Quote Originally Posted by 19karabulut07 View Post
Başarılar ,
Quote Originally Posted by gokoreis View Post
Başarılar hocam yanlış hatırlamıyorsam 1 yıl CL'de oynamıştı bu takım tekrar o günleri bekliyoruz
Quote Originally Posted by MuraTBudaN View Post
Başarılar.
Quote Originally Posted by Hsyn53Yvz View Post
Başarılar.
Teşekkürler.

AJ Auxerre'de Cantona Devri

Geçtiğimiz günlerde hayata veda eden Bernard Casoni yerine aranan kan çabuk bulundu. Göreve Fransız efsanesi Eric Cantona geldi.

Eski futbolcu kariyerine AJ Axuerre de başlamış ve sırasıyla Martigues,Marseille, Bordeaux, Montpellier, Nîmes, Leeds United ve son olarak Manchester United formasını giydikten sonra futbol kariyerini noktalamıştı. Teknik direktörlük kariyerinde ise pek takım yönetmeyen Cantona yalnızca Fransa Plaj Futbol Takımında görev aldı. Bunun dışında New York Cosmos takımında sportif direktörlük görevini yapmıştır.

Cantona yaptığı açıklamalarda taraftara AJ Axuerre'in bu lig için fazla iyi olduğunu bu seneyi hiç duraksamadan kolayca bir üst lige çıkacaklarının sözünü verdi. Bunun yanı sıra transfer çalışmalarının hızla başlayacağını da belirtti. Basın toplantısının ardından takımla görüşen Cantona oldukça üzgün görünen takımı motive etti ve takıma güven ruhu aşıladı.

Takım Raporu, Transferler, Hazırlık Maçları

Takımın hali ilk geldiğim de o kadar kötüydü ki moralleri arttırmak için elimden geleni yapmam gerekiyordu. Şanslıydım çünkü burada futbol oynayan herkes geçmişte en azından bir maçımı izlemiş benim hakkımda görüş sahibi olmuşlardı hatta bazı genç oyuncuların idölüydüm. Bu yüzden moralleri üst seviyeye çıkarmak zor olmadı. Gelelim oyuncuların düzeyine...

Çoğu futbolcu oynadığımız lige bakacak olursak pek de kötü sayılmazdı. Zaten gayet iyi bir takım vardı geldiğimde bazı pozisyonlarda bulunan eksiklikleri tamamlamak da bana düşüyordu. Ama para sıkıntısında bir çok problem yaşadığmız da bir gerçekti. Bu yüzden bazı oyuncuları takımdan göndermeye ve yeni isimleri takıma katmaya karar verdim.

Takımda sol kanatta oynayacak hiç bir futbolcu olmadığından kötünün iyisi olan José Vega'yı kadromuza katarken Rudy Haddad ve Alexandre Vincent ile yollarımızı ayırdık.

Hazırlık maçları benim için taktiksel olarak gelişme dışında pek bir ifade etmiyor açıkçası bu yüzden maçları asistanıma bırakmayı tercih ettim. Sonuçlar beni pek tatmin etti diyemeyeceğim ama MVV karşısında alınan 4-2 lik galibiyet takımın moral seviyesini arttırdı.