış, burayı okumayın oyununuzu oynayın bu problemler sizi çok daha az etkileyecektir.
Abi çok büyük sıkıntılar olmasın da elbet kusursuz bişey beklemiyorum. Açıkçası şu defansın pasif kalması, kanat oyuncularının saçmalaması, duran toplar, kısa pasların çok kısa düşmesi ve direk sorunları benim için oyunu oynanmaz kılıyor. 2013'te şl finalinde 120 dakikada 7 topum direkten dönmüştü ve penaltılarda kaybetmiştim. Bu sene yine aynı. Oynamak gelmiyo içimden. Esas sorunlar düzelirse ufak tefekler göze gelmez.
Ama siz me1432'yi test etme fırsatı buldunuz sanırım. Böyle dediniz korktum şimdisanki yine majör sorunlar var gibi. Eğer sorun olmayacaksa şu yazdıklarım düzelmiş mi söyleyebilir misiniz?
Hocam tamam da bu zaten federasyonun sırf Beşiktaş tek yıldız takmasın diye aldığı saçmasapan bi karardı. Ben de Beşiktaşlıyım ama açıkçası bu kararın arkasında durulacak hiçbir tarafı yok. Hem oyunda bu sayı 11 görünse ne olur 13 olsa ne olur.
Bu konuda yapılması gereken federasyonun çok daha geriye giderek 1923'ten hatta daha eski tarihten bu yana o günün şartlarında geniş çapta yapılmış organizasyonları dikkate alarak tüm takımların şampiyonluklarını yeniden düzenlemektir. Bakıyoruz ingiltere'de 1888 yılından itibaren sayılıyor.
Bu öneriyi ben yazdım senden önce.
Gelelim yazma sebebime ; Geçen seneki maç motorunda çok bir sıkıntı yokdu.Sadece bir ara kanat oyuncuları Messi oluyordu hatırladığım kadarı ile.Şimdi gelelim neden böyle bir düşünce öne attığıma.
80 Lira verip orjinal oyun alıyorsak ve aldığımız bu süreçte oyunun saçmalıkları yüzünden oyunu oynamak istemiyorsak nasıl olacak bu iş ? Hani bizim paramızın karşılığı ? Geçen senenin oyununda bu seriye göre daha hatasız bir maç motoru var mı ? - Var.E o zaman neden bu hatalı maç motoru ile oyuna devam etmemekdense geçen serinin maç motoru ile bizi kandırmıyorlar ? Dikkat edersen kandırmıyorlar diyorum o kadar kötü bir maç motoru varki kandırsalar bile razı durumdayız yani.
Abi mesajını alıntılıyorum farklı birşey yazacağım
Beyler rahat olun oyun büyük ölçüde bizim dert yandığımız hatalardan arınmış vaziyette
Baksanıza Ömer abi'nin sorun olarak gördüğü şeyler düzelmemiş.Ömer abi zaten bizim soran olarak gördüğümüz birçok şeyi sorun olarak görmediğini bir nebze olsun belirtmişti burdan da çıkaracağımız üzere yamadan sonra şikayetçi olmayabiliriz![]()
Bir örnek verebilirmiyim Beşiktaş ta mesela 16 numara olayı Bursaspor la olan husumetten dolayı Édouard Cissé nin 16 numarayı istemesi ve taraftarın karşı çıkması ile başlanmıştır.
Ve oyunda Bursaspor ile ilgili husumet yazmak yerine 16 numara taraftara adanmıştır yazıyor.
şimdi şampiyonluk sayısına fedesrasyon kararıyla sezon sayısından şampiyonluk sayıları 2 fazladır yazmak çok mu zor ?
Oyun takimlarin lig sampiyonluk sayisini degil, aldiklari kupalari gosteriyor.
Besiktas lig kurulmadan once 2 tane kupa kazandi. Bu kupalar sonradan Turkiye sampiyonlugu olarak kabul edildi ama Super Lig sampiyonlugu olarak kabul edilmedi. Ve bu kupalar sadece, takimlarin formalarina takacagi yildiz sayisini belirlemek icin kullaniliyor.
Oyunda forma uzerinde yildiz diye bir kavram yok. Olursa, o zaman gerekli duzenlemeleri mutlaka yaptirtiriz.
Bedava olsa da olmasa da.
Maca neden gidiyorum? Egelenmek icin. Bir suru de para veriyorum. Macta tuttugum takim kesin kazanacak diye kendimi sartlandirirsam ve kaybederse odedigim paraya lanet ederim, mutsuz olurum.
Ama maca eglenmek, arkadaslarla beraber olmak, sahada yapilan bir kac guzel hareketi, bir kac akilli hamleyi gormek veya en azindan iyi mucadele gormek icin gidiyorsam, tuttugum takim yenilse de stattan mutsuz cikmam.
Sonucta o parayi takimimin kazandigini gormek icin degil, o statta 2-3 saat gecirip kafami dagitmak icin harcadim.![]()
Yapay zekanın en büyük hataları bana göre 2 tane.
- Haddinden çok fazla, çok aşırı dribbling yapılması. Bunun sebebi de orta sahaların savunmalara yardım oranlarının attırılması nedeni ile skorların çok düşmemesi için dribbling oranının arttırılması. Her oyuncu Cristiano Ronaldo'ya dönüşüyor resmen.
- Savunmaların yakın yapılmaması, fiziksel mücadele olmaması. Orta sahalar stopere yardım ediyor, stoperler bir ölçüde MC/DMC kullanan taktiklerde biraz kurtarabiliyor ama özellikler beklerde çok büyük problem yaratıyor. Resmen yardıran kanat oyuncularını yakından karşılamıyorlar. Son çizgiye kadar müsaade ettiklerinden rahat orta geliyor, pivot santrafor 6-7 toptan 1-2'sini gol yapsa al sana bug. Kanat oyuncularının ayrıca yakın almaması tamam, belki belki kabul edebilirim bunu zor olsa da ama bunun için hücum oyuncusunun içeriye katetmek zorunda olması adına kanatı kapatacak şekilde pozisyon alması lazım savunmacının. Beklere, gelen rakip kanat oyuncularının son çizgiye indirilmemesi alt yapıda öğretilir. Çünkü kanat oyuncusu son çizgi yerine ortaya katederse stoperlerin kucağına gelmiş olur ve bekin de yardımı, hatta önlibero yardımı ile hiç alan bırakılmaz, top kazanılır, tempo düşer.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
FM'den umudu kesin diyorsunuz yani. Burda kimse her maçı kazanalım her vurduğumuz gol olsun demiyor tek istedikleri gerçekçi şeyler olması ki oyunun biz similasyonuz diyerek vaat ettiği şey bu. Sanırım her gittiğiniz maçta tuttuğunuz takımın 4-5 topu direkten dönse sizde sinirlenirsiniz, ya da defans yapmasını beklediğiniz adamın markaj bile yapamaması.
Esasında en büyük hatalardan biriside kanattan gelip içeriye giren oyuncunun vurduğu topu kaleci alacakken %60 %70 civarında vuruşları kalecinin içeriye alması.
Kaleci bir şekilde topu içeri tokatlıyor gibi oluyor maalesef.
İyi de biz de eğlenmek için oynuyoruz oyunu, devamlı kazanmak için değil. Bugün bir daha başlayayım dedim ve başladım. Daha ilk hazırlık maçı; sonuç 6-5 miydi 5-4 müydü bir şeydiYine kapadım oyunu. FM 14'de açtığım en az onuncu kariyer ve yine aynı şey. Diğerlerinin bir kısmına yine 6 ay dayanabilmiştim ama bu olmadı
![]()