ALIŞTIRILDIK kelimesi kilit nokta ve herşeyi açıklamaya yetiyor.
ALIŞTIRILDIK kelimesi kilit nokta ve herşeyi açıklamaya yetiyor.
Fifa'yi hatirlayalim.
Fifa 98, 99, 2000, 2001 hep birbirinin aynisi oyunlardi. animasyonlar gelisiyor her seride hep ayni sekilde goller atiliyor. kucukcekmecekoyspor ile barcelona world classta kafa kafaya oynayabiliyordu.
pes geldi ne oldu? fifa gelistirmek zorunda kaldı kendini. pes ve fifa amansız bir yarışa girdiler. ve biz bunda kazanan olduk. her fifa çıkışında transfer yamasıyla ben 2005'de fifa 2000 mi 2001 mi ne onu oynuyordum. ama pes geldikten sonra işler değişti. dinamikler hep değişti. şimdi bizim menajerlik oyunlarına geçelim.
cm/fm ayrıldıktan sonra fm iyi gelişti cm yavaş kaldı. antreenman sistemi oyuna renk katar diye düşündüler ama biz motora iletişime oyun içi kontrole motivasyona yöneldik fmyi tercih ettik. cm geliştirmeyi bıraktığından beri fm yerinde sayıyor. ve bu rakip çıkana kadar sürecek bence. yeni bir fifa döngüsüyle karşı karşıyayız...![]()
Konu dısı ama sunu söyleyeyim kardeşim orasıda danısıklı dövüş olmus bu sene hem PES hem Fifa tam bir rezalet. Pes sanki flash oyun gibi olmus. Fifa'nın da gerçekçi olcam die oyunu zorlaştırması da iyice işi abartmış. şampiyonlar liginin de lisansıı alamaması da cabası ztn. Yani 2014 yılı bilgisayar ve oyun konsolunda Futbol açısından tam bir HAYALKIRIKLIĞI olacak şimdiden
Bu şirket böyle yapacak birşey yok. Zamanında çok tartışıldı çok yazı yazdım bende bu durumlarla ilgili ama hiç destek alamadım. Şimdi birkaç kişi gelip her yamada kodlar değişiyor normal vs. tarzında yorumlar yapar. Yapıldı yapılacaktır. Tepki koymaklada bu iş olmuyor sussan hiç olmuyor. En iyisi yılbaşını bekleyip o zaman oyunu almak...
Bizi temsil eden kişiler bu olayları normal karşıladıktan sonra körü körüne Sigamesi koruduktan sonra gram ilerleyemeyiz.
Herkesin kendisini temsil ettigine inanirim.
Baskalarinin benim adima konusmasini istemem.
Ben de baskalarinin adina konusmam.
Eger isterseniz kendi adiniza konusacak, lobi faaliyeti yapacak birilerini ikna edebilir, secebilirsiniz. Bu kisilere de elimden geldigi kadar yardimci olurum. Ama bu kisi ben olmam.
Benim zaten yapmayacagim, yapmayi hic bir zaman vaad etmedigim bir isi yapmadigim icin de bunlari yazarak benim fikrimin degismesini saglayamazsin.![]()
Sizin zaten fikrinizi değiştirecek birşey düşünemiyorum. Şöyle bir geçmişe bakınca oyun çeviri ücreti için 100.000 lerce dolar maaliyet çıkartmıştınız. Yok dedik olmaz o kadar dedik.. TSİ yapıyor şimdi çeviriyi acaba bahsettiğiniz paraları alıyormu merak ediyorum. Yine Türkçe oyunlarla ilgili bir tek Crysis var onun dışında bir elin parmaklarını geçen oyun çıkmazda demiştiniz bu forumlarda.. Hayır dedik, Türkiye çok gelişecek bu konuda dedik, fiyatlarda düşmeli düşecek dedik.... Ne ötv miz kaldı ne kdv miz... Şuan 40-50tl ye kadar indi fiyatlar.
Neyse geçmişe takılmayalım geleceğe bakalım.. Başkası adına konuşmak istemiyorsanız başkası adına konuşmanızı gerektirecek statüde olmayacaksınız. Burada insanlar oyunda daha iyi vakit geçirmek için, bazıları parasının hakkını alabilmek için isteklerini, dileklerini yazıyor. Bunlara hep kulak tıkadınız. Ama zamanında biraz kulak verseydiniz özellikle Türkçe fm konusunda çok daha hızlı sonuç alabilirdik belki. Belkide alamazdık ama en azından denemiş olurduk. Ancak sizin gibi bir muhalefet olduğu müddetçe olmuyor bazı şeyler.. Yada oluyor ama çoook uzun zaman alıyor. Şuan evet çeviri kötü durumda ama bu böyle gitmeyecek size rağmen düzelecek.
Neyse siz Araştırma sorumlusu sıfatıyla başkalarının fikirlerine önem vermemeye devam edin. Görüyoruz oyundaki Türkiye liginin halini. 2018-19 dan sonra çöpe dönen bir lig.... Diyeceğim ama demeye korkuyorum. Biliyorum ki size göre herşey olması gerektiği gibi...
benim anlamadığım şey niye perpetua'yı Fm Türkiye sorumlusu olarak görüyorsun ki? Kendisi araştırma sorumlusu. Bu foruma gelip kendi fikirlerini belirtiyor, sen nasıl belirtiyorsan. Hani dersen ki araştırma rezil halde bunun bütün sorumlusu perpetua'dır, bunu anlarım. Ama bunun dışında oyunun fiyat politikasından tut, söylediğin diğer olaylar sadece kendi fikirleridir. "onun yüzünden bunlar başımıza geldi" demen olayı kendisine karşı biraz kişiselleştirdiğini gösteriyor sanki.
Bazı şeyler sırf perpetua muhalefet etti diye olmadı sanıyorsan kendisini gözünde çok büyütüyorsun demektir. Abartmamalısın bence olayları bu kadar.
Kaldı ki 2018/19'a kadar tr ligi mantıklı ilerliyorsa ne âlâ. Ben premier ligi 2017 de bıraktım liverpool'un küme düştüğünü görünce.
Aydın herşey genç bir kardeşimizin açmış olduğu konu ile başladı..
O sıralar fm Türkçe çıksın herkes orjinal almaya teşvik ediliyordu. Bir çok kişi ise bu durumun saçmalığından şikayet ediyordu ki bunlardan biride bendim. O konuda perpetua çok aktifti ve bu konuya muhalif olan hemen herkesi bir şekilde susturuyordu.
Genç kardeşimizin yazdıkları ise beni baya etkiledi. Kendisi fm yi orjinal alabilmek için hergün okulda aç kaldığını yazmıştı.
Tamam sadece perpetuaya bağlamak yanlış ancak yazılarından dolayı pekçok kişi etkileniyor ve ona göre davranıyor. Tabi bu takdir edilecek bir özellik ki bende takdir ediyorum.
Türkiye araştırması rezil demek biraz haksızlık olur ancak çok da iyi olduğu söylenemez. Ama baktığında hangi lig çok iyi ki zaten. Hadi her lig iyi olsa oyunda bir dolu bug var. O yüzden o konuda bir eleştirim olmaz tabiki.
Olayı kişiselleştirdiğim konusunda eleştirine söyle bir düşününce hak veriyorum. Ama konuyu açan arkadaşın bu güzel yazısı üzerine sadece benim bir yazımın sadece bir bölümünün cımbızla çekilmesi bu olayı tetiklemiş olabilir.
Benim o genc arkadasa ne yazdigimi da hatirliyormusun? Yemegini ye, dersini calis, ileride oyun oynayacak zaman bulursun demistim.
Insanlari susturmak da benim aleyhime. Buraya ben her konuda herkesle ayni goruste olmayacagimi bilerek geliyorum. Burada yazan herkesin benimle ayni goruste olmasini beklesem, buraya degil yazmak icin, okumak icin bile girmem.
Konuyu acan arkadasin yazdiklari kendi dusunceleri. Katildigim yonler var. Katilmadiklarim var. Okudum ve o konu ile ilgili ekleyecegim bir sey yok.
Ama 'bizi temsil edenler' yazarak beni ima ettigini dusunup, ustume alinip, cevap yazdim. Kimseyi temsil etmedigimi, boyle bir amacim olmadigini ve bu beklentinin yanlis oldugunu ilettim. Beni ima etmediysen, ustu kapali yazmak yerine seni kimin temsil etmesini bekledigini isim vererek de yazabilirdin.
Ben bir cok seyi pek kafaya takmiyorum. 2020-2021 sezonu Araklispor ile bitmek uzere. Oyunun ikinci sezonunda BAL'dan aldigim takim, 31 mac sonunda 59 puan ile PTT 1. Lig'de lider. Ligin en zayif defans oyuncularina sahip olmama ragmen sadece 4 mac kaybettim ve 26 gol yedim.
Oyunumdan da gayet memnunum cunku oyun beni problem cozmeye tesvik ediyor. Oyunda beklemedigim seyler oluyor mu? Pekala oluyor. Hata mi bunlar? Bazilari hata, bazilari benim hatam. Ama zevk almak isteyince, hataya ragmen nasil basarili olurum problemini cozmek de zevk veriyor insana. En azindan bana.